Ρεκόρ αναφορών υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών παγκοσμίως το 2024
93% των θυμάτων είναι παιδιά κάτω των 13
99% είναι κορίτσια
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του INHOPE, το 2024 αποτέλεσε τη δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία του δικτύου, με σχεδόν 2,5 εκατομμύρια αναφορές ύποπτου περιεχομένου CSAM — αύξηση 218% σε σύγκριση με το 2023.
Ετήσια Αναφορά 2024 SaferInternet4Kids.gr
Το 2024 σηματοδότησε την πλήρη εφαρμογή της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες, ανεξαρτήτως μεγέθους.
Η επίδραση των Reels, Shorts, και Stories στη συγκέντρωση της προσοχής μας
Όπως έχει ήδη αποδειχθεί σε έρευνες, η υπερβολικός χρόνος θέασης των reels μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του χρόνου συγκέντρωσης σε όλους τους χρήστες, ιδιαιτέρως όμως σε παιδιά και νέους.
Το εκπαιδευτικό υλικό «Ασφαλείς ομαδικές συνομιλίες» απευθύνεται σε παιδιά της Ε και ΣΤ Δημοτικού και περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην εξερεύνηση της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης των ομαδικών συνομιλιών.
Ποιες είναι οι ικανότητες που πρέπει να έχει ένας ψηφιακός πολίτης
Οι νέοι, για να γίνουν αποτελεσματικοί ψηφιακοί πολίτες πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες. Οι ικανότητες που απαιτούνται περιλαμβάνουν την κατοχή ψηφιακών δεξιοτήτων για την αξιολόγηση διαδικτυακών πληροφοριών, την κατανόηση ζητημάτων απορρήτου και ασφάλειας και να είναι ενημερωμένοι καταναλωτές ψηφιακού περιεχομένου.