Μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνται. Αυτά τα Χριστούγεννα η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί τα παιδιά να στείλουν τις ευχές τους, για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017.
Οι μαθητές των Α΄,Β΄ και Γ΄ τάξεων του Σχολείου μας συμμετείχαν σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιτέας, σε αυτό το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ. Το εργαστήριο των ευχών στηρίχτηκε σε αποσπάσματα από βιβλία, που τα παιδιά έπρεπε να μετατρέψουν σε μια ευχή. Τα παιδιά μας έγραψαν ευχές και οι ευχές τους θα διακοσμήσουν το νέο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι λέξεις τους θα είναι το πρώτο υλικό που θα κάνει ποδαρικό πριν γεμίσει το κτίριο από τα βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.