Η ανταμοιβή που περιμένει τους άνδρες μάρτυρες στον Παράδεισο είναι 72 παρθένες. Οι γυναίκες καμικάζι που δίνουν τη ζωή τους για το Ισλάμ σε τι μπορούν να ελπίζουν; Για τους άνδρες τα πράγματα είναι απλά: στο ιερό κείμενο του Ισλάμ υπάρχει σαφής αναφορά στα ουρί του Παραδείσου που περιμένουν τους πιστούς, τις παρθένες «με το αγνό βλέμμα που κανένας άνδρας ή δαίμονας δεν έχει διακορεύσει». Αντίθετα, ελάχιστοι σχολιαστές έχουν ασχοληθεί με την ανταμοιβή των γυναικών. Ένας από αυτούς ήταν ο λόγιος του 14ου αιώνα Αλ Ταμπαρανί, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι μια γυναίκα στο επέκεινα θα συναντήσει και πάλι τον σύζυγό της. Οι γυναίκες που είχαν εν ζωή περισσότερους από έναν συζύγους μπορούν να επιλέξουν τον καλύτερο και να τον παντρευτούν για την αιωνιότητα. Και οι ανύπαντρες; Σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές, αυτές μπορούν να νυμφευθούν όποιον θέλουν στον Παράδεισο.
Πρακτικά ζητήματα. Από τον 9ο έως τον 12ο αιώνα, οι μουσουλμάνοι λόγιοι περιέγραφαν τον Παράδεισο ως έναν τόπο σεξουαλικής ηδονής – αλλά μόνο για τους άνδρες. Οι ίδιοι ασχολήθηκαν και με ορισμένα ζητήματα πρακτικής φύσεως: οι έγγαμοι άνδρες θα μπορούσαν να έχουν σχέσεις με τις παρθένες; Κι αυτές οι τελευταίες θα ήταν οργανικά διαθέσιμες για πρωκτικό σεξ με δεδομένο ότι, όπως βεβαίωναν κάποιοι, οι άνθρωποι στον Παράδεισο είναι απαλλαγμένοι από τη διαδικασία της εκκένωσης;
Διαφωνίες υπήρξαν και για τον αριθμό των παρθένων. Ο πιο γενναιόδωρος απ΄ όλους ήταν ο ιμάμης Αλ Μπαϊχακί: σε κάθε πιστό προσέφερε 500 συζύγους, 4.000 παρθένες και 8.000 παντρεμένες γυναίκες. Από αυτή την άποψη οι γυναίκες μάρτυρες είναι κάτι περισσότερο από ριγμένες. Στον Παράδεισο θα γίνουν όμορφες, ευτυχισμένες και θα απαλλαγούν από τη ζήλεια. Κι αυτό το τελευταίο, ασφαλώς για να αντέχουν τις απιστίες του συζύγου τους.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.