Αρχική » Erasmus+ » 3η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΑΣ

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2023-24

Ημερολόγιο Σχολικού έτους 2023-24

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

3η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΑΣ

από Irini Kafida

Την εβδομάδα από 22 έως και 26 Νοεμβρίου 2021 το Γυμνάσιο Αγριάς είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στον τόπο μας την 3η διακρατική συνάντηση C3 του προγράμματος Erasmus + /KA229 με τίτλο «Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός». Συνολικά 25 μαθητές και 10 καθηγητές των σχολείων: Dębinka από το Poznan της Πολωνίας, Mihai Eminescu το Nasaud της Ρουμανίας , El Cim από την Terrassa της Ισπανίας , Instituto Comprensivo F. D’Amico τοu Rosolini της Σικελίας καθώς και του Γυμνασίου Αγριάς παρακολούθησαν δράσεις, αντάλλαξαν ιδέες και παρουσίασαν εργασίες που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές με βασικό θέμα της συνάντησης το «Δραστήριος στον τόπο μου». Έμφαση δόθηκε στο ερώτημα τι μπορεί να πράξει ο κάθε άνθρωπος μεμονωμένα αλλά και ως σύνολο για να βελτιώσει θέματα που αφορούν την τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Οι μαθητές Δημήτρης Ζεμπίλας (Β2) και Δημήτρης Μιχαήλ (Β2) παρουσίασαν δράσεις που υλοποιούνται στο Γυμνάσιο Αγριάς καθώς και ένα βίντεο- συνέντευξη μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Αγριάς με θέμα «Τι σημαίνει για σένα δραστήριος στον τόπο μου;». Επίσης προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «ΑΓΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ», ντοκιμαντέρ της ιστορίας της ΕΨΑ, που είχε γυριστεί το 2015/16 από μαθητές του 2ου Γεωργιάδειου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς με την πρωτοβουλία της καθηγήτριας Γερμανικών Ναντίν Νίμαντ. Οι μαθητές και καθηγητές του Erasmus είχαν την ευκαιρία να γευτούν προϊόντα, τα οποία ευγενικά προσέφερε η τοπική βιομηχανία.

Παραδείγματα δόθηκαν και μέσα από τη συνάντηση με ανθρώπους της κοινωνίας της Αγριάς που διακρίνονται για τη δράση και την προσφορά τους στον τόπο μας, σε διαφορετικούς τομείς ο καθένας.

Έτσι λοιπόν οι 35 μαθητές και οι καθηγητές είχαν την τιμή και χαρά να γνωρίσουν από κοντά τον ορειβάτη και αλπινιστή Νίκο Μαγγίτση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς με την ευγενική προσφορά του χώρου από την κυρία Πορφυρογένη, που ως γνωστόν αποτελεί ένα ακόμα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου που στηρίζει τον τόπο της. Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από την παρουσίαση του Νίκου Μαγγίτση με τίτλο “7 summits“, που αφορούσε τις εμπειρίες του από την κατάκτηση των επτά υψηλότερων βουνοκορφών του κόσμου.

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αγριάς Οικονόμου Ευαγγελία (Γ2) και Παπαδημητρίου Εύη (Β3) παρουσίασαν στη συνέχεια την αξιόλογη δράση του Εργαστηρίου Κούκλας και Κουκλοθέατρου Αγριάς και της υπεύθυνης του Εργαστηρίου, κυρίας Σταυρούλα Μαστρογιάννη , αλλά και την ιστορία και τους βασικούς χαρακτήρες του θεάτρου σκιών Καραγκιόζη. Η δράση συνεχίστηκε στο χώρο τη βιβλιοθήκης του Πορφυρογένειου Ιδρύματος, στην οποία είχαν στηθεί τα σχετικά υλικά και όπου, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Σταυρούλας Μαστρογιάννη, οι μαθητές κατασκεύασαν τις δικές τους φιγούρες και πειραματίστηκαν να παίξουν με τις φιγούρες τους στον μπερντέ.

Σε εκδρομή στο παραδοσιακό χωριό των Μηλεών, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, ενημερώθηκαν από τον επίτροπο της εκκλησίας, κύριο Μιχάλη σχετικά με την ενδιαφέρουσα ιστορία του ναού και περπάτησαν ως τον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού.

Η Πέμπτη, 25/11 ήταν αφιερωμένη στην πόλη του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τόσο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο όσο και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν&Σ  Τσαλαπάτα. Μία διαφορετική, περιπετειώδης προσέγγιση γνωριμίας των μαθητών με μνημεία και σημεία αναφοράς της πόλης του Βόλου αποτέλεσε το κυνήγι θησαυρού που πραγματοποιήθηκε κατά μήκους της παραλίας που είχαν προετοιμάσει σε συνεργασία η μουσικός του Γυμνασίου- συνοδός του προγράμματος κυρία Ζαχαρούλα Τσούγκου, η μαθήτρια του Γ2 Ειρήνη Μόκκα, η καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου– και συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+ Ειρήνη Καφίδα και ο καθηγητής Καλλιτεχνικών Γιάννης Ανδρέου που χάρισε στο ερωτηματολόγιο μία εικαστική πινελιά.

Στις 26/11, τελευταία μέρα του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην τοπική βιομηχανία παραγωγής αιθέριων ελαίων Οrganic Essential Oils- ΖΩΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ μον. EΠΕ που βρίσκεται στην Α’ Βιομηχανική Βόλου, στην οποία ο ιδιοκτήτης της μονάδας κύριος Παναγιώτης Γιαννακούλας παρουσίασε τη διαδικασία απόσταξης ρίγανης και κέρασε σε μαθητές και καθηγητές ένα ιδιαίτερο τσάι!

Μετά και την τελετή απονομής πιστοποιητικών του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς και ύστερα από ένα τελευταίο κοινό γεύμα, μαθητές και καθηγητές γεμάτοι από εμπειρίες και όμορφες στιγμές αποχαιρετίστηκαν με την ελπίδα να κρατήσουν ζωντανές τις νέες φιλίες που ανέπτυξαν!

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ:

https://www.youtube.com/watch?v=HCjYozMV2Qo&t=166s


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση