Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές των Α, Β, Γ και Δ τάξεων επισκέφτηκαν το Μουσείο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών που στεγάζεται στον Πολυχώρο Άθλησης και Πολιτισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα» και «Ο μύθος του Προμηθέα».

Η αναδρομή στα παιχνίδια της αρχαιότητας (όπως την πλαταγή, το άθυρμα, τον στρόμβο κ.ά.) μέσα από εικόνες του χτες και πιστά αντίγραφα του σήμερα ενθουσίασε τους μικρούς μας μαθητές. Με έκπληξη διαπίστωσαν πως τα παιχνίδια αυτά δεν τους είναι εντελώς άγνωστα, αλλά μάλλον οικεία.

Τη μνήμη τους αναμόχλευσε, στη συνέχεια, και η προβολή βίντεο και εικόνων από έργα τέχνης με θέμα τον μύθο του Προμηθέα. Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν και οι μικρότεροι γνώρισαν όλες τις λεπτομέρειες του μύθου, τις οποίες και κατέγραψαν σε φύλλα εργασίας.

Τέλος, το ταξίδι μας στο χρόνο ολοκληρώθηκε στην αίθουσα με τα ιστορικά εκπαιδευτικά τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν τόσο από σχολεία της περιοχής όσο κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα. Εκεί μας περίμενε και μία έκπληξη: η σημαία που είχε δωρίσει το σχολείο μας κάποια χρόνια νωρίτερα προκειμένου να εμπλουτιστεί η συλλογή του μουσείου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την κα Νάντια Ασκούνη για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στο χώρο.