Αθλητικές δράσεις την Παρασκευή 27/9 στα σχολεία γιατί… «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου»

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Την ημέρα αυτήν δεν θα γίνουν μαθήματα, αλλά μόνο αθλητικές δράσεις.

Αγιασμός σχολικού έτους 2019-2020

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ.

Μετά τη λήξη του Αγιασμού οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο, με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, θα διανεμηθούν στους μαθητές/τριες τα νέα βιβλία, για αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τις σχολικές τους τσάντες.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Ανακοίνωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12-6-2019 και ώρα 19:45 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς.

Την  Παρασκευή 14-6-2019 και ώρα 08:15, θα δοθούν οι τίτλοι προόδου για τους μαθητές των Α΄- Ε΄ τάξεων και σπουδών για την ΣΤ΄ τάξη. Οι μαθητές θα έλθουν και θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους. Δεν θα δοθούν τίτλοι σε μαθητές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα 2019-2020

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Έως 11-06-2019 θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν

  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση εργασίας του φορέα εργασίας τους
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων και οι δύο γονείς/κηδεμόνες είναι άνεργοι, προσκομίζοντας κάρτα ανεργίας και οι δύο
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων ο ένας γονέας/κηδεμόνας εργάζεται και ο άλλος είναι άνεργος, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας ο ένας και κάρτα ανεργίας ο άλλος
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων ο ένας γονέας/κηδεμόνας εργάζεται και ο άλλος είναι αυτοαπασχολούμενος, αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας ο ένας και πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού του φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί, ο άλλος
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων ο ένας γονέας/κηδεμόνας είναι άνεργος και ο άλλος είναι αυτοαπασχολούμενος, αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας, προσκομίζοντας κάρτα ανεργίας ο ένας και πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού του φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί, ο άλλος
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων και οι δύο γονείς/κηδεμόνες είναι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες ή ελεύθεροι επαγγελματίες, προσκομίζοντας και οι δύο πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,
  1. πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι
  2. πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Σας  ενημερώνουμε ότι  την Παρασκευή 16/11/2018 στις 08:20, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την επέτειο ¨Μνήμης του Πολυτεχνείου¨ . Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου μία ώρα. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου στις 08:15  και θα αποχωρίσουν περίπου στις 09:30. Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να φροντίσουν για την έγκαιρη και ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.