Επίσκεψη στα Οθωμανικά Μνημεία της πόλης μας

 

Την Τετάρτη  ,17 Απριλίου, οι μαθητές των  Στ΄και Δ΄ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν  στα οθωμανικά μνημεία της πόλης μας. Η ξενάγηση έγινε στα πλαίσια της γνωριμίας μας με ιστορικές πτυχές και φάσεις της Θεσσαλονίκης , ώστε οι μαθητές να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορικής συνέχειας.

Έτσι λοιπόν περπατώντας σε άγνωστες γειτονιές είδαμε κτίσματα της οθωμανικής περιόδου όπως τζαμιά σαν το Αλατζά Ιμαρέτ αλλά και λουτρά της εποχής σαν το Μπέη Χαμάμ αλλά και σκεπαστές αγορές όπως το Μπεζεστένι .

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι η Θεσσαλονίκη στη μακραίωνη ιστορία της είναι ένα μωσαϊκό λαών που πέρασαν και που ο καθένας άφησε τα ίχνη του που σήμερα αποτελούν τον πολιτισμό της πόλης.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Δ΄τάξη, επισκέψεις, ΣΤ΄ τάξη, τα νέα μας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση