Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Η πολυαγαπημένη συγγραφέας Άλκη Ζέη αποτέλεσε το έναυσμα για την συμμετοχή του σχολείου μας στον 8ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης. Ένα πρόγραμμα που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και φέρει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, συμμετείχαν σε πολλές δράσεις του προγράμματος. Έμαθαν για την ζωή και το έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέως που μαζί της μεγάλωσαν γενιές και γενιές , διάβασαν τα βιβλία της προβληματίστηκαν και συζήτησαν στην τάξη γι΄αυτά. Συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, έγραψαν την γνώμη τους για τα βιβλία, φιλοτέχνησαν ζωγραφιές και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» από το Κ.Θ.Β.Ε.
Αφού ολοκληρώσαμε την μελέτη μας, αποστείλαμε τα ερωτηματολόγιά μας στον διαγωνισμό και περιμέναμε με ανυπομονησία τους νικητές. Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ένας από εμάς ήταν τυχερός στην κλήρωση που έγινε, και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 350 σχολεία με 16.500 μαθητές. Ο μαθητής του σχολείου μας Χάρης Κουριαννίδης από την Δ΄ τάξη ήταν τυχερός και κέρδισε βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Εκτός όμως από το υλικό μέρος της ανταμοιβής υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο όφελος, η ανάγνωση ποιοτικών λογοτεχνικών βιβλίων που βοηθούν σε πολλά επίπεδα την σκέψη , την κριτική ικανότητα και των ψυχισμό των μαθητών. Όλοι , λοιπόν, βγήκαν κερδισμένοι μέσα από την συμμετοχή του σχολείου μας στον μαραθώνιο ανάγνωσης και εκτός από το αναμνηστικό μας πήραμε μαζί μας σκέψεις , γνώσεις, εικόνες και φίλους που θα μας συνοδεύουν μια ζωή. Τα βιβλία ! Σ΄ευχαριστούμε Άλκη Ζέη!

Τα βιβλία που κράτησαν συντροφιά τους μαθητές μας ήταν:

Τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού διάβασαν τα βιβλία:

Γατοκουβέντες
Μια Κυριακή του Απρίλη
Τα παπούτσια του Αννίβα

Τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού διάβασαν τα βιβλία:

Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων
Ο θείος Πλάτων

Τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού διαβασαν τα βιβλία:

Ο ψεύτης παππούς
Το καπλάνι της βιτρίνας

Τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού διάβασαν τα βιβλία:

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Η μωβ ομπρέλα
Τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού διάβασαν τα βιβλία:

Κοντά στις ράγιες
Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της

Δημοσιεύθηκε στην Μαραθώνιος Ανάγνωσης, προγράμματα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση