Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές της Α’, Β’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Οι μεγαλύτερες τάξεις, Ε’ και ΣΤ’, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Mare Nostrum” με θέμα τη Ρωμαϊκή Πάτρα. Οι μαθητές για δύο περίπου ώρες ταξίδεψαν στο χρόνο, ως το 2ο αιώνα μ.Χ., όταν η Πάτρα, ως ρωμαϊκή αποικία με εξαιρετική γεωγραφική θέση, μεταβάλλεται σε πολυπολιτισμικό κέντρο με σημαντικό λιμάνι που αποτελεί πια ένα μεγάλο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.

Ενημερώθηκαν, ξεναγήθηκαν και παρατήρησαν εκθέματα που σχετίζονται με το εμπόριο της εποχής, αλλά και με τον κοσμοπολίτικο και διεθνικό χαρακτήρα της Ρωμαϊκής Πάτρας.

Θαύμασαν καταπληκτικά επιδαπέδια και επιτοίχια ψηφιδωτά, ζωγραφισμένους αμφορείς, απομεινάρια από σημαντικά δημόσια κτίρια, πανέμορφες προσόψεις πλουσίων, κεντρικών σπιτιών και εντυπωσιάστηκαν κυρίως από το Λυχνιομαντείο, μοναδικό άλλωστε στην Ελλάδα, και από τη χαρακτηριστική τεχνική της λυχνιομαντείας.

Κατά την ολοκλήρωση του Προγράμματος τα παιδιά παρακολούθησαν video, όπου εντόπισαν και αναγνώρισαν εκθέματα που προηγουμένως παρατήρησαν και τέλος είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αγγίξουν με μεγάλη προσοχή τα ρωμαϊκά λυχνάρια, να τα κρατήσουν με δέος στα χέρια τους, να τα παρατηρήσουν από κοντά, να τα ψηλαφήσουν…. κάτω από την αυστηρή επίβλεψη των υπευθύνων του Μουσείου.

Πολυτεχνείο 2017_1

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017 οι μαθητές, οι μαθήτριες και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας οργάνωσαν και συμμετείχαν σε παράλληλες δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου και αποσκοπούσαν στην απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των πεσόντων, καθώς και στην ανατροφοδότηση της σημασίας του ιστορικού γεγονότος του “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ”, μίας πολιτικής και κοινωνικής πράξης, με σκοπό την ανάδειξη του αγαθού της Δημοκρατίας και των αξιών που τη διέπουν.

Ανακοίνωση για Πολυτεχνείο

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις ανά τάξη για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8.15 π.μ. και θα αποχωρήσουν περίπου στις 09.40 π.μ. Την ημέρα αυτή δε γίνονται μαθήματα και το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει. Οι μεταφερόμενοι μαθητές θα μετακινηθούν με το λεωφορείο και τα ταξί, ενώ οι υπόλοιποι με ευθύνη των γονέων τους.

Πάμε θέατρο_1

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου που παρουσιάζει η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία αγάπης με πρωταγωνίστρια την Ελίζα, μια σερβιτόρα που ερωτεύτηκε ένα ναυτικό, τον Πάτρικ, που κι εκείνος την αγάπησε. Γρήγορα όμως ο Πάτρικ έφυγε για ένα μακρινό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου τραυματίζεται. Η Ελίζα θέλοντας να βρει τον αγαπημένο της ναύλωσε με τρεις φίλους της ένα καράβι, με την ίδια στο τιμόνι του πλοίου και ξεκίνησε το ταξίδι της αναζήτησης… με σκοπό τον θρίαμβο της αγάπης. Όλοι απολαύσαμε τις περιπέτειες των ηρώων, τα έντονα στοιχεία δράσης, χιούμορ, αλλά και τα όμορφα κοστούμια και σκηνικά!

Halloween 2017_1

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 το Σχολείο μας φιλοξένησε μάγισσες, φαντάσματα και άλλα πλάσματα που συνοδεύονταν από νυχτερίδες και φανάρια φτιαγμένα από κολοκύθες!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης θέλησαν να μοιραστούν με τους μικρότερους συμμαθητές τους το αγγλοσαξονικό έθιμο του “Trick or Treat” (“φάρσα ή κέρασμα”), το οποίο τους κέντρισε το ενδιαφέρον κατά το μάθημα των Αγγλικών. Αποφάσισαν, λοιπόν, να παρουσιάσουν την ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο έθιμο στους μικρούς φίλους τους και να τους εμπλέξουν στη διαδικασία επιλογής “φάρσας ή κεράσματος”.

Η ενθουσιώδης αποδοχή της δράσης αυτής δε θα τύγχανε ανάλογης επιτυχίας χωρίς την ενεργή συμμετοχή των γονέων της Στ΄τάξης στην προετοιμασία με το σκάλισμα των κολοκυθών-φαναριών και τα απαραίτητα για τη μεταμφίεση υλικά.