Εκπαιδευτική επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη

 

Την Παρασκευή   10 του Μάη 2019 οι μαθητές /τριες  της Ε΄τάξης του σχολείου μας μαζί  με το δάσκαλος τους  Γκαβανάσιο  Κ.  και την  εκπαιδευτικό της Φ.Α.  Τσίντσιφα Β. πραγματοποίησαν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  μια εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.

………Μόλις φτάσαμε στη λίμνη Κερκίνη μας υποδέχτηκε ο κ. Γιάννης ο υπεύθυνος του Περιηγητικού Οικολογικού Κέντρου. Κατευθυνθήκαμε αμέσως στην αίθουσα ενημέρωσης. Εκεί ακούσαμε και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία  για τη δημιουργία αυτής της τεχνητής λίμνης.πατήστε έδώ

Μετά την επιμόρφωση σειρά τώρα είχε η δράση. Φορέσαμε τα κράνη  μας , ανεβήκαμε στα ποδήλατα και ξεκινήσαμε. Διασχίσαμε μια διαδρομή 10 χλμ δίπλα στη λίμνη. Ήταν πολύ ευχάριστο να ποδηλατούμε αντικρίζοντας άγρια πουλιά, νεροβούβαλους, νούφαρα και άλογα.

Αφού ολοκληρώσαμε τη διαδρομή σειρά τώρα είχε η βαρκάδα. Φορέσαμε τα σωσίβια μας  και επιβιβαστήκαμε στις παραδοσιακές  πλάβες.

Απολαύσαμε τη μαγεία της λίμνης . Φτάσαμε πολύ κοντά στις φωλιές των αργυροπελεκάνων , κορμοράνων σταχτοτσικνιάδων. Ήταν όνειρο να αντικρίζουμε από πολύ κοντά όλα αυτά τα πουλιά.

 

Μετά από την παρατήρηση των πουλιών, ξαποστάσαμε , πήραμε το κολατσιό μας  και τέλος γευτήκαμε  το περίφημο παγωτό από βουβαλίσιο γάλα.

Ήταν μια εκδρομή που τα είχε όλα: επιμόρφωση, δράση, διασκέδαση  και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση