Feed
Άρθρα
Σχόλια

25η Μαρτίου 1821 ημερομηνία σταθμός και μέρα ιστορική για την ανεξαρτησία και το μέλλον της Ελλάδας.

Για τους νεοέλληνες αποτελεί υπέρτατη στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και στις συνειδήσεις των υπόδουλων Ελλήνων αφετηρία του νεότερου ελεύθερου ελληνικού έθνους. Μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς οι Έλληνες σηκώνουν το κεφάλι και καρφώνουν τα μάτια στην ελπίδα . Από πολλούς ιστορικούς χαρακτηρίστηκε παραφροσύνη. Ίσως γιατί κάθε ανατρεπτική απόφαση εμπεριέχει το στοιχείο του κινδύνου και στη συγκεκριμένη περίπτωση της αυτοθυσίας .
Με συγκίνηση και σεβασμό συναισθανόμαστε τη μεγάλη κληρονομιά αλλά αναλογιζόμαστε και το χρέος να σταθούμε αντάξιοι στις σύγχρονες προκλήσεις  για το καλό και το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας .

Η ιστορική αυτή μέρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου . Στο σκλαβωμένο ελληνισμό ήχησε ελπιδοφόρα το χαρμόσυνο άγγελμα του ερχομού του Σωτήρα του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που για μια ακόμα φορά η «Υπέρμαχος Στρατηγός» γίνεται σύμβολο της Εθνεγερσίας.

Στις μέρες μας που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ποικίλων εξελίξεων η προσήλωση στην ελευθερία , στη δημοκρατία, στην ανεξαρτησία παραμένει πάντα επίκαιρη. Σήμερα χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις , με εθνική και ιστορική μνήμη αλλά και αυτογνωσία καλούμαστε να παραμένουμε άγρυπνοι φρουροί της εθνικής μας κυριαρχίας. Σαν απόγονοι των μεγάλων αγωνιστών του 21 έχουμε υψηλή παρακαταθήκη αλλά και καθήκον να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της νέας γενιάς για πρόοδο ελπίδα και νέες προοπτικές.

  

 Ο  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ      ΗΛΙΑΣ  Ε.  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων