Η εφημερίδα της Β1

Με αφορμή την ενότητα «Εφημερίδες» του βιβλίου της γλώσσας της Β΄ Δημοτικού μιλήσαμε αρκετά για τις εφημερίδες. Στην  ενότητα μάλιστα αυτή  του βιβλίου οι ήρωες φτιάξανε μια μαθητική εφημερίδα. Έτσι μας ήρθε η ιδέα ν’ ακολουθήσουμε κι εμείς το παράδειγμά τους. Αφού συζητήσαμε αρκετά στην τάξη για το περιεχόμενο που θα μπορούσε να έχει η δική μας εφημερίδα, το κάθε παιδί διάλεξε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του  να παρουσιάσει κάτι.

images (10)

Έτσι άλλοι έγραψαν άρθρα που αφορούσαν στα νέα του σχολείου μας κι άλλοι ανέλαβαν να παρουσιάσουν παροιμίες, αινίγματα, πασχαλινά έθιμα κι άλλο υλικό που συνδέεται με τη λαϊκή μας παράδοση. Επίσης παρουσιάστηκαν κι  άρθρα με πληροφορίες σχετικές πάλι με τα ενδιαφέροντα των ίδιων των παιδιών.

Τα κείμενα διορθώθηκαν ορθογραφικά και συντακτικά και δουλέψαμε σε κάποια σημεία και το λεξιλόγιο καθώς αναφέραμε πως η «γλώσσα» που χρησιμοποιείται στις εφημερίδες είναι κάπως διαφορετική από των λογοτεχνικών κειμένων.

Τα χειρόγραφα κείμενα των παιδιών γράφτηκαν από τη δασκάλα της τάξης στον υπολογιστή σε στήλες , εκτυπώθηκαν , φωτοτυπήθηκαν σε χαρτί Α3 και διπλώθηκαν έτσι που να θυμίζουν κάπως τις εφημερίδες του εμπορίου. Τέλος μοιράστηκαν στους μαθητές του σχολείου μας. Ελπίζουμε  αυτή η ομαδική δουλειά των παιδιών του Β1 να σας άρεσε.

Πατήστε εδώ και εδώ για να διαβάσετε την εφημερίδα της Β1΄.


Παπλάκη Ευαγγελία
(δασκάλα Β1)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση