Εικονική Θεολογία

Ρόη Ακανθοπούλου

Αρχεία για Ιανουάριος, 2014

Συνέδριο για το ΜτΘ — Εισήγηση του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου – YouTube

Ιαν 201421

Αξίζει το χρόνο σας να το δείτε! Απλή και μεστή νοήματος η εισήγηση! Συνέδριο για το ΜτΘ — Εισήγηση του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου – YouTube. ή εδώ:

▶ Εικονομαχία (βίντεο), Γ΄ γυμνασίου

Ιαν 201417

Ένα πολύ ωραίο βίντεο για την εικονομαχία (Γ΄ γυμνασίου). Ευχαριστούμε τον κ. Βλιώρα.     ▶ Εικονομαχία – YouTube.

Μητροπ. Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Προβληματισμοί για την Κατήχηση (2013)

Ιαν 201416

Στον παρακάτω σύνδεσμο και συγκεκριμένα στο τεύχος Μαρτίου 2013 (σελίδες 170-180) του Περιοδικού «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» θα διαβάσετε ένα πολύ ωραίο, προοδευτικό και επίκαιρο άρθρο του Μητροπ. Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου για την Κατήχηση. Περιοδικό ΕΚΚΛΗΣΙΑ – Μηνιαία Έκδοση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ιαν 201415

Θεολόγος.gr: Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Video για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό

Ιαν 201415

Ένα πολύ ωραίο βίντεο για να εμπλουτίσουμε το μάθημά μας και συγκεκριμένα τη διδακτική ενότητα 17 της Γ’ γυμνασίου (Μοναχισμός και άσκηση) είναι το αντίστοιχο επεισόδιο της σειράς ντοκυμαντέρ «Δεν είσαι μόνος». Δείτε το στο youtube και «κατεβάστε το»: http://www.youtube.com/watch?v=sdBN7bzX7gk  ή παρακολουθήστε το εδώ παρακάτω:    

Η ανάγκη να μοιραστώ τη δουλειά μου και ν’ ακούσω τη γνώμη σας με ώθησε να φτιάξω αυτό το ιστολόγιο. Κύριος στόχος μου είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ωφέλεια των μαθητριών και των μαθητών μας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Είμαι θεολόγος εδώ και πολλά χρόνια στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Προηγουμένως δίδαξα θρησκευτικά και στην Ελληνογαλλική Σχολή «ΚΑΛΑΜΑΡΙ» για επτά χρόνια. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η ανταλλαγή εκπαιδευτικού και διδακτικού υλικού: μας δίνει ιδέες και ποικιλία για τον καθημερινό μας αγώνα και αγωνία μέσα στην τάξη. 

Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στην «Εικονική Θεολογία»! 

Καλή περιήγηση!Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων