ΤΠΕ και Β΄επίπεδο


Δείτε το στο slideshare.net

media10190.jpg Η επόμενη φάση της επιμόρφωσης μας ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου. Οι ανησυχίες μας βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν. Η κυριότερη; Μα βέβαια το πώς θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα μέσα, δηλαδή, ελεύθερη πρόσβαση στο εργαστήριο Η/Υ, εξασφάλιση προτζέκτορα, γραμμής ADSL,γρήγορο Internet, ακόμα και μία σωστή πρίζα σε κάθε τάξη. Σας παραπέμπω στο link του συναδέλφου, πιστεύοντας ότι εκφράζει την ανησυχία πολλών απο μας, αν όχι όλων.
Τίτλος: Στον αστερισμό του ψηφιακού αλφαβητισμού

https://blogs.sch.gr/npapastam

goball.jpg

Παραθέτω τα πρώτα μου σενάρια με λογισμικά. Περιμένοντας τα σχόλιά σας….. ergasies-pake.zip

untitled14.PNG

Τα πρώτα μαντάτα από την επιμόρφωση δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενθαρρυντικά! Έγραψαν σήμερα…

urgent.jpg

Αναρωτιέμαι, γιατί ακόμα δεν έχουμε «ακούσει» κάτι, απο τον φορέα της επιμόρφωσης. Πιστοποιηθήκαμε; Δεν πιστοποιηθήκαμε; Άκρα του τάφου σιωπή…Αλήθεια, ποιός διορθώνει τα γραπτά μας; Και εδώ …μαύρα μεσάνυχτα έχω…Αλλά τα ξαναμέτρησα τα πράγματα, και κατάλαβα ότι μάλλον πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ.  Κάτι ανεπίσημες πληροφορίες που έχω, λένε ότι ακόμα δεν έχουν βρεθεί διορθωτές για τα γραπτά μας… Ίσως θα πρέπει να ρωτήσω κάποιον αρμόδιο.computer_assault_2.pngΑλλά ανησυχώ περισσότερο για κάποιο άλλο θέμα: Για το ότι γίνονται αυτή τη στιγμή επιμορφώσεις υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη «ΒΕΛΤΙΣΤΗ» αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Δείτε λεπτομέρειες του έργου εδώ:

http://www.eetpe.gr/. 

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι ξαφνικά κάποιοι αλλάζουν το όνομα του αρχικού έργου, «αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση» που αφορούσε την επιμορφωσή μας σε ΠΑΚΕ και έπειτα την πιστοποίησή μας και την επιμόρφωση στα ΚΣΕ και όχι μόνο αλλάζουν όνομα, αλλά παρακάμπτουν και τις ορθές διαδικασίες. Τι εννοώ; Ότι στην πλειονότητά τους οι επιμορφωτές αυτών των προγραμμάτων δεν έχουν επιμορφωθεί όπως εμάς σε κάποιο ΠΑΚΕ, αλλά ούτε έχουν σχετική πιστοποίηση στις ΤΠΕ. Καθόλου δε μου αρέσει, που έρχονται έγγραφα στο σχολείο που τιτλοφορούνται «Β’ φάση επιμόρφωση στις ΤΠΕ» και εννοούν κάτι παρατάσεις της «Α φάσης» για την εκμάθηση του Office των Windows. Το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί μέχρι 30 Νοεμβρίου για να απορροφηθούν τα κονδύλια.   Γι αυτό και μας έσυραν άρον -άρον σε εξετάσεις.  Επομένως, ευκολότατα βρέθηκαν και επιμορφωτές και από όλα… Με μας θα ασχολούνται ακόμα…

 

 Αφήστε μια απάντηση