ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Αγαπητοί γονείς,

 Με νέα ανακοίνωση του  ΥΠΑΙΘ παρατείνεται το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και ως εκ τούτου βρισκόμαστε όλοι γονείς και εκπαιδευτικοί σε μία νέα πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες καλό είναι όλοι μας να επιδείξουμε υπευθυνότητα ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες  που μας έχουν δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για να ανταπεξέλθουμε γρήγορα  αυτή τη δοκιμασία και να επιστρέψουμε  όλοι υγιείς στη σχολική  μας ζωή.

Το σχολείο μας προετοιμάζεται ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ολοκληρώσαμε το 1ο βήμα συγκεντρώνοντας τα κινητά και τα e-mail των γονέων και κηδεμόνων. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκριση σας στην ολοκλήρωση αυτής τις διαδικασίας. Αύριο περνάμε στο 2ο βήμα στην εγγραφή όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Η εγγραφή είναι εύκολη και γρήγορη διαδικασία και θα πρέπει να γίνει από εσάς τους γονείς.  Θα επισκεφτείτε το link https://register.sch.gr/students/ αφού προηγουμένως διαβάσετε την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ μέρος της οποίας σας παραθέτουμε.

Κατά την εγγραφή θα σας ζητηθεί:

1) Η ονομασία του Σχολείου :

5οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

2) ο Αριθμός Μητρώου του Μαθητή.

Ο Αριθμός Μητρώου θα σας γνωστοποιηθεί  άμεσα από τους εκπαιδευτικούς της κάθε τάξης οι οποίοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας με e-mail ή και τηλεφωνικά.

Οποιαδήποτε απορία έχετε μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο το οποίο θα σας παρέχει τις πληροφορίες που θέλετε.

Παρακαλούμε όλοι οι γονείς να προβούν άμεσα στην εγγραφή για να προχωρήσουμε στο 3ο και τελευταίο βήμα. Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια  θα δημιουργήσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τη δική τους ψηφιακή τάξη όπου η Διευθύντρια του σχολείου θα  μπορεί να εντάξει σε αυτή  μόνο τους μαθητές/τριες που έχουν κάνει εγγραφή στο ΠΣΔ. Για το τελευταίο βήμα θα σας ενημερώσουμε αργότερα.

Επειδή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι κάτι καινούργιο  και για εμάς τους εκπαιδευτικούς, θα θέλαμε να αλληλεπιδράσουμε όλοι και οι εκπαιδευτικοί  και εσείς οι γονείς μεταξύ σας να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο για να μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε σύντομα.

Με εκτίμηση η Διευθύντρια του Σχολείου

Κουτέλη Σεβαστή Αικατερίνη

 

 

 1. Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

 1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.

 

 1. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να

 

διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

 

 1. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.

 

 1. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.

 

 1. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
 2. i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.
 3. ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.

iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.

 

 1. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.

 

 1. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.

 

 1. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

 

 1. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

 

 1. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

 

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

 

Τονίζεται ότι η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών από την πλευρά του σχολείου και δεν την αντικαθιστά, αλλά την συμπληρώνει ως προς το σκέλος της εγγραφής.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση