Η ζωφόρος του Παρθενώνα on-line

Η εφαρμογή ¨ζωφόρος του Παρθενώνα¨ (on-line και σε cd-rom) αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού – Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης – Α’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), στα πλαίσια του έργου “Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας” του ΕΚΤ (χρηματοδότηση: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας”). Πρόκειται για εικονική αναπαράσταση του συνόλου των παραστάσεων της ζωφόρου.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή.


Η εφαρμογή συγκεντρώνει και υπομνηματίζει, στα ελληνικά και αγγλικά, όλους τους σωζόμενους λίθους της ζωφόρου των μουσείων Βρετανικού, Ακροπόλεως και Λούβρου, σε φωτογραφίες των αυθεντικών λίθων και όχι των αντιγράφων. Οι φωτογραφίες έχουν συμπληρωθεί με τα σωζόμενα σχέδια των J. Carrey (1674) και J. Stuart (1751), δίνοντας την πληρέστερη δυνατή εικόνα του συνόλου.

Η εισαγωγή παρέχει πληροφορίες για το ναό και το γλυπτό διάκοσμο, θεωρίες για την ερμηνεία του θέματος της ζωφόρου καθώς και για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ιστορία της.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση