pan chara
Γενικά άρθρα - Σχολικές εορτές

“Νησιώτικο πανηγύρι”

Μια μαγική βραδιά στο σχολείο μας.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, το αμφιθέατρο του σχολείου μας μεταμορφώθηκε σε μια ολοζώντανη, παραδοσιακή νησιώτικη πλατεία. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς γίναμε όλοι μια παρέα σε μια μοναδική σχολική χορευτική και θεατρική παράσταση με τίτλο «Νησιώτικο Πανηγύρι».
pan2Η παράσταση αυτή είχε μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα: τα λόγια του θεατρικού έργου τα έγραψαν τα ίδια τα παιδιά! Με κέφι, φαντασία και πολύ ταλέντο, οι μαθητές μας ξεδίπλωσαν τις συγγραφικές και υποκριτικές τους ικανότητες πάνω στη σκηνή. Την ίδια στιγμή, ο μουσικός μας, κ. Κατσουρός Δ., έντυσε την παράσταση με τις πιο όμορφες νησιώτικες μελωδίες, δίνοντας τον ρυθμό που χρειαζόταν η βραδιά.
pan1Το προσεγμένο σκηνικό μας μετέφερε αμέσως στην ατμόσφαιρα ενός Αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Εκεί γνωρίσαμε τους κατοίκους δύο γειτονικών χωριών,  η  Άνω Παναγιά και η Κάτω Παναγιά. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με αστείους τσακωμούς και αντιπαραθέσεις, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο. Η λύση όμως δεν άργησε να έρθει! Με την καθοριστική και χιουμοριστική μεσολάβηση των αρχών του χωριού —του παπά, του αστυνόμου και του δασκάλου— οι παρεξηγήσεις λύθηκαν. Οι δύο πλευρές συμφιλιώθηκαν και η γιορτή κορυφώθηκε όταν όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι-χέρι, ενώθηκαν σε έναν μεγάλο, παραδοσιακό νησιώτικο χορό γεμάτο ζωντάνια και χαμόγελα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την απίστευτη ενέργειά τους στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, καθώς και στον εκπαιδευτικό μας που ανέλαβε τον συντονισμό και την οργάνωση αυτής της υπέροχης γιορτής!
Μας θυμίσατε ότι, στο τέλος της ημέρας, η συνεργασία και η χαρά της παρέας νικούν κάθε διαφωνία!
Και του χρόνου με την ίδια ζωντάνια!

Φωτογραφικό υλικό