Λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017), οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018. Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (γίνεται από το σχολείο)
2. Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού που αποδεικνύει ότι έχουν γίνει τα απαιτούμενα εμβόλια
3. Λογαριασμός ΔΕΗ/ΟΤΕ ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η μόνιμη κατοικία
4. Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (το έντυπο δίνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από γιατρό)
5. Πιστοποιητικό φοίτησης Νηπιαγωγείου (διαβιβάζεται από το Νηπιαγωγείο)

Επισυνάπτεται η ενημερωτική εγκύκλιος για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής.

Η Διευθύντρια

Βασιλική Γκολώνη

Εγκύκλιος εγγραφής μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Ανέβηκε η θερμοκρασία, έφτιαξε ο καιρός και οι μαθητές της Ε΄τάξης άρχισαν να ταξιδεύουν – έστω και νοερά – σε προορισμούς μακρινούς κι ενίοτε μη πραγματικούς. Επισκέπτονται με τη φαντασία τους μέρη διαφορετικά και περιγράφουν σε φίλους τους την εμπειρία των διακοπών τους μέσω μιας καρτ-ποστάλ. Το αποτέλεσμα είναι ένα κολάζ αφηγήσεων και εικόνων που θα ταξιδέψουν κι εσάς. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση της αγγλικής γλώσσας κι ένα κλικ εδώ.

Τον ρόλο του ευρωβουλευτή ανέλαβαν 50 μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων στην προσομοίωση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας” με συνδιοργανωτή το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΙΕΚΕΘ) και υποστηρικτή το δίκτυο των Teachers4Europe στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Διευθύντρια Βασιλική Γκολώνη.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Ζιάζιος Ραφαήλ και Μπακογιάννης Δημήτριος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων του. Ασχολήθηκαν με την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη -που ήταν και το θέμα της ολομέλειας- και μέσα από δημοκρατικές και ομαδικές διεργασίες συζήτησαν τα αίτια του φαινομένου και πρότειναν τις δικές τους λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Ένα μεγάλο «μπράβο» στους μαθητές που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να συμμετάσχουν σε αυτήν τη σημαντική διοργάνωση, καθώς και στους γονείς που ανέλαβαν τη μεταφορά των μαθητών και την ψυχολογική υποστήριξή τους!

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και πρεσβευτή του δικτύου Teachers4Europe Θεόδωρο Μπαρή που μας έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου στην εκδήλωση.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να πατήσετε εδώ, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 το Σχολείο μας και το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν την ομάδα θεάτρου κούκλας “Τα Φτερά του Μύθου”. Η συγκεκριμένη ομάδα παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας το έργο “Όσο πιο γρήγορα”, μια παράσταση βασισμένη στην ιρανική κινηματογραφική ταινία “Τα Παιδιά του Παραδείσου” του Ματζίντ Ματζιντί. Η τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία των δύο αδερφιών που κατορθώνουν να κερδίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα της ζωής τους μέσα από τη συνεργασία και την αγάπη τους συγκίνησε τους μικρούς θεατές. Τη μεγαλύτερη, ωστόσο, εντύπωση προκάλεσαν οι τεχνικές θεάτρου, φωτισμού και κίνησης που υιοθέτησε η ομάδα και οδήγησαν σε καταιγισμό ερωτημάτων, τα οποία και απαντήθηκαν από τους συντελεστές μετά τη λήξη της παράστασης.

 

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε το trailer της παράστασης στο βίντεο που ακολουθεί.

Στη δική μας περίπτωση η ψηφιακά κατασκευασμένη ομορφιά, Fake Beauty, οδήγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης σε νέες εμπειρίες. Η συμμετοχή στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ήταν μια ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους σε μαθητικό κοινό, αλλά και να εμπνευστούν από τις δημιουργίες συνομήλικων και μεγαλύτερων ηλικιακά δημιουργών, βλέποντας τις δυνατότητες που παρέχουν οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας.

Περιμένοντας, λοιπόν, να δούμε τις επόμενες δημιουργίες τους, ας απολαύσουμε την παρουσίασή τους.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ΄ τάξης  του σχολείου μας θα ανοίξουν την αυλαία του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Πάτρα (βλ. http://www.digifest.info/index.php/el/). Πρόκειται για μια εκπαιδευτική εκδήλωση που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της χώρας και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής κ. Ανέστη Βοβό θα παρουσιάσουν έργα τους με τον τίτλο “Fake Beauty”.

 

Για να δείτε την παρουσίαση των μαθητών μας πατήστε εδώ