Το ΠΣΔ σήμερα … στις δόξες του!!

Άλλη μια μέρα σήμερα που το ΠΣΔ και οι χρήστες του ήταν στις δόξες τους.

Από τις 11 το πρωί προσπάθησα να δω την ιστοσελίδα μου. Πέρασε αρκετή ώρα που εμφάνιζε μήνυμα ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν υφίσταται σύνδεση στο διαδίκτυο. Το μεσημέρι λοιπόν πήρα το εξής μήνυμα:

Το μήνυμα αυτό διαπίστωσα ότι εμφανίζεται ΓΙΑ ΚΑΘΕ μέλος/χρήστη του ΠΣΔ (δηλ. για όλες τις ιστοσελίδες μας).

Την εικόνα την “κράτησα” από το σχολείο λίγο πρίν “παραιτηθώ” μιας και λίγη ώρα μετά είχαμε και μια “ωραία” διακοπή ρεύματος!!

Αναρωτιέμαι τελικά πόσο ψηφιακό είναι το σχολείο σήμερα και πόσα λεφτά επενδύονται ή/και σπαταλώνται προς αυτή την κατεύθυνση κάθε μέρα … (στο κάτω μέρος φαίνονται οι “πόροι” Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνία της πληροφορίας).

Το παραπάνω μήνυμα συνεχίζει να εμφανίζεται ακόμα και αυτή την ώρα …

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2011/03/15/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%83%ce%b4-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%cf%8c%ce%be%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85/

4 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. Φίλοι εκπαιδευτικοί καλησπέρα

    Τις τελευταίες μέρες είχαμε πρόβλημα απόδοσης και ταχύτητας στον συγκρότημα αποθήκευσης των ιστοσελίδων, λόγω προβλημάτων στο σύστημα αρχείων. Παρά τις προσπάθειες μας να αποτρέψουμε την εξέλιξη του φαινομένου, σήμερα φτάσαμε σε διακοπή της λειτουργίας των ιστοσελίδων.

    Ξεκινήσαμε την διαδικασία επαναφοράς των ιστοσελίδων από τα εφεδρικά αντίγραφα (backup).

    Η επαναφορά θέλει χρόνο για να ολοκληρωθεί.

    Θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη του θέματος.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

    Με εκτίμηση

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

    Ετσι απλά. κατέβηκαν όλα χωρίς πολλά πολλά λόγια το ψηφιακό σχολείο του ΥΠΕΠΘ στις δόξες του

    1. Με όλα αυτά ο πρωθυπουργός καμαρώνει και μας “φλομώνει” με τα e-books, την κατάργηση των βιβλίων και το ψηφιακό σχολείο.

  2. Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, που ξεκίνησα και εγω να κατασκευάσω την ιστοσελίδα μου στο ΠΣΔ, αντιμετώπισα πολλά προβλήματα. Η ταχύτητα ήταν “άλλων εποχών”, μερικές φορές απλά δεν μπορούσα να μπώ. Αυτό κατα την ταπεινή μου γνώμη οφείλεται στη ισχνή χρηματοδότηση του ΠΣΔ και στο τρόπο που αντιμετωπίζει το υπουργείο τα θέματα της παιδείας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρεώσουμε αυτή τη κατάσταση στους ανθρώπους που δουλέυουν και υποστηρίζουν το δίκτυο με ό,τι μέσα διαθέτουν, καθώς μέγιστο χρονικό διάστημα απάντησης στα mail μου ήταν 2 μέρες, είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί κάτι που δύσκολα συναντάς ακόμα και σε “ιδιωτικά” helpdesks. Τα γράφω αυτά επειδή πιστεύω ότι πάντοτε όταν μιλάμε για την κατάντια του δημοσίου , εννοείται “σιωπηλά” και η δημοσιοϋπαλληλίστικη συμπεριφορά των συναδέλφων. Καλημέρα σε όλους….

    1. Προφανώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν συνολικά την ευθύνη για αυτό το χάλι.
      Όμως όσοι δουλεύουν σωστά και υπεύθυνα είμαι σίγουρος ότι ξέρουν ποιοι είναι οι αποδέκτες της κριτικής μας.
      Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την κατάσταση, τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι τα περισσότερα σχολεία, γραφεία, δ/νσεις και συνάδελφοι κάνουν πολύ σοβαρές εργασίες μέσα στο ΠΣΔ. Είναι αδιανόητο να κρεμάνε όλες οι ιστοσελίδες επί 10 μέρες … έτσι απλά !!! Ακόμα και σήμερα η καταάσταση είναι ίδια όπως πριν το downtime ….
      ΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση