6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση

συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 εναρμονίστηκε φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου»

Δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στα σχολεία σήμερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Η σχολική μας μονάδα αποφάσισε να μεταβεί σ’ ένα κλειστό οργανωμένο αθλητικό κέντρο, ώστε να υλοποιήσει εντός του σχολικού της ωραρίου αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά).

Ενδεικτικά έλαβαν χώρα τα κάτωθι : αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, σχοινάκι, κ.ά., ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, κ.ά. (με δημιουργία και μικτών ομάδων).