Τα Ιμαλάια

Πρόκειται για την υψηλότερη οροσειρά του πλανήτη με την κορυφή Έβερεστ να μετράει 8.848μ. υψόμετρο, σχεδόν τρεις φορές ο δικός μας Όλυμπος (2.918μ.). Στα σανσκριτικά Ιμαλάια σημαίνει “η κατοικία του χιονιού” κι όχι άδικα αφού κατέχουν την τρίτη θέση, μετά την Αρκτική και την Ανταρκτική, σε ποσότητα χιονιού. Επιπλέον στην περιοχή αυτή της γης υπάρχουν 15.οοο παγετώνες, όπου το χιόνι δεν έλιωσε ποτέ! Η ψηλότερη κορυφή τους, το Έβερεστ, οφείλει το όνομά της στον Άγγλο  χαρτογράφο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στις Ινδίες, Sir George Everest.

Ο χάρτης των Ιμαλαΐων

Ο χάρτης των Ιμαλαΐων

Γεωγραφικά τα κυρίως Ιμαλάια εντοπίζονται ανάμεσα στην Ινδία και το οροπέδιο του Θιβέτ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας), αλλά καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος κι άλλων χωρών, όπως το Νεπάλ, το Μπουτάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Δείτε κάτω ένα απ’ τα καλύτερα σε ανάλυση video που γυρίστηκαν ποτέ με εικόνες από τις απάτητες περιοχές της οροσειράς απείρου κάλλους! Η λήψη των πλάνων έγινε με ελικόπτερο. Το πλήρωμα και το κινηματογραφικό συνεργείο φορούσε μάσκες οξυγόνου, αφού η λήψη έγινε στα 20.000 πόδια!

Κι εδώ δείτε μια άλλη πλευρά των Ιμαλαΐων, την κατάβαση με mountain bike από τα 5.000 μ. στην περιοχή του Κασμίρ, στη Βόρεια Ινδία. Απλά απολαυστικό! Το video συναντήσαμε στο ιστολόγιο Γάτος Διμηνάτος.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/ και Βικιπαίδεια

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση