Οι μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου Πύργου έγιναν Μικροί Αρχαιολόγοι (5-6-2019)

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 είχαμε την χαρά να πραγματοποιήσουμε την τελευταία εκπαιδευτική δράση για τη σχολική χρονιά 2018-19 που πέρασε στην Αρχαία Ολυμπία.

Ήταν μια δράση που συνδύασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκπαίδευση, αλλά και ψυχαγωγία παίρνοντας μέρος σε αυτήν όλη η σχολική μας κοινότητα.

Οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής Dig It ,κάτι που περίμεναν με μεγάλη περιέργεια, ανυπομονησία και λαχτάρα εδώ και καιρό.

Ένα πρόγραμμα πρωτότυπο, καινοτόμο με σκοπό  την ενημέρωση του κοινού και σε ό, τι μας αφορά των παιδιών, για την αρχαιολογία, την ανασκαφή και τo επάγγελμα του αρχαιολόγου με τρόπο επιστημονικά οργανωμένο και φυσικά διασκεδαστικό! Αξίζει να τονίσουμε ότι στην καινούρια ηλεκτρονική πλατφόρμα της UNESCO και του National Geographic για την προώθηση των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης, συμπεριλήφθηκε και το Dig it στη λίστα με τις προτεινόμενες εμπειρίες, που μπορεί να έχει κανείς στην Αρχαία Ολυμπία!

 

Η δράση μας ολοκληρώθηκε με ένα αξέχαστο πικνικ στον καταπράσινο και φιλόξενο αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου τα νηπιαγωγάκια μου εκτός από το πλούσιο και υγιεινό δεκατιανό που απόλαυσαν στο γρασίδι, διασκέδασαν –μέχρι τελικής πτώσης!!!-με οργανωμένα παιγνίδια αλλά και ανακαλύψεις και… ανασκαφές!!! στο γύρω υπαίθριο χώρο… πάντα με τη συνοδεία, συμπαράσταση, βοήθεια κι αγάπη των φίλων γονέων τους οποίους κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα!!!ανανεώνοντας το ραντεβού μας για ανάλογες δράσεις με τη νέα σχολική χρονιά…

Αφήστε μια απάντηση