«

»

Απρ 13 2011

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές μια εβδομάδα αργότερα ζητά η ΟΛΜΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr

Τη μετακίνηση της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά μία εβδομάδα τουλάχιστον και οι εξετάσεις για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων να διεξαχθούν στο ωράριό τους όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ζητά η ΟΛΜΕ με επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας.

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ για τον τερματισμό των μαθημάτων σχεδόν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και την έναρξη των Γενικών Εξετάσεων στις 12 Μαϊου.

Η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου λίγες μέρες πριν με πρόσχημα την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, εγκαλούσε τους εκπαιδευτικούς για τις κινητοποιήσεις τους. Ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις προς τα σχολεία για αναπλήρωση των χαμένων (με ευθύνη του Υπουργείου) διδακτικών ωρών, ξαφνικά το πρόβλημα λύθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να μην αιφνιδιάζει με αυτό τον τρόπο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Απαράδεκτη επίσης είναι η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των εσπερινών λυκείων το πρωί. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι αυτοί εργάζονται το πρωϊ, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αποφασίζει με βάση τη λογική των λογιστικών περικοπών του ΔΝΤ.

Ζητούμε:

  • Τη μετακίνηση της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά μία εβδομάδα τουλάχιστον.
  • Οι εξετάσεις για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων να διεξαχθούν στο ωράριό τους όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2011/04/13/%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b2%ce%b4/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων