Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το Νηπιαγωγείο  και  το Δημοτικό Σχολείο Φαρών εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε με αισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην έκκλησή μας να συγκεντρωθούν τρόφιμα και ρουχισμός  και να προσφερθούν σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η διαλογή και η διανομή τους  σε 9 οικογένειες από μέλη του Συλλόγου  και  τη Διευθύντρια του Σχολείου, δίνοντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα αλληλεγγύης στα παιδιά μας και παράλληλα χαρίζοντας  χαμόγελα και στήριξη σε συντοπίτες μας.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και  Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ελπίδα!!!

 

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 ο ταχυδακτυλουργός Domenico επισκέφθηκε το σχολείο μας για να παρασύρει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε ένα κόσμο μαγικό, όπου τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και το χέρι πολύ συχνά ξεγελάει το μάτι. Οι νεαροί θεατές παρακολούθησαν τη μαγική παράσταση απερίσπαστοι, γέλασαν με την καρδιά τους και καταχειροκρότησαν τον φιλοξενούμενό μας, ο οποίος τους αποζημίωσε… γλυκά!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Φαρών, σε μια προσπάθεια στήριξης συνδημοτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ενόψει των γιορτών του Πάσχα, συλλέγει τρόφιμα και είδη ρουχισμού στο χώρο του σχολείου. Ειδικότερα,  τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζυμαρικά, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού ή άλλα συσκευασμένα προϊόντα. Παρακαλείσθε όλοι να συμβάλετε σε αυτήν την πρωτοβουλία στο βαθμό που μπορεί ο καθένας. Η συγκέντρωση των τροφίμων και του ρουχισμού θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου, ώστε την επόμενη μέρα να μοιραστούν από τον Σύλλογο στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα  10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Φαρές η γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα για να πάρουν τις θέσεις τους. Τα ταξί και το σχολικό λεωφορείο θα εκτελέσουν τα δρομολόγια με τις απαραίτητες προσαρμογές στην ώρα. Το σχολικό λεωφορείο θα ξεκινήσει το δρομολόγιο περίπου στις 09.00 π.μ. από το Αστέρι και θα αναχωρήσει από το σχολείο στις 11.30 π.μ. περίπου. Οι υπόλοιποι μαθητές θα αποχωρήσουν από το Πνευματικό Κέντρο  με ευθύνη των γονέων τους.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου το σχολείο μας θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της τοπικής κοινότητας. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο και στη συνέχεια θα μεταβούμε με τη σημαία στην εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου για να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση. Οι μαθητές θα φορέσουν είτε παραδοσιακές φορεσιές είτε άσπρο/η πουκάμισο/μπλούζα και μπλε παντελόνι/φούστα. Το σχολικό λεωφορείο θα ξεκινήσει το δρομολόγιο περίπου 08.00 π.μ. από το Αστέρι και θα αναχωρήσει από το σχολείο στις 10.20 π.μ. περίπου. Θυμηθείτε ότι η ώρα αλλάζει!

Με μεγάλη χαρά την Τετάρτη 14 Μαρτίου λάβαμε ένα μεγάλο κουτί με τα δώρα του Library4all! Η σχολική μας βιβλιοθήκη έγινε πλουσιότερη κατά 41 νέους τίτλους βιβλίων, ελληνικών και αγγλικών, που με τόση αγάπη και φροντίδα έστειλε η ομάδα ανθρώπων που στηρίζει το έργο αυτού του οργανισμού.

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 προσηλωμένη στην εκπαίδευση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Το σχολείο μας απευθύνθηκε στην εταιρεία ζητώντας υποστήριξη στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Η ανταπόκριση από την ομάδα υπήρξε άμεση και συνάμα συγκινητική! Ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη συνεισφορά τους τόσο την κ. Ελένη Γερουλάνου, διαχειρίστρια του Library4all, όσο και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν με αγάπη και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης για να στηρίξουν αυτή την αποστολή!

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:20 μ.μ θα γίνει επίδοση των Ελέγχων Προόδου των μαθητών των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων με τη βαθμολογία του Β΄ τριμήνου από τον/την εκπαιδευτικό κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί των Α΄ και Β΄ τάξεων  θα ενημερώσουν προφορικά για την πρόοδο και συμπεριφορά των μαθητών τους. Σε περίπτωση αδυναμίας να παρευρεθείτε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης για να ορίσετε νέα συνάντηση. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά εκείνη την ημέρα.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου το σχολείο μας επισκέφθηκε τον υδροηλεκτρικό σταθμό του ποταμού Γλαύκου. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από το νερό. Αρχικά, μπήκαμε στον εκθεσιακό χώρο και είδαμε τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν παλιά πριν ανακαλυφθούν τα σύγχρονα. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε σε μια αίθουσα προβολών και παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με την ιστορία του Γλαύκου. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Γλαύκος ήταν ένας άνδρας που καθόταν στις όχθες του ποταμού. Μια μέρα είδε κάποια ψάρια που έτρωγαν ένα βότανο να γίνονται αθάνατα. Αποφάσισε να δοκιμάσει κι αυτός το μαγικό βότανο. Όμως, εκείνη τη στιγμή άρχισε να γερνάει. Τότε κατάλαβε ότι το βότανο του εξασφάλιζε την αιωνιότητα, αλλά όχι την νεότητα.

Το κείμενο γράφτηκε από τους μαθητές Ζιάζιο Ραφαήλ, Βέρρα Γεωργία και Χριστοδουλόπουλο Αθανάσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο που ακολουθούν.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 οι Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Οινοποιείο της ACHAIA CLAUSS, ιστορικό χώρο και σήμα κατατεθέν της Πάτρας.
Πρόκειται για μια τοποθεσία μαγευτική, όλο πράσινο, με μοναδική θέα στους αμπελώνες, όπου τα κτίρια παραπέμπουν σε Πύργο και σε ταξιδεύουν στο Μεσαίωνα…
Ξεναγηθήκαμε στο χώρο και ενημερωθήκαμε από την υπεύθυνη.
Το Οινοποιείο ιδρύθηκε το 1861 από τον Gustav Clauss, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην Πάτρα για να εργαστεί σε Εταιρία Παραγωγής Σταφίδας. Ο Clauss εντυπωσιάστηκε από την περιοχή, αγόρασε αρχικά 60 στρέμματα αμπέλια και τελικά δημιούργησε το Κάστρο-Οινοποιείο, το οποίο μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί πολλοί βασιλείς, ευγενείς και διάσημοι…
Στα εντυπωσιακά κελάρια θαυμάσαμε τους φούρνους, τα διάφορα είδη οινοποιίας της εποχής και τα παμπάλαια βαρέλια με την περίφημη Μαυροδάφνη, το ονομαστό βαθυκόκκινο κρασί, το οποίο ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της πανέμορφης Ελληνίδας Δάφνης με τα κατάμαυρα μαλλιά και μάτια που κάποτε ερωτεύτηκε παράφορα ο Clauss…
Η επίσκεψη στο οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS είναι μοναδική εμπειρία που κάθε επισκέπτης της Πάτρας πρέπει να ζήσει.


Το κείμενο γράφτηκε από τους μαθητές Κλουκινιώτη Ηλία και Γκολώνη Θεοδώρα.