Επιστροφή σε Εικαστικά

Μια μάγισσα στην τάξη μας…

Η κοτσιδόνα του ενός τμήματος...
Η μικρή μάγισσα κοτσιδόνα, τιμωρημένη από τους δασκάλους της, αναγκάζεται να φύγει από το σχολείο των μαγισσών έως ότου κατορθώσει να μάθει όλες εκείνες τις περίεργες λέξεις που τη δυσκολεύουν. Απελπισμένη, ψάχνει παντού για βοήθεια, ώσπου φτάνει και στο σχολείο μας… Οι μαθητές της Β΄τάξης ακούγοντας την ιστορία της από το κασετόφωνο,προθυμοποιούνται να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στο σχολείο της…
Για να εμφανιστεί όμως η μικρή κοτσιδόνα στην τάξη, πρέπει ένα από τα παιδάκια να της δανείσει το περίγραμμά του. Το παιδί που έχει επιλεγεί, ξαπλώνει πάνω σ’ ένα χαρτί μέτρου, που έχει στρωθεί στο πάτωμα της τάξης. Κάποιοι συμμαθητές του χαράζουν με μολύβι ή κάρβουνο στην επιφάνεια του χαρτιού, το περίγραμμα. Κατόπιν το στερεώνουν στον τοίχο και προσπαθούν να του δώσουν μορφή μάγισσας.
Χωρίζονται σε ομάδες που η καθεμιά αναλαμβάνει να φτιάξει ένα μέρος του σώματός της. Έτσι ντύνουν με πολύχρωμα υφάσματα το σώμα της, φτιάχνουν το καπέλο της, το σκουπόξυλο, βάζουν μαλλιά, μάτια, μύτη και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα που έχουν φέρει. Η μικρή μάγισσα είναι έτοιμη να παρακολουθήσει μαζί τους τα μαθήματα!!!..
Τα παιδιά περνούν ευχάριστες ώρες παρέα με την Κοτσιδόνα. Προσπαθώντας να βοηθήσουν εκείνη, ασκούνται τα ίδια στη γραφή και ανάγνωση λέξεων που περιέχουν διπλά και τριπλά σύμφωνα (μπ, ντ, γκ, στρ, κτρ, κλπ), μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων. Στο τέλος η μικρή μάγισσα πανέτοιμη πια, αποχαιρετά τα παιδιά (με την υπόσχεση πώς θα έρχεται συχνά) και επιστρέφει στο σχολείο της, στο χωριό των μαγισσών…
...Και η άλλη εκδοχή της στη δίπλα τάξη.
Οι μικρές μαγισσούλες πετάνε...
...και άλλες κρύβονται

2 σχόλια

  • Ρουμπίνα Ιωαννίδου στο 17 Μαΐου 2013 στις 9:48 πμ
  • Απάντηση

  Μήπως ξέρετε αν μπορούμε να βρούμε πουθενά τα εκπαιδευτικά πακέτα Μελίνα :
  1.Μια μάγισσα στην τάξη μας
  2.Βροχές κάθε λογής
  3.Ο κόσμος των θεών
  ή όποιο άλλο πακέτο Μελίνα υπάρχει (εννοώ να αγοράσουμε ή κατεβάσουμε από Ίντερνετ το έντυπο και ακουστικό υλικό του κάθε πακέτου).
  Αν έχετε κάποια θετική απάντηση, παρακαλώ ενημερώστε μας. Τα ψάχνουμε καιρό τώρα, καθώς όπως ξέρετε ήταν εξαιρετική δουλειά.
  Ρουμπίνα Ιωαννίδου, δασκάλα σε σχολείο της Ερμούπολης Σύρου

  1. Δυστυχώς δεν γνωρίζω. Σίγουρα παλιότερα υπήρχαν στο σχολείο μας, αλλά τώρα δεν γνωρίζω που βρίσκονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση