Μάι 04 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ο πλανήτης Γη εκπέμπει S.O.S.

images5.jpg

Στην εκπομπή «Ανιχνεύσεις» της ΕΤ3 στις 30 Απριλίου , ο Παντελής Σαββίδης ασχολήθηκε με δύο θέματα:1)Την “Αποβολή” της Ελλάδας απο το Πρωτόκολλο του Κιότο,2)Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την εκπομπή καθότι πρόβαλλα στο blog μου το θέμα “earth sos” μέρες πριν. Οι καλεσμένοι ήταν αξιόλογοι καθηγητές πανεπιστημίων.Όπως γίνεται πάντα οι “νυν” κατηγόρησαν τους “πρώην” Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Κος Καλογιάννης είπε:” Δραματοποιούμε ένα γεγονός που είναι πιο μικρό. Σύστημα μέτρησης εκπομπών ρύπων υπάρχει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είμαστε συνεπείς απέναντι σε όλους. Σύμβουλός μας μέχρι το Νοέβρη του 2007 ήταν ο Κος Λάλας και η ομάδα του.”Τους κατηγόρησε όμως οτι έκαναν λανθασμένους υπολογισμούς και δεν μπόρεσαν να πείσουν.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Κος Λάλας δήλωσε οτι το συμβόλαιό του έληξε τον Απρίλιο του 2007 , και να σταματήσει το οτι αυτός κάρφωσε τη Χώρα μας. Ο εμπειρογνώμονας τον ρώτησε πότε τελειώνει η σύμβασή του και αυτός απλά απάντησε. Είπε χαρακτηριστικά” άδικα κατηγορείτε μια ομάδα που πρόσφερε πολλά στη χώρα.”

Στο πάνελ ήταν παρόν ο Κος Ζιώμας ,ο οποίος με την ομάδα του ( Χημικοί Μηχανικοί του Μετσόβειου Πολυτεχνείου) διαδέχτηκαν την ομάδα του Κου Λάλα.Το συμβόλαιο τους όμως άρχισε τον Δεκέμβριο του 2007.Η νέα ομάδα υπέβαλε τους πίνακες και τις εκθέσεις στα μέσα Απριλίου του 2008 στον Ο.Η.Ε.

Η απορία μου είναι:στο μεσοδιάστημα που δεν υπήρχε καμία ομάδα,λειτουργούσαμε με “αυτομάτο πιλότο;”

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου:”Γιατί έχουμε αποβληθεί; Γιατί δεν συμμετέχουμε στους ευέλιγκτους μηχανισμούς; είναι πολιτικό το θέμα…” Ο υφυπουργός απάντησε λακωνικά: ” Δεν είμαστε εκτός.”

Για να μην σας κουράζω πιό πολύ συζητήθηκε και η διαδικασία επιλογής Τεχνικών Συμβούλων απο το

ΥΠΕΧΩΔΕ .Είναι λέτε πολιτικά τα κριτήρια; Παίζονται πολλά χρήματα βλέπετε.

Σαν απλός τηλεθεατής θα ήθελα να μάθω τα πραγματικά ποσοστά ρύπων που εκπέμπει η χώρα μου,κατά πόσο ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια, τι επιπτώσεις έχουν στην υγεία μου, με ποιόν τρόπο θα αποκτήσω οικολογική συνείδηση και τέλος τον ακριβή λόγο που δυσαρεστήθηκαν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

image-6.jpg

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση