Εικονική Θεολογία

Ρόη Ακανθοπούλου

Αρχεία για Ιούνιος, 2014

Μερικές (εξαιρετικές) σκέψεις (+βιώματα;) του π. Λίβυου

Ιούν 201427

Απλά συντονίσου…   π. Λίβυος    Πολλές φορές διαπράττοντας μια αμαρτία, αισθανόμαστε ότι έφυγε ο Θεός από κοντά μας, ότι απομακρύνθηκε η χάρις Του.  Αυτό όμως και να το θέλαμε δεν γίνεται. Δεν μπορεί να συμβεί.  Ο Θεός είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι πάντα παρόν. Δεν γίνεται αλλιώς.  Ο Θεός δεν φεύγει με την […]

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις ερωτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων για Θρησκευτικά Α΄ Λυκείου 2013-2014

Ιούν 20143

Από τον συνάδελφο Γ. Γιαννίκη, δείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις Α1 της Τράπεζας Θεμάτων της Α΄ λυκείου (σχ. έτος 2013-2014). Μπορείτε να τις κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή να τις παρουσιάσετε ως κουίζ στους μαθητές σας (του χρόνου). Τράπεζα Θεμάτων για Θρησκευτικά.

από κάτω από: Α΄ Λυκείου | με ετικέτα  |  5 Σχόλια »

Η ανάγκη να μοιραστώ τη δουλειά μου και ν’ ακούσω τη γνώμη σας με ώθησε να φτιάξω αυτό το ιστολόγιο. Κύριος στόχος μου είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ωφέλεια των μαθητριών και των μαθητών μας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Είμαι θεολόγος εδώ και πολλά χρόνια στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Προηγουμένως δίδαξα θρησκευτικά και στην Ελληνογαλλική Σχολή «ΚΑΛΑΜΑΡΙ» για επτά χρόνια. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η ανταλλαγή εκπαιδευτικού και διδακτικού υλικού: μας δίνει ιδέες και ποικιλία για τον καθημερινό μας αγώνα και αγωνία μέσα στην τάξη. 

Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στην «Εικονική Θεολογία»! 

Καλή περιήγηση!Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων