Feed
Άρθρα
Σχόλια

Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 4ου Δ Σ Τυρνάβου από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, Καλέση Αναστασία και Ναούμ Δήμητρα, που συμμετείχαν στο δεύτερο κύκλο επιμόρφωσης του προγράμματος Εrasmus+ KA2, με θέμα «Integrating minority, migrant & refugee children at European schools & society» ο οποίος διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ShipCon Limassol Ltd» στην Πράγα.

Aρχικά οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις πρακτικές ενσωμάτωσης μεταναστών και προσφύγων σε Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις Η.Π.Α. Παρουσιάστηκαν μελέτες  περιπτώσεων, στρατηγικές προσέγγισης, και εφαρμογή του μοντέλου των έξι καπέλων σκέψης του Bono. Χρησιμοποίσαν παραδείγματα για διαφορετικά σχέδια μεθόδων ενσωμάτωσης – προσέγγισης με τη χρήση διάφορων εργαλείων και παιχνιδιών γνωριμίας όπως: «ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας», «πάζλ εικόνων – λέξεων», «χρήση νοητικού χάρτη», «υπερπηδώντας εμπόδια» «memory and intercultural cards game».

Στο δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης οι δύο εκπαιδευτικοί παρουσίασαν βιωματικά τεχνικές που δοκίμασαν στις τάξεις τους και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση των εργαλέιων που παρουσιάστηκαν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων