Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Happy grandpa and grandma day! You Are My Sunshine + ukulele

Χαρούμενη Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς!

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο τραγουδήσαμε το You Are My Sunshine, με φωνούλες και κινήσεις των χεριών. Αυτή είναι η μία εκτέλεση, με παντομίμα τις ακτίνες του ήλιου για το sunshine, την χαρούμενη έκφραση για το happy, κ.ο.κ. Κλασική, θα αρέσει ούτως ή άλλως στα παιδιά, και αν την εντάξετε σε κάποια ρουτίνα θα το μάθουν και πολύ γρήγορα (μιλάμε πάντα για την πρώτη στροφή του τραγουδιού).

You are my sunshine, my only sunshine

You make me happy when skies are grey

You’ll never know dear how much I love you

Please don’t take my sunshine away!

Η άλλη επιλογή που έχετε, είναι να φέρετε στην τάξη το γιουκαλίλι σας (έχω πει εδώ ότι προτείνω ένα πλαστικό μοντέλο) και να παίξετε με απλές συγχορδίες το τραγουδάκι. Εδώ θα βρείτε τον τρόπο. Και παράλληλα, μπορείτε να βάλετε κι ένα φύλλο εργασίας, ζωγραφίζοντας. Κι εδώ, η δασκάλα μου, η Μπερναντέτ, που σας δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο.

Μην ξεχνάτε! Το γιουκαλίλι μπορεί να γίνει μεγάλος “κράχτης” για τα παιδιά, πράγμα που είναι καλό να εκμεταλλευτούμε. Και, γιατί όχι, να πάνε τα παιδιά σήμερα και να πουν… “Σας αγαπώ παππού, γιαγιά! Θα μου πάρετε ένα γιουκαλίλι;” Είναι ένα χαρούμενο μουσικό όργανο, και μακάρι να ξεκολλήσουν από το τάμπλετ και το κινητό για να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τους ήχους από τις χορδές.