Γυμνάσιο Αγριάς

Λήξη μαθημάτων – ενέργειες μαθητών της Γ’ τάξης

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 28 Μαΐου 2020

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης:

  1. Να προσκομίσουν μια φωτογραφία για την έκδοση του απολυτηρίου τους.
  2. Να ελέγξουν στον τελευταίο έλεγχο που έχουν πάρει αν τα στοιχεία τους είναι σωστά και, αν υπάρχει κάποιο λάθος, να επικοινωνήσουν με το σχολείο.
  3. Να ρυθμίσουν το θέμα των απουσιών, όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει.
  4. Να προσκομίσουν ή να αποστείλουν με e-mail την δήλωση για τον τύπο σχολείου που θα ακολουθήσουν.

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ τύπου Λυκείου

Τομείς-ειδικότητες ΕΠΑΛ Μαγνησίας

Ομάδες Προσανατολισμού

Η εγγραφή στο Γενικό Λύκειο ή στο ΕΠΑΛ γίνεται ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση με τους κωδικούς της εφορίας του κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο σχολείο:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/

Αν υπάρξει πρόβλημα, πρέπει να επικοινωνήσετε με το σχολείο εγκαίρως, όχι τις τελευταίες μέρες, γιατί μπλοκάρει το σύστημα εγγραφών.

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Απουσίες μαθητών/τριών μετά την επαναλειτουργία του σχολείου στις 18/5/2020

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 13 Μαΐου 2020

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση που ρυθμίζει  τις απουσίες των μαθητών/τριών διδακτικού έτους 2019-2020, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

A. Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ ́ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α ́ και Β ́ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α ́ 64) και την υπ ́αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/ οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β ́928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

B. Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει: «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί».

Αν επιθυμείτε να υποβάλετε τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, συμπληρώστε το παρακάτω αρχείο και αποστείλετέ το με e-mail στο gymagria@gmail.com ή στο gymagria@sch.gr

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ covid

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γενικά, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων, Έντυπα | Δεν υπάρχουν σχόλια »

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 11 Μαΐου 2020

Το σχολείο θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 18/5 έως τις 12/6 σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας .

Κάθε τμήμα έχει χωριστεί σε δύο υποτμήματα – ομάδες:  ΟΜΑΔΑ 1 – ΟΜΑΔΑ2.

Για όλες τις τάξεις η ΟΜΑΔΑ 1 ξεκινά τα μαθήματα τη Δευτέρα 18/5 και η ΟΜΑΔΑ 2 την Τρίτη 19/5 και εναλλάξ. Δηλαδή, η ΟΜΑΔΑ 1 θα κάνει μάθημα την πρώτη βδομάδα ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και η ΟΜΑΔΑ 2 ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ.

Το πρόγραμμα είναι ενιαίο και οι μαθητές/τριες παρακολουθούν τα μαθήματα της αντίστοιχης ημέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι το κυλικείο δεν θα δουλεύει και ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στο προαύλιο οφείλουν να κρατούν αποστάσεις. Ακόμη,  δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κτίριο για κανέναν λόγο πριν το κουδούνι, οπότε και θα εισέλθουν οι μαθητές σύμφωνα με τις οδηγίες των καθηγητών.

Για την αποφυγή συνωστισμού οι μαθητές της Γ τάξης θα παραμένουν στον χώρο του Μπάσκετ, οι μαθητές της Β τάξης στο χώρο του Ποδοσφαίρου και οι μαθητές της Α τάξης στο χώρο του Βόλεϊ.

Η είσοδος στις τουαλέτες θα γίνεται ΜΟΝΟ από την εξωτερική πόρτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα τους και πάντα κρατώντας αποστάσεις.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων-κηδεμόνων στο σχολείο. Για όποιο θέμα, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση τηλεφωνικά  ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα μαθήματα Γερμανικών για όλες τις τάξεις θα συνεχιστούν ΜΟΝΟ εξ αποστάσεως. Προσοχή, οι μαθητές της Β τάξης που κάνουν Γερμανικά, την Δευτέρα το πρωί έρχονται την τρίτη ώρα.

Τα μαθήματα Ενισχυτικής διδασκαλίας συνεχίζονται κανονικά, σε καθημερινή βάση.

Παρακάτω θα δείτε τον ορισμό των ομάδων και το πρόγραμμα κάθε τμήματος:

Α1  Α2

Β1  Β2

Γ1  Γ2  Γ3

Κατηγορία Γενικά, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων, Πρόγραμμα μαθημάτων/ εξετάσεων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 8 Μαΐου 2020

Υγιεινή χεριών

Checklist για γονείς

Checklist για εφήβους

Covid 19 πληροφορίες για τα σχολεία

School poster: steps

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων Γυμνασίου Αγριάς

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 2 Απριλίου 2020

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Ενημέρωση για την εγγραφή μαθητών/τριών στο μάθημα της Τεχνολογίας

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 31 Μαρτίου 2020

Αγαπητά μου παιδιά,

Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου να είστε όλοι καλά εσείς και οι δικοί σας, πράγμα το οποίο είναι και το πιο σημαντικό στις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας να μου στείλετε τα προσωπικά σας mail τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε μέχρι να συντονιστούμε. Επειδή όμως το μάθημα θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας eclass θα ήθελα να σας δώσω τα link των ψηφιακών μου τμημάτων για να διευκολύνω όσους δεν έχουν εγγραφεί ακόμα. Όσοι κάνατε την εγγραφή επισκεφτείτε την πλατφόρμα για να δείτε την πρώτη σας εργασία την οποία θα αποστέλλετε κάθε φορά μέσα από την πλατφόρμα. Παρακαλώ διαβάστε όλες τις οδηγίες που θα βρείτε στο αντίστοιχο μάθημα. Και πάνω απ’ όλα μην αγχώνεστε! Κι εγώ τώρα το μαθαίνω!

Σας περιμένω να ξεκινήσουμε!

Με εκτίμηση και αγάπη

Η καθηγήτριά σας

Πολυχρόνη Δήμητρα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Επισυνάπτω έντυπο με οδηγίες για όποιον δεν χρησιμοποιήσει το link.

Τα link των ψηφιακών μου τμημάτων είναι τα εξής :

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : https://eclass.sch.gr/courses/G1476105/

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : https://eclass.sch.gr/courses/G1478135/

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : https://eclass.sch.gr/courses/G1478136/

Οδηγίες εγγραφής στο eclass

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Email εκπαιδευτικών του Γυμνασίου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 27 Μαρτίου 2020

Για την οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρακαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να αποστείλουν το προσωπικό email τους στους εκπαιδευτικούς τους. Τα email των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι:

Παντελής Πολυχρονόπουλος: polpantelhs@gmail.com

Σάββα Αναστασία: savvaanastasia519@gmail.com

Ζαχαρούλα Τσούγκου: trompeta52@gmail.com

Μελπομένη Κωδωνά: kodmel@yahoo.com

Ειρήνη Καφίδα: irinikfd@gmail.com

Σπύρος Μηλίνης: milinis.spyros@gmail.com

Ελένη Μιχαήλ: elenemichael2019@gmail.com

Δημήτρης Πολυχρόνου: polyxrdim@gmail.com

Βαρβάρα Φιλίππου: varvara.ap.filippou@gmail.com

Γεωργία Σκοπελίτου:  geoskop@hotmail.gr

Αθανάσιος Παναγιώτου: athpanagiotou@gmail.com

Κωνσταντίνα Δήμου: konadimou@hotmail.com

Γεωργία Αποστολοπούλου: gew.apostol@gmail.com

Δήμητρα Πολυχρόνη: dimipolichroni@gmail.com

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος: papgeorge@hotmail.com

Τηλέμαχος Μαγαλιός: tilemaxosmag@gmail.com

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ(ΠΕ08-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ) :  yiandreou@yahoo.gr και yiandreou@gmail.com

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 27 Μαρτίου 2020

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Οδηγίες για τη σύνδεση στην ιστοσελίδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 26 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
ελπίζουμε να είστε όλοι/ες καλά στην υγεία σας και αισιόδοξοι/ες. Το ίδιο ευχόμαστε για τις οικογένειές σας. 
Η σημερινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, αλλά μπορούμε να την αντέξουμε, αφού προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό, την υγεία μας, καθώς και αυτή των αγαπημένων μας προσώπων. 
Από την άλλη μεριά, κάθε δυσκολία κρύβει ευκαιρίες και δυνατότητες, που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Μια από αυτές είναι και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που μπορεί να μας κρατήσει σε επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. Δείτε το πράγμα από τη θετική του πλευρά. Μπορείτε από την άνεση του σπιτιού σας να έχετε προσωπική επαφή με τους καθηγητές σας και να μαθαίνετε με το δικό σας τρόπο. 
Με αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν δημιουργηθεί στην «πλατφόρμα» ασύγχρονης εκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://eclass.sch.gr/) ψηφιακά μαθήματα, αντίστοιχα με αυτά που έχουμε στο σχολείο. Αυτό που πρέπει να κάνετε με τους γονείς/κηδεμόνες σας είναι να εγγραφείτε στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ . (Σημείωση: ο αριθμός Μητρώου Μαθητή υπάρχει και στον έλεγχο του Α’ τετραμήνου, αλλιώς, ζητήστε τον από το σχολείο). Στη συνέχεια, μπαίνοντας στο https://eclass.sch.gr/ , θα βρείτε τα διαθέσιμα μαθήματα στο Γυμνάσιο Αγριάς και θα εγγραφείτε σε αυτά που παρακολουθείτε. Επιπλέον, με την εγγραφή σας, θα αποκτήσετε και email στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, ακόμη, αν γνωρίζετε, να ενημερώσετε τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν έχουν δώσει email στο σχολείο και να τους προωθήσετε το παρόν μήνυμα. 
Θα είμαστε σε επαφή καθημερινά, κυρίως τις εργάσιμες ώρες (8.00-14.00) και όχι μόνο αυτές. 
Περιμένουμε την εγγραφή σας!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 13 Μαρτίου 2020

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »