Τα “βιβλία σε ρόδες” έφτασαν στο σχολείο μας!

booksonwheels afisa F 35X50 F sketi 570x816 1

Να λοιπόν, που και τα βιβλία γίνονται ταξιδιώτες και ταξιδεύουν μέσα σε βαλίτσες.

IMG 578ca3c9495f9e7b361ce5aeade6d508 V

Η βαλίτσα έφτασε

Η έκπληξη των μαθητών της Β΄ τάξης ήταν τεράστια όταν είδαν την βαλίτσα στην τάξη τους!Με μεγάλη περιέργεια και την απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, μαζεύτηκαν γύρω από το καινούριο αντικείμενο και ανυπομονούσαν για τον θησαυρό που έκρυβε. Όταν η βαλίτσα άνοιξε, ενθουσιασμένα άρχισαν να αγκαλιάζουν, να ξεφυλλίζουν και να διαλέγουν τα βιβλία που θα δανειστούν.

IMG 485aaa5377c9e6f43662671ba1b679c4 V

Γεμάτοι περιέργεια…

Το θέμα της βαλίτσας μας είναι «Τα δέντρα και τα δάση» και περιέχει 24 βιβλία. Οι μαθητές μας ήδη έχουν διαβάσει τα περισσότερα από αυτά και κάποιοι δανείζονται και διαφορετικό βιβλίο κάθε μέρα!! Η ανταπόκρισή τους είναι πολύ μεγάλη. Η βαλίτσα θα μείνει 2 εβδομάδες στην τάξη μας και στην συνέχεια θα φιλοξενηθεί στην Γ΄ τάξη για να γνωρίσουν και οι μαθητές της τα βιβλία του προγράμματος. Του χρόνου θα συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλα σχολεία…

IMG 2eb84d69017909ef53b1af6b6e52c466 V

Διαλέγοντας!

Τι είναι όμως τα « ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ»;
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της λογοτεχνίας και της έρευνας, και τους παρέχουν την επιλογή να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι και να μοιραστούν την απόλαυση του διαβάσματος με την οικογένειά τους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.vivliaserodes.gr/

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση