Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη χαρά, σεβασμό και συμμετοχή απ’ όλους γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο της επανάστασης του 1821. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις δυο μικρότερες τάξεις του σχολείου μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προετοιμάστηκαν καλά για να κερδίσουν το «Μπράβο» , την αποδοχή και την αγάπη όλων μας και κυρίως των γονιών και των δασκάλων τους.

P3240058
Οι μαθητές της Α΄ τάξης, μας παρουσίασαν «Τα ελληνάκια» ένα θεατρικό κείμενο βασισμένο στο παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου που αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που ζούσαν οι Έλληνες την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Το εξαιρετικό κείμενο διανθίστηκε με αποσπάσματα από το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Ο ήλιος Ο Ηλιάτορας» που μιλά για την καταπίεση και την εκμετάλλευση των φτωχών από τον πλούσιο αφέντη.

P3240061

 

Οι μαθητές της Β΄τάξη ,με την καθοδήγηση της μουσικού μας κ. Αναστασίας Τσιρτσώνη, ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια για την 25η Μαρτίου. Στη συνέχεια ανέλαβαν ρόλο ηθοποιών και ανέβασαν την θεατρική διασκευή του λαϊκού έργου « Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση». Πρόκειται για ένα ηρωικό έργο του θεάτρου σκιών που έχει βαθιά τις ρίζες του στη καθημερινή ζωή του ελληνικού λαού.

Με τέτοια έργα ηρωικού χαρακτήρα γεμάτα από φιγούρες όπως Κολοκοτρώνης και ο Αθανάσιος Διάκος γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου έως και τις μέρες μας. Όπως γράφει και ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Σπαθάρης στα απομνημονεύματά του :« Τότε, όλος ο κόσμος έτρεχε στον Καραγκιόζη για να βλέπει το Διάκο, το Σούλι, το Μεσολόγγι, τον Κατσαντώνη και άλλες ηρωικές παραστάσεις. Ήταν σαν να τους μίλαγε ο Καραγκιόζης, σαν να τους έλεγε: Πρέπει να παλέψετε για την ελευθερία σας σαν τους προγόνους σας.»

Η γιορτή μας έκλεισε με δημοτικούς χορούς από τους μαθητές των Β΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων, με τη βοήθεια της γυμνάστριάς μας κ. Βασιλικής Τσίντσιφα, που ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους και μας έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι για άλλη μια φορά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση