Νοέ 13 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ένας θηλυκός?Μότσαρτ από τη Ν. Κορέα

Κάτω από: ΜΟΥΣΙΚΗ,ΠΑΡΑΞΕΝΑ

eun_131108.jpg

Με εξαιρετικό ταλέντο στο πιάνο έχει προικιστεί ένα 5χρονο εκ γενετής τυφλό κοριτσάκι από τη Νότια Κορέα, το οποίο καταφέρνει να αφήνει άφωνους τους ειδικούς και μη, όταν αγγίζει τα δάκτυλά της στα πλήκτρα.

Η Γου Γε-Εούν μπορεί να ακούσει μια φορά ένα οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι και στη συνέχεια να το εκτελέσει με μεγάλη δεξιοτεχνία. Κάνει πρόβα για λίγα μόνο δευτερόλεπτα προκειμένου να το αφομοιώσει και έπειτα το επαναλαμβάνει χωρίς κανένα λάθος.

Το χάρισμα της μικρής Γου ανακάλυψε πριν δυο χρόνια η μητέρα της, όταν η οικογένεια έλαβε ως δώρο ένα πιάνο. Μόλις το κοριτσάκι κάθισε στο πιάνο, άρχισε να πατάει τα πλήκτρα και στη συνέχεια προσπάθησε να συνδυάσει τις νότες μεταξύ τους σε αυτοσχέδιες μελωδίες, χωρίς να έχει διδαχθεί μουσική.

Έκτοτε άρχισε μαθήματα μουσικής. Η μικρούλα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τον Μπαχ και τον Μπετόβεν, ενώ ασχολείται και με την σύγχρονη μουσική. Κατεβάζει τα τραγούδια από το Διαδίκτυο και στη συνέχεια τα εκτελεί στο πιάνο.

Η Γου έγινε διεθνώς γνωστή, όταν συμμετείχε σε ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων της Ν. Κορέας, όπου αναδείχθηκε νικήτρια. Το βίντεο από την παρουσίασή της εστάλη στο YouTube και μέχρι σήμερα το έχουν δει περισσότεροι από 20 εκατομμύρια επισκέπτες. www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση