Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση

Αρχείο ημέρας 26/05/2011

Μάιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kατηγορίες

Δείτε στο Facebook τι κάνατε την ίδια μέρα πριν ένα χρόνο!

Μία πολύ καλή εφαρμογή η οποία θα θυμίσει στους ξεχασιάρηδες τι έκαναν και πως περνούσαν έναν χρόνο πριν.


Τα κοινωνικά δίκτυα και ειδικότερα το Facebook, έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πολλών χρηστών, με αποτέλεσμα πολλές φορές να περιέχει πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή τους σε καθημερινή βάση.
Με αφορμή αυτές τις λεπτομέρειες δημιουργήθηκε μία εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να θυμηθεί τι έκανε πριν από ένα χρόνο.
Η εφαρμογή ονομάζεται Past Posts και στέλνει στο χρήστη κάθε μέρα, ένα email το οποίο περιέχει όλες τις αναρτήσεις στο wall, αναρτήσεις φωτογραφιών που έγιναν πριν από ένα χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα.
Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να μπει εδώ και να βάλει τα στοιχεία του Facebook λογαριασμού του και τη συνέχεια θα την αναλάβει η εφαρμογή.

Πηγή: newsit

Tα ρομπότ αποκτούν δική τους γλώσσα

Τη δική τους γλώσσα αποκτούν τα ρομπότ με τη βοήθεια των «δημιουργών» τους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ευκολότερα στο χώρο, να είναι πιο «έξυπνα» και να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω του ερευνητικού προγράμματος Lingodroid.

Lingodroid Robots

Στο πρόγραμμα Lingodroid, επικεφαλής του οποίου είναι η δρ Ρουθ Σουλτς του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, τα ρομπότ παράγουν διαφορετικούς ήχους ανάλογα, με το μέρος που επισκέπτονται, και οι οποιοι χρησιμεύουν ως λέξεις που στη συνέχεια μοιράζονται με άλλα ρομπότ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν πειράματα με ρομπότ εφοδιασμένα με ροδάκια, κάμερα, λέιζερ και σόναρ, όπως επίσης μικρόφωνο και ηχεία για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Όταν βρίσκονται σε νέο μέρος (που δεν έχει όνομα στη γλώσσα τους) του δίνουν όνομα με την παραγωγή ενός τυχαίου συνδυασμού ήχων. Ακολουθεί μια επικοινωνία μεταξύ τους έτσι ώστε να καταλήξουν στο τελικό όνομα που θα δοθεί στο μέρος. Έτσι μπορούν να αναφέρονται και σε μέρη που δεν έχουν βρεθεί ποτέ επειδή έχουν δημιουργήσει λέξη γι’ αυτό.
Τα ρομπότ λοιπόν αποκτούν δικό τους λεξικό ώστε να «συνεννοούνται» καλύτερα. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ανθρώπινες λέξεις είναι σύνθετες για τα ρομπότ τα οποία διευκολύνονται πολύ με την παραγωγή δικών τους «απλών» λέξεων.

Πηγή: tvxs
Περισσότερες πληροφορίες: spectrum.ieee.org

To Android έχει τα ίδια κενά ασφαλείας με τα Windows!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ασφαλείας Kaspersky, φέτος έχουν διπλασιαστεί  κακόβουλα λογισμικά στις φορητές συσκευές σε σχέση με τον χρόνο που μας πέρασε.

Απ’ οτι φαίνεται, το δημοφιλές λειτουργικό της Google, Android, έχει μπει στο μάτι των hacker, πρώτον γιατί είναι πολύ δημοφιλές στους χρήστες και δεύτερον γιατί, σύμφωνα πάντα με την Kaspersky, έχει τα ίδια προβλήματα ασφάλειας με τα Windows.
Όλο αυτό οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση των χρηστών για τα κενά ασφαλείας αφού κυκλοφορούν παλιές εκδόσεις του λογισμικού στις νέες συσκευές.
Τέλος
οι νέοι ιοί που κυκλοφορούν για τα Android έχουν αναπτυχθεί αρκετά και πλέον δεν στέλνουν μηνύματα απλά σε αριθμούς όπως γινόταν με τους πρώτους ιούς, αλλά αρχίζουν και μοιάζουν όσο περνάει ο καιρός με τους ιούς που υπάρχουν στα PC δηλαδή μαζεύουν πληροφορίες από το τηλέφωνο του χρήστη και τις στέλνουν στους hacker.

Πηγή: newsit

Web2.0 εργαλεία και ταξινομία του Bloom

Για τα web2.0 εργαλεία υπάρχουν αρκετοί δικτυακοί τόποι που περιέχουν συλλογές. Ένας από αυτούς βρίσκεται στην ιστοσελίδα Web 2.0: Cool Tools for Schools. Ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος έχει χωρίσει τα εργαλεία σε κατηγορίες ώστε η αναζήτηση του κατάλληλου, για την επίτευξη συγκεκριμένου σκοπού, να πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ευκολία.

Στην παρακάτω εικόνα έχει πραγματοποιηθεί αντιστοίχιση μεταξύ web2.0 εργαλείων και της ταξινομίας του Bloom. Η αναφορά των εργαλείων είναι ενδεικτική και έχει να κάνει με την αναγνώριση της λειτουργικότητας που μας προσφέρουν και τη χρησιμοποίησή τους για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας προσεγγίσεων. Η συγκεκριμένη αντιστοίχηση, που βρίσκεται στο δικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου της Νότιας Ιντιάνα (University of Southern Indiana), συμβάλλει, με τον τρόπο της, στην προώθηση του αναστοχασμού αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο τα εργαλεία που μας προσφέρει το web2.0 διαδίκτυο μπορούν να υποστηρίξουν τα διδακτικά μας μοντέλα προωθώντας τη μάθηση.

Amit Sood: Χτίζοντας ένα μουσείο μουσείων στο δίκτυο

Φανταστείτε ότι μπορείτε να δείτε έργα τέχνης στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου χωρίς να κουνηθείτε από την καρέκλα σας. Με οδηγό το πάθος του για την τέχνη, ο Αμίτ Σουντ διηγείται πώς ανέπτυξε το “Σχέδιο Τέχνη” [Art Project] που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν αυτό ακριβώς.

Δείτε το: http://www.googleartproject.com/. Όχι για να αναπαράξετε/ αντικαταστήσετε την εμπειρία επίσκεψης σε ένα μουσείο αλλά για να την συμπληρώσετε.

Δείτε επίσης: