Άρθρα

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Translate

Το σχολείο μας: Εθνικής Αμύνης 8, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 329056

 Η ιστοσελίδα μας       Είμαστε και στο facebook

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-2022

Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2020-2021)

 

Η είσοδος του σχολείου μας από την οδό Εθνικής Αμύνης 8

20151020_092635
Άποψη κτηρίου από την αυλή

Η είσοδος στο σχολικό κτήριο
Η είσοδος στο σχολικό κτίριο
Η είσοδος του σχολείου μας από την οδό Εθνικής Αμύνης 8

Η παλιά πρόσοψη του κτηρίου

20140616_115446
Θέα από το σχολείο μας

Χάρτης σχολείου

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021

Εικόνα Clipart Χαρούμενη παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Αρχή του έτους. Διάνυσμα

Η νέα σχολική χρονιά 2021-2022 αρχίζει για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τη Δεύτερα 13 Σεπτεμβρίου 2021. Θα γίνει Αγιασμός και διανομή των σχολικών βιβλίων. 

Καλή αρχή σε όλους και όλες, μικρότερους και μεγαλύτερους, με υγεία και πολλή όρεξη για μάθηση!

ΥΓ: ΜΗΝ ξεχάστε να φορέστε τις μάσκες σας και να φέρετε τις τσάντες σας για τα βιβλία!

 

This is city life! – Διδακτικό σενάριο στο μάθημα των Αγγλικών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΣΑΣΑ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ,

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Α1 LORIANE MICHEL MANZAMBI

Η μαθήτρια του τμήματος Α1 Loriane Michel Manzambi παρουσίασε την Κινσάσα, πρωτεύουσα της χώρας καταγωγής της, Κονγκό, και μας έδωσε πληροφορίες για αυτήν την Αφρικανική πόλη. Η παρουσίασή της έγινε στο πλαίσιο διδακτικού σεναρίου στο μάθημα των Αγγλικών με τίτλο “This is city life!’’. Ας διαβάσουμε όσα μας έγραψε!

Σ’ ευχαριστούμε πολύ, Loriane Michel!

Επιμέλεια: Δάμτση Ευθυμία (Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας)Λήψη αρχείου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2020

ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

LANGUAGE EVENT 2021

Junior High School of Intercultural Education of Eastern Thessaloniki

Sing in English! Sing auf Deutsch! Chantez en français!

This year our school chooses to sing in the three European languages taught at it: English, German and French. The students choose a song they like in one of these three languages, listen to it and sing it. Moreover, they write its lyrics, translate it in the other European languages, think and write about its message, narrate, paint or draw the story that lies behind it, dance to its rhythm and write or play short sketches inspired by it! For some of the activities the students can use digital tools but they can mostly become artists and creators in their own special way: singers, writers, translators, painters, dancers and actors or actresses. And all these just out of the experience of singing! Sing along!

Teachers in charge of the action

1) Damtsi Efthymia (English language teacher)

2) Tsadila Maria (German language teacher)

3) Prodromou Chryssoula (French language teacher)

4) Xrysoxoou Amalia(Music teacher)

In the frame of the celebration of the European Day of Languages 2020 and as a 2021 event, Manzambi Loriane Michel, student of A1 class of our school, participated in the action singing Tayc’s song ‘Le Temps’’. She sang the song in her own personal way and closed the school year pleasantly.

Let’s listen to her singing it and enjoy ourselves!

CONGRATULATIONS, Loriane Michel!!!

CONGRATULATIONS to all the teachers!


‘’ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ’’

ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 2021

Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τραγουδήστε στα Αγγλικά! Τραγουδήστε στα Γερμανικά! Τραγουδήστε στα Γαλλικά!

Αυτή τη χρονιά το σχολείο μας επιλέγει να τραγουδήσει στις τρεις Ευρωπαϊκές γλώσσες που διδάσκονται σε αυτό: Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Οι μαθητές/μαθήτριες επιλέγουν ένα τραγούδι που τους αρέσει σε μία από αυτές τις τρεις γλώσσες, το ακούνε και το τραγουδούν. Επιπλέον, γράφουν τους στίχους του, το μεταφράζουν στις άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες, σκέφτονται και γράφουν για το μήνυμά του, αφηγούνται, ζωγραφίζουν ή σχεδιάζουν την ιστορία που βρίσκεται πίσω από αυτό, χορεύουν στο ρυθμό του και γράφουν ή παίζουν σύντομα sketch εμπνευσμένα από αυτό! Για κάποιες από τις δραστηριότητες οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία αλλά μπορούν κυρίως να γίνουν καλλιτέχνες και δημιουργοί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο: τραγουδιστές/τραγουδίστριες, συγγραφείς, μεταφραστές/μεταφράστριες, ζωγράφοι, χορευτές/χορεύτριες και ηθοποιοί. Και όλα αυτά μέσα από την εμπειρία του τραγουδιού! Τραγουδήστε μαζί μας!

Υπεύθυνες για τη δράση εκπαιδευτικοί

1) Δάμτση Ευθυμία (Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας)

2) Τσαντήλα Μαρία (Εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας)

3) Προδρόμου Χρυσούλα (Εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας)

4) Χρυσοχόου Αμαλία (Μουσικός)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2020, και ως ένα γλωσσικό γεγονός για το 2021,η Manzambi Loriane Michel, μαθήτρια του A1 τμήματος του σχολείου μας, συμμετείχε στη δράση ερμηνεύοντας το τραγούδι του Tayc ‘’Le Temps’’. Τραγούδησε το τραγούδι με το δικό της προσωπικό  τρόπο και έκλεισε τη σχολική χρονιά ευχάριστα.

Ας την ακούσουμε να το τραγουδά και ας χαρούμε!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, Loriane Michel!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλες τις εκπαιδευτικούς!

Το ηχητικό αρχείο: 

 

Και οι στίχοι του τραγουδιού/The lyrics of the song

Tayc, Le temps

Hi
Hi-hi, hi, hi-hi
Oh, oh, oh
Taykee di Taykee
Manedo, manedo, manedo, manedo, manedo, manedo, manedo, manedo
Mami oh, mami oh, mami, mami oh, mami, mami oh, mami, mami oh

Oh le temps, le temps m’a réparé
Plus rien n’est comme avant, quelqu’un m’a déjà soigné
Oh, oh, le vent, le vent a bien tourné
Ne gaspille pas mon temps, une autre a su me soigner

Toi là, tu disparais sans laisser un mot
T’as préféré fuir comme un enfant (enfant)
Partir sans te retourner
J’t’ai prêté mon cœur et tu lui as donné ton dos
Toi tu m’as fait gaspiller mon temps (mon temps)
Tu n’m’as pas laissé parler (ah, hi)

Et maintenant (maintenant)
Tu reviens (tu reviens)
Et comme avant (comme avant)
Tu espères retrouver celui qui t’as aimé
Celui avec qui t’as joué, ah
Et maintenant,…

Συμμετοχή του μαθητή Asadi Mahdi σε Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ

Στις 8 Ιουνίου 2021 διοργανώθηκε διαδικτυακά το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας ‘’Το όνομά σου: ένας ψίθυρος από αστέρι σε αστέρι’’ από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’Κι αν ήσουν εσύ;’’, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση(IDEA). Επιπλέον, το ‘’Κι αν ήσουν εσύ;’’ είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Ο Mahdi Asadi, μαθητής του τμήματος Γ2, συμμετείχε στο φεστιβάλ και με πολλή ευαισθησία μίλησε και παρουσίασε την ιστορία του ονόματός του στη μητρική του γλώσσα μέσα από ένα κείμενο που είχε ετοιμάσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια της βιωματικής δράσης στην τάξη και με το οποίο θέλησε να μας δείξει πόσο σημαντικό είναι το δικαίωμα της έκφρασης στη ζωή του ανθρώπου. Παράλληλα, ο μαθητής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δημιουργίες και άλλων μαθητών/μαθητριών από άλλα σχολεία, όχι μόνο σε σχέση με το θέμα της ιστορίας του ονόματος ενός ανθρώπου αλλά και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου, Mahdi!

Υπεύθυνες της δράσης για το σχολείο ήταν οι κυρίες Δάμτση Ευθυμία, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας, και Καμπουρίδου Αικατερίνη, ψυχολόγος του σχολείου.Λήψη αρχείου

Συμμετοχή του σχολείου στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2021)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η ΧΑΝΘ και το ΤΙΤΑΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν μια σειρά  από συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία του Περιβάλλοντος.”: Με αυτά τα λόγια αρχίζει η παρουσίαση της δράσης στην ιστοσελίδα της ΧΑΝΘ (εδώ). 

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να συμμετάσχει στη δράση αυτή με τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να παραλαμβάνουν τα πολύχρωμα άνθη για να τα μεταφυτεύσουν στα σπίτια τους. 

Ευχαριστίες για τη δυνατότητα που μας δόθηκε να συμβάλουμε στον εορτασμό της ημέρας αυτής ομορφαίνοντας το αστικό περιβάλλον! 

Συμμετοχή του σχολείου στη “Σχολική Διαμεσολάβηση”

Διαδικτυακή Εκδήλωση του Τοπικού Θεματικού Δικτύου (Τ.Θ.Δ.) Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ‘’Για ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό σχολείο. Η Σχολική Διαμεσολάβηση-Ένα εργαλείο Ειρηνικής Επίλυσης Συγκρούσεων στο Σχολικό χώρο’’

Στις 27 Μαΐου 2021 διοργανώθηκε από το τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Οργάνωση ‘’ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία’’ διαδικτυακή εκδήλωση-συνάντηση μαθητών και μαθητριών με θέμα τη Σχολική Διαμεσολάβηση. Το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην εκδήλωση ως μέλος του Τοπικού Θεματικού Δικτύου σχολείων του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ‘’Για ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό σχολείο. Η Σχολική Διαμεσολάβηση-Ένα εργαλείο Ειρηνικής Επίλυσης Συγκρούσεων στο Σχολικό χώρο’’.

Η Ομάδα Διαμεσολάβησης του σχολείου μας εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια του τμήματος Γ1 Χριστίνα Αρβανιτίδης και την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας κυρία Δάμτση Ευθυμία. Η μαθήτρια είχε την ευκαιρία να μιλήσει με άλλους εφήβους και άλλες έφηβες για την εμπειρία της από τα διαδικτυακά μαθήματα και προγράμματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και για την εμπειρία της από το πρόγραμμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης. Στη συνέχεια, παρουσίασε τη δική της συμμετοχή στο πρόγραμμα με ένα ερωτηματολόγιο με τίτλο ‘’Εσύ, τι τύπος είσαι;’’ με το οποίο διερευνάται ο χαρακτήρας μας και πώς αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις στο σχολείο. Μετά τις παρουσιάσεις των σχολείων, τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια διαμεσολάβησης και απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχεδιασμένα από την κυρία Ευαγγελία Παπαθανασίου, Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία, την κυρία Ιωάννα Ντέρη, υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την κυρία Σοφία Κυπριανίδου, υπεύθυνη της Οργάνωσης ‘’ΑΝΤΙΓΟΝΗ- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία’’.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ!

Το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι μέλος του Τοπικού Θεματικού Δικτύου για τη Σχολική Διαμεσολάβηση από το σχολικό έτος 2018-2019 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Δάμτση Ευθυμία. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι κυρίες Προδρόμου Χρυσούλα, εκπαιδευτικός Γαλλικής γλώσσας, και Μαντζαρίδου Άννα, Φιλόλογος, με δράσεις στις τάξεις. Επίσης, κατά το Α’ Τετράμηνο του σχολικού έτους 2019-2020 συμμετείχε και η κυρία Σπυρίδωνος Βερόνικα, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ε.Α.Π, η οποία πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση εκείνο το διάστημα.

Ευχόμαστε τη συνέχεια λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Δικτύου για τη Σχολική Διαμεσολάβηση, το οποίο φέρνει κοντά τους/τις εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο την προώθηση ειρηνικών και φιλικών τρόπων επίλυσης των διαφορών μέσα στο σχολείο καθώς και τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας στη σχολική κοινότητα.Λήψη αρχείου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2020-2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 20 Μαΐου 2021 σε διαδικτυακή εκδήλωση του τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ‘’Τρώμε υγιεινά και διαπολιτισμικά’’ στο οποίο συμμετείχε το τμήμα Γ1 του σχολείου μας. Η παρουσίαση είχε τον τίτλο ‘’Υγιεινά Διαπολιτισμικά Πιάτα’’. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος επέλεξαν και παρουσίασαν συνταγές και ιδιαίτερα φαγητά από τις χώρες τους και μέσα από την παρουσίαση μας κάλεσαν να τα δοκιμάσουμε και να δώσουμε ένα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα στις καθημερινές διατροφικές συνήθειές μας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες τους οποίους και τις οποίες ευχαριστούμε θερμά:

 1. Al Lami Rusul Hussein Ismail
 2. Pallada Areti
 3. Arvanjitidhis Kristina
 4. Sosoli Erjana
 5. Nouri Shakiba
 6. Slibi Naseem
 7. Afra Zaib Raja
 8. Rukiye Sena Ivgin
 9. Yilmaz Alperen
 10. Kerim Emre Yücel
 11. Erdisli Sevil

Την ευθύνη και παρουσίαση του προγράμματος είχε η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας κυρία Δάμτση Ευθυμία.

Απολαύστε τις προτάσεις μαγειρικής και καλή σας όρεξη!Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Το σχολείο μας άλλαξε όψη!

Η καλλιτεχνική ομάδα streetatelier.gr σε συνεργασία με τη freeandunion.org κόσμησαν την πρόσοψη του κτηρίου μας με ένα πολύχρωμο graffiti με κοινωνικό και οικολογικό μήνυμα. Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν απορρόφησαν όσο διοξείδιο του άνθρακα θα απορροφούσαν 122 δέντρα, σύμφωνα με την πινακίδα που αναρτήθηκε δίπλα στο έργο!!!
Το έργο πραγματοποιήθηκε ως χορηγία της εταιρείας CONVERSE και της δράσης CITY FORESTS (https://conversecityforests.com/) με έγκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα για τη δράση δείτε εδώ:

https://cityportal.gr/thessaloniki-converse-city-forest-h-poli-omorfainei-me-oikologika-graffiti-vinteo/

και εδώ:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2020 με ένα ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2020

‘’ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ’’

(προτεινόμενος τίτλος από τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων

του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Junior High School of Intercultural Education of Eastern Thessaloniki

Sing in English! Sing auf Deutsch! Chantez en français!

This year our school chooses to sing in the three European languages taught at it: English, German and French. The students choose a song they like in one of these three languages, listen to it and sing it. Moreover, they write its lyrics, translate it in the other European languages, think and write about its message, narrate, paint or draw the story that lies behind it, dance to its rhythm and write or play short sketches inspired by it! For some of the activities the students can use digital tools but they can mostly become artists and creators in their own special way: singers, writers, translators, painters, dancers and actors or actresses. And all these just out of the experience of singing! Sing along!

Teachers in charge of the action

1) Damtsi Efthymia (English language teacher)

2) Tsadila Maria (German language teacher)

3) Prodromou Chryssoula (French language teacher)

4) Xrysoxoou Amalia(Music teacher)

In the frame of the celebration of the European Day of Languages 2020, Al Lami Rusul Hussein Ismail, student of C1 class of our school, participated in the action singing Adele’s song ‘’Million Years Ago’’. She sang the song in her own unique way and translated it in German.

Let’s listen to her singing it and enjoy ourselves!


CONGRATULATIONS, Rusul!!!

CONGRATULATIONS to all the teachers!


Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τραγουδήστε στα Αγγλικά! Τραγουδήστε στα Γερμανικά! Τραγουδήστε στα Γαλλικά!

Αυτή τη χρονιά το σχολείο μας επιλέγει να τραγουδήσει στις τρεις Ευρωπαϊκές γλώσσες που διδάσκονται σε αυτό: Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Οι μαθητές/μαθήτριες επιλέγουν ένα τραγούδι που τους αρέσει σε μία από αυτές τις τρεις γλώσσες, το ακούνε και το τραγουδούν. Επιπλέον, γράφουν τους στίχους του, το μεταφράζουν στις άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες, σκέφτονται και γράφουν για το μήνυμά του, αφηγούνται, ζωγραφίζουν ή σχεδιάζουν την ιστορία που βρίσκεται πίσω από αυτό, χορεύουν στο ρυθμό του και γράφουν ή παίζουν σύντομα sketch εμπνευσμένα από αυτό! Για κάποιες από τις δραστηριότητες οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία αλλά μπορούν κυρίως να γίνουν καλλιτέχνες και δημιουργοί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο: τραγουδιστές/τραγουδίστριες, συγγραφείς, μεταφραστές/μεταφράστριες, ζωγράφοι, χορευτές/χορεύτριες και ηθοποιοί. Και όλα αυτά μέσα από την εμπειρία του τραγουδιού! Τραγουδήστε μαζί μας!

Υπεύθυνες για τη δράση εκπαιδευτικοί

1) Δάμτση Ευθυμία (Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας)

2) Τσαντήλα Μαρία (Εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας)

3) Προδρόμου Χρυσούλα (Εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας)

4) Χρυσοχόου Αμαλία (Μουσικός)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2020, η Al Lami Rusul Hussein Ismail, μαθήτρια του Γ1 τμήματος του σχολείου μας, συμμετείχε στη δράση ερμηνεύοντας το τραγούδι της Adele ‘’Million Years Ago’’. Τραγούδησε το τραγούδι με το δικό της μοναδικό τρόπο και το μετέφρασε στα Γερμανικά.

Ας την ακούσουμε να το τραγουδά και ας χαρούμε!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, Rusul!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλες τις εκπαιδευτικούς!

 

 Λήψη αρχείου

 

Το αντίστοιχο φύλλο εργασίας της δράσης: Λήψη αρχείου

BEGINNERS / ΑΡΧΑΡΙΟΙ

Η αλφαβήτα

Η αλφαβήτα για αρχάριους στην ελληνική γλώσσα. 

Τα γράμματα και οι ήχοι τους.

Ένα βοήθημα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

Δες, άκου, πες και γράψε τα γράμματα!

 

Και το αντίστοιχο φυλλάδιο: Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση