“Στο μουσείο με το ρομπότ” εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Δ΄ και Ε΄ τάξη

robot banner

Το μέλλον συναντά το παρελθόν και η τεχνητή νοημοσύνη μας  μαθαίνει ιστορία. Πού; Μα που αλλού… στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης ,στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται για τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης και πραγματοποίησαν οι μαθητές των αντίστοιχων τάξεων του σχολείου μας.

Το ρομπότ  έπαιξε  παιχνίδια μέσα στο αρχαιολογικό μουσείο με τους μαθητές . Πρόκειται για παιχνίδια γρίφων όπου τα παιδιά χωρίστηκαν  σε ομάδες και τους ζητήθηκε  να ανακαλύψουν διάφορες πληροφορίες μέσα στο μουσείο. Με τη βοήθεια μιας φορητής συσκευής τα παιδιά όσο πλησίαζαν σωστά στο να βρούνε την απάντηση, αυτή χτυπούσε, όπως με το ζεστό – κρύο που παίζαμε παλιά. Έτσι, μόλις την έβρισκαν, επέστρεφαν στο ρομπότ, έδιναν  την απάντησή τους και εξελισσόταν το παιχνίδι.

Η χαρά της διαδραστικότητας, ο βιωματικός χαρακτήρας της μάθησης, η παιγνιώδης μορφή της γνώσης και η μοναδική επιδραστικότητα του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος μας εντυπωσίασε και μας βοήθησε να μάθουμε παίζοντας. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και η χαρά και η συγκίνηση που πρόσφερε στους μαθητές μας συμβάλλει στη υιοθέτηση θετικών στάσεων απέναντι στις επισκέψεις στα μουσεία.

Μετά το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αποχαιρετίσαμε το ρομποτάκι και περιηγηθήκαμε στις αίθουσες του μουσείου και εντυπωσιαστήκαμε από το χρυσό των Μακεδόνων και τον αρχαίο μας πολιτισμό.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους αρχαιολόγους και τους μουσειοπαιδαγωγούς για την φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά τους. Περάσαμε υπέροχα!

εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 27 105 εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 27 599 εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 26 947

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση