Πιγκουινοπαιχνιδίσματα

 

 

Η βδομάδα σχεδόν πέρασε και μεις την αφιερώσαμε σε παιχνίδια και άλλα πολλά με κύριο πρωταγωνιστή τους πιγκουίνους.  

Μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε να ξέρετε για τους πιγκουίνους στο kindykids κάνοντας κλικ εδώ. Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!!  

Κι έτσι εμείς θα σας δείξουμε “φωτογραφικά” μόνο τα παιχνίδια μας.  

 

 

 

  

  

Παιχνίδι πρώτο : Πιγκουινοπερπατήματα   

Με το που γεννάει το αυγό το θηλυκό, το αφήνει στο αρσενικό να το προσέχει και φεύγει για να βρει τροφή. Επιστρέφει και αλλάζουν. Προσοχή το αυγό δεν πρέπει να παγώσει, ούτε να “σπάσει”!  

Παιχνίδι συνεργασίας σε ζευγάρια

 Παιχνίδι δεύτερο: Πιγκουινοπαιχνίδια   

Οι πιγκουίνοι εκτός από το να προσπαθούν να παραμείνουν ζεστοί, να μεγαλώσουν τα μικρά τους να βρουν φαγητό και να αποφύγουν τους κινδύνους τους αρέσει να παίζουν διάφορα παιχνίδια σαν τα δικά μας: Τσουλήθρα στο χιόνι, πατινάζ στα παγωμένα νερά, σέρφινγκ στον ωκεανό!  

 

 

 

Παιχνίδι με το ζάρι - παραλλαγή από το φιδάκι.

Παιχνίδι τρίτο: Ώρα φαγητού   

  • Οι πιγκουίνοι τρώνε θαλασσινά. Η κύρια τροφή τους είναι τα ψάρια, αλλά τρώνε και καλαμάρια, σουπιές και ένα είδος γαρίδας που ονομάζεται «κριλ».
  • Αν προσέξουμε το ράμφος τους θα δούμε ότι στην άκρη του έχει κάτι σαν αγκίστρι που διευκολύνει το να πιάνουν την τροφή τους. Επίσης, έχουν σκληρές τρίχες στη γλώσσα τους που είναι τοποθετημένες ανάποδα και τους βοηθάνε στο να μην γλιστράνε από το στόμα τους τα θαλασσινά.
  • Οι πιγκουίνοι εκεί που ζουν δεν έχουν πόσιμο νερό. Κι αν υπάρχει πόσιμο νερό αυτό είναι παγωμένο. Για το λόγο αυτό έχουν έναν αδένα στο σώμα τους που ξεχωρίζει το αλάτι από το νερό που πίνουν και το οδηγεί στο ράμφος τους ώστε να βγει έξω από το σώμα τους. Έχουν δηλαδή, το δικό τους σύστημα φιλτραρίσματος! (πηγή kindykids )
  •  

     

     

    Μαθηματικά: Δίνω τόσα ψάρια στον πιγκουίνο όσο έφερα στο ζάρι.

     

     Παιχνίδι τέταρτο: Το σπίτι του πιγκουίνου   

    Σήμερα υπολογίζεται πως υπάρχουν 17 με 19 είδη πιγκουίνων. Αν και όλα ζουν στο Νότιο ημισφαίριο δε ζουν όλα τα είδη σε παγωμένα κλίματα στην Ανταρκτική. Μάλιστα ένα είδος ζει στα νησιά Γκαλαπάγκος κοντά στον Ισημερινό. (πηγή kindykids ) 

     
    Φυσική αγωγή

     

    Βρήκαμε ευκαιρία που τα παιδιά του Δημοτικού δεν είχαν γυμναστική και κάναμε το χώρο του μπάσκετ …υδρόγειο. Είμαστε όλοι πιγκούινοι στη μέση … στον Ισημερινό και κινούμαστε ανάλογα με το παράγγελμα: “Σήμερα ψάρια έχει στον Ν.πόλο ή την Ανταρκτική!”  

     

     

    Παιχνίδι πέμπτο: Η θέση δεξιά μου είναι αδειανή   

      

    Δίνω ψάρι μόνο στους πιγκουίνους που κοιτάζουν δεξιά

     Φτιάχνουμε από έναν πιγκουίνο και στολίζουμε την τάξη μας. Θαυμάζουμε τα έργα μας και παρατηρούμε: Πόσοι πιγκουίνοι κοιτάζουν δεξιά, πόσοι αριστερά. 

    Στη συνέχεια καθόμαστε οκλαδόν σε κύκλο με μια κενή θέση. Όποιος έχει την αδειανή θέση δεξιά του τραγουδάει: “Η θέση δεξιά μου είναι αδειανή, να έρθει να καθίσει ο ….στην στιγμή” γίνεται η μετακίνηση όμοια συνεχίζεται.  

    Παιχνίδι έκτο… 

    Ε! όχι μόνο παιχνίδια …ας διαβάζουμε και κανένα παραμύθι! 

    Ευκαιρία να μιλήσουμε για ότι μας αποθαρρύνει μα κυρίως για ότι μας ενθαρρύνει

     Έχουμε και Αίνιγμα … (από το kindykids κι αυτό!) 

    Στο κορμί έχει φτερά, μα ποτέ του δεν πετάει,
    σαν γεννά κάνει αβγά, περπατάει, κολυμπάει.

    Είναι όμορφο πουλί, ουρανός δεν το γνωρίζει,
    και στη θάλασσα πολύ, του αρέσει να γυρίζει.

    Να το πάρει το ποτάμι….ή μήπως μετά από όλα αυτά το βρήκατε;  

    Καλή σας νύχτα 

      

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *