Happy April Fools’ Day!!!

Πρωταπριλιά σήμερα, και εννοείται πως το πρωί είχα ένα σκουπιδάκι / μια μύγα / σφήκα / αράχνη στα μαλλιά μου, ή μια τρύπα στο παντελόνι / παπούτσι / κάλτσα μου δεκάδες φορές! Τα παιδιά ξετρελαίνονταν να με βλέπουν να μετατρέπομαι από σοβαρή σε “ανόητη” αυτή την ημέρα, και το ίδιο και με όλους τους δασκάλους!

Σήμερα, στο μάθημα με την Γ΄ τάξη, αφιερώσαμε λίγη ώρα για να μιλήσουμε και για το έθιμο της Πρωταπριλιάς, που συναντάμε παντού στον κόσμο. Είπαμε και για την April Fish Day. Εδώ, το “feedback”, μια αθώα και παιχνιδιάρικη φάρσα εις “βάρος” του δασκάλου της τάξης, που έκανε φυσικά τον ανήξερο: “You are a fish, κύριε!!”

424914570 10232483545128657 1223709108675560704 n

Happy April Fools’ Day!!!

 

 

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024! Νέα εκπομπή στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο (European School Radio)

Μερικές φορές, το μόνο που θέλουν τα παιδιά είναι ενθάρρυνση και μια ευκαιρία να δημιουργήσουν. Έτσι, ξεπερνώντας αντικειμενικές δυσκολίες, τα παιδιά της Δ’ τάξης συνεργάστηκαν και έγραψαν όλα μαζί ένα ποίημα για την άνοιξη, με τίτλο: Spring Is My Favourite! Παράλληλα, τα κορίτσια της ΣΤ’ τάξης έγραψαν η καθεμία το δικό της ποίημα, με διαφορετική έμπνευση, και το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε στο επεισόδιο που ακολουθεί:

https://europeanschoolradio.eu/episode/10439

Ακούστε το και πείτε μου αν έχω άδικο που καμαρώνω…

Pink Girls Weekend Club Facebook Cover