Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν σχετικές ενημερώσεις με στόχο την καλλιέργεια υπεύθυνης και ασφαλούς στάσης απέναντι στη χρήση του διαδικτύου.

Οι μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – SaferInternet4Kids.gr και αφορούσε:

  • τις συνθήκες που πρέπει να διασφαλίζονται για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο,
  • τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν
  • καθώς και τη σημασία του να θέτουν όρια στον χρόνο ενασχόλησης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακολούθησαν διά ζώσης ενημέρωση από την υπαστυνόμο του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων κ. Αθηνά Χρυσόχη,  που αφορούσε:

  • τους κανόνες που πρέπει να τηρούν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο,
  • τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού.

diadikt diadikt2 diadikt3

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στις 9 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό Τσιβίκη Αθηνά για τη διαχρονική αξία και τη σημασία της ελληνικής γλώσσας.
Μέσα από σχετική συζήτηση και προβολή ενημερωτικών βίντεο τονίστηκε η μακραίωνη ιστορία της ελληνικής γλώσσας και η αδιάλειπτη παρουσία της μέσα στους αιώνες. Ακόμα, αναδείχθηκε η σημαντική συμβολή της στην επιστήμη καθώς και στη διαμόρφωση άλλων γλωσσών και στη διατήρηση του πολιτισμού και της ιστορίας μας.
Η ημέρα αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία υπενθύμισης ότι η ελληνική γλώσσα αποτελεί ζωντανό και πολύτιμο κομμάτι της ταυτότητάς μας.

el.gl el.gl1 el.gl2

Διαγωνισμός Ορθογραφίας του Ιδιωτικού Σχολείου “Δελασάλ”

Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας στον 13ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας του Ιδιωτικού Σχολείου “Δελασάλ” αποτέλεσε μια σημαντική και όμορφη εμπειρία.

Με υπευθυνότητα και ενθουσιασμό, τα παιδιά ανέδειξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και την αγάπη τους για την ελληνική γλώσσα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν σε αυτή τη διαδρομή.
Ευχόμαστε επιτυχία στους/στις μαθητές/τριες που πέρασαν στη γ’ φάση και θα διαγωνιστούν στο Δελασάλ το Σάββατο 14/2.

delasal delasal2 delasal3