Γυμνάσιο Αγριάς

Επίσκεψη Περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΠΕ Στυλίδας

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 13 Μαΐου 2012

Στις 24/4/2012 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μακριά από το Σχολικό περιβάλλον.

Ένα από τα προγράμματα του ΚΠΕ Στυλίδας αφορά τον Μαλιακό κόλπο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρύπανσης, συναφή με τον Παγασητικό με τον οποίο γειτονεύει.

Την αρχική παρουσίαση για τον Μαλιακό κόλπο και τα ιδιαίτερα προβλήματα του διαδέχτηκε ο χωρισμός των μαθητών σε τρεις υποομάδες οι οποίες διαδοχικά συμμετείχαν στις παρακάτω δραστηριότητες: Παρατήρηση στο μικροσκόπιο υλικού από κοντινές και όχι μόνο παραλίες.  Γνωριμία με τα απολιθώματα, τα ορυκτά και τα πετρώματα. Με φόντο μια μακέτα του Μαλιακού, τα παιδιά αυτοσχεδίασαν και δημιούργησαν ιστορίες καθημερινής καταστροφής του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση