“Προς Θαλασσα μεριά” πήγε η Γ΄, Δ΄, Ε΄ τάξη του σχολείου μας

 

1716192356995

-Τι θα λέγατε να ταξιδεύαμε λίγο, παιδιά;

-Ναιιι! Και που να πάμε;

-Ας πάμε « Προς θάλασσα μεριά».

-Τι εννοείτε; Ποια θάλασσα;

-Σε αυτή που μας περιμένει να μας ταξιδέψει η συγγραφέας Δανάη Μπεζαντάκου, στην 20η Διεθνή Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης! Βίρα τις άγκυρες και ξεκινάμε!

Και κάπως έτσι γέμισαν τα πανιά μας αέρα… και λίγο βροχή και φτάσαμε με πολύ ενθουσιασμό και περιέργεια στη συνάντησή μας με την συγγραφέα. Το ραντεβού είχε οργανωθεί από καιρό κι αισθανόμασταν ανυπομονησία  και λαχτάρα για την γνωριμία μας. Είχαμε διαβάσει το εξαιρετικό, ολοκαίνουριο  βιβλίο της , γράψαμε τις εντυπώσεις μας, ζωγραφίσαμε τα καράβια, φτιάξαμε κολάζ και θέλαμε να την ρωτήσουμε ένα σωρό πράγματα!

Η συγγραφέας μας υποδέχτηκε με ζεστασιά και χαρά. Της άρεσαν οι εργασίες μας και μας μίλησε για την ναυτιλία , τα πλοία και τους ναυτικούς και μας ταξίδεψε στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Άνοιξε τους ορίζοντές μας , μας γνώρισε τον κόσμο της , τον κόσμο της ναυτιλίας και μας γοήτευσε με τον άμεσο λόγο της και το μοίρασμα των βιωμάτων της. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και ο Κωνσταντίνος, η Ευαγγελία και η Φωτεινή, σπουδαστές στην σχολή εμποροπλοιάρχων που συμμετείχαν στην συνάντηση και μας μίλησαν με ζωντάνια για τα πρώτα τους ταξίδια μεταφέροντας αύρα θαλασσινή. Η ελληνική ναυτιλία, πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο, στηρίζεται σε άξιους ανθρώπους και αναζητά συνεχιστές για να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο μας!

Ακούγαμε, ρωτούσαμε, συμμετείχαμε και δεν θέλαμε να τελειώσει τούτο το όμορφο ταξίδι «Προς θάλασσα μεριά». Ένα βιβλίο γνώσεων που με τις πληροφορίες και την εξαιρετική εικονογράφηση του μας κέρδισε.

Οι φωτογραφίες  που βγήκαμε όλοι μαζί  και τα αντίτυπα του βιβλίου που μας υπέγραψε η συγγραφέας θα μείνουν ενθύμια μιας συνάντησης που δεν θα ξεχάσουμε! Ευχαριστούμε κυρία Δανάη Μπεζαντάκου! Ευχαριστούμε Διόπτρα!

1716192356983 1716192356977 1716192356969

1716192357001 1716281762181

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση