Δραστηριότητα Φιλαναγνωσίας -«Ιζαντόρα Ντακ» Στέλλας Μιχαηλίδου

Δημοσιευμένο στις 17 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία: Διαθεματικές εργασίες,Παιδική Λογοτεχνία,Φιλαναγνωσία από ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΟΜΑΚΗ  Με ετικέτα ,

Η Ιζαντόρα, μια μικρόσωμη πάπια που ζει στη Λίμνη των Κύκνων, ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα κι ας είναι η τελευταία στην τάξη. Όταν ο δάσκαλός της, ο κύριος Κουντεπιέ, τη διώχνει από το μάθημα, η Ιζαντόρα περιπλανιέται απελπισμένη, μέχρι σιγά σιγά να πιστέψει στον εαυτό της και να ανακαλύψει τον δικό της, μοναδικό χορό. Έναν χορό ελεύθερο, που βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τη φύση, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει το μπαλέτο. Έναν χορό που της επιτρέπει να εκφράσει τα αληθινά της συναισθήματα, που τη βοηθάει να ξεπεράσει το φόβο, τη μοναξιά και τις δυσκολίες.Θεμελιώδεις αξίες όπως η αναγνώριση και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αποδοχή του «άλλου», η ελευθερία στη σκέψη και στην έκφραση, η δύναμη της συγγνώμης και της συγχώρεσης, αποτελούν βασικούς σταθμούς στο βιβλίο.

O θάνατος του Πάτροκλου

Δημοσιευμένο στις 12 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα ,

Κτητικές αντωνυμίες

Δημοσιευμένο στις 11 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία: Γ΄τάξη από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Ο θυμός του Αχιλλέα

Δημοσιευμένο στις 11 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία: Γ΄τάξη από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Vincet Van Gogh

Δημοσιευμένο στις 29 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: Μεγάλοι Ζωγράφοι από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

O μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Δημοσιευμένο στις 17 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία: Φιλαναγνωσία από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

D. Naka

Greece

Teacher-Librarian in the Greek school

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Πατήστε με το ποντίκι πάνω στην εικόνα να ακούσετε ένα απόσπασμα από τον ηθοποιό Νίκο Κουρή:

Καταγραφή
27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: «Σήκω…, έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;»
Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο, αγαπούσε με πάθος τις αμερικάνικες ταινίες και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία του. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο, μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, με την ελπίδα να σιγοκαίει κάπου στο βάθος.
Με οδηγό τους αγαπημένους του ήρωες από την ελληνική ιστορία και την εφηβεία προ των πυλών ο Πέτρος, με την αδελφή του και τους φίλους τους, δε διστάζει να πάρει μέρος στην Αντίσταση, σαμποτάροντας γερμανικά οχήματα, γράφοντας συνθήματα «ΠΕΙΝΑΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ» στους τοίχους και έχοντας πάντα για σύνθημα ένα τραγούδι που φλογίζει τις καρδιές τους:
Πάντα μπροστά μας,
για μια καινούρια ζωή…

«Διαβάστε τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου της Άλκης Ζέη για πολλούς λόγους αλλά έστω και μόνο για να θαυμάσετε το θάρρος και την επινοητικότητα του Πέτρου, του μικρού αυτού αντιστασιακού που έκανε τη ζωή δύσκολη στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές».

Τσαϊκόφσκι – Σουίτα Ο Καρυοθραύστης

Δημοσιευμένο στις 17 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Βίντεο,Τραγούδια,Χριστούγεννα από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα , , ,

Σουίτα είναι μια σειρά από ξεχωριστά μουσικά κομμάτια  που παίζονται διαδοχικά.

Η σουίτα μπαλέτου παίχτηκε πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη το 1892 και συνάντησε μια αρκετά ψυχρή αποδοχή.

Στην Ευρώπη το μπαλέτο πέρασε απαρατήρητο όταν παίχτηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1934.Από τότε όμως κερδίζει διαρκώς σε δημοτικότητα και αποτελεί μια δημοφιλή μορφή Χριστουγεννιάτικης διασκέδασης.

  • Η σουίτα Καρυοθραύστης μας ταξιδεύει στο πιο εμπνευσμένο και φανταχτερό τοπίο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε-Στο Βασίλειο των Ζαχαρωτών- όπου οι νιφάδες του χιονιού χορεύουν και τα βουνά αναβλύζουν μέλι.
  • Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και η Κλάρα παίρνει για δώρο έναν παράξενο παλιό καρυοθραύστη με ρυτιδιασμένο ανθρώπινο πρόσωπο.Αργά εκείνη τη νύχτα, γλιστρά κρυφά στο κάτω δωμάτιο να ψάξει τον καρυοθραύστη της , για να ανακαλύψει τα μολυβένια στρατιωτάκια να πολεμούν ενάντια στα ποντίκια που τα οδηγεί ο σκληρός βασιλιάς τους με τα πολλά κεφάλια.
  • Η Κλάρα διώχνει με γενναιότητα τα ποντίκια και εκδηλώνει την αγάπη της για τον Καρυοθραύστη, ελευθερώνοντάς τον έτσι από τα μάγια και μεταμορφώνοντάς τον ξανά σε έναν όμορφο πρίγκηπα.
  • Εκείνος τότε παίρνει την Κλάρα για να την παντρευτεί στο μαγικό κόσμο των Ζαχαρωτών.
  • Οι διαθέσεις και τα χρώματα εναλλάσσονται σε μια συναρπαστική φαντασία μαγείας και περιπέτειας.

https://www.youtube.com/watch?v=bBwYzngxqJE

«Η μάγισσα Φαφούτα και τα μαγικά της φίλτρα»Δραστηριότητα Φιλαναγνωσίας

Δημοσιευμένο στις 17 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Διαθεματικές εργασίες,Παιδική Λογοτεχνία,Φιλαναγνωσία από ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΟΜΑΚΗ  Με ετικέτα ,

Η  συγγραφέας  Μαρία  Ποπκιώση  την  Παρασκευή  14  Δεκεμβρίου  ,επισκέφτηκε  την   Γ΄ τάξη  του  1ου  Δημοτικού  Σχολείου  Γιαννιτσών.Οι  μαθητές  εικονογράφησαν  το  βιβλίο  της «Η  μάγισσα  Φαφούτα  και  τα  μαγικά  της  φίλτρα».

Γιορτές στον κόσμο

Δημοσιευμένο στις 16 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Χριστουγεννιάτικα έθιμα

Δημοσιευμένο στις 16 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Να σου πω μια ιστορία_Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Δημοσιευμένο στις 16 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Κάνε κλικ στην κάθε εικόνα για να ξεφυλλίσεις και να ακούσεις τις παρακάτω ιστορίες:

 

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία – A Christmas Carol+

Δημοσιευμένο στις 16 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Τζιμ Κάρεϊ) ξεκινάει και φέτος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο (Γκάρι Όλντμαν) και στον ευδιάθετο ανιψιό του (Κόλιν Φερθ). Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο». Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί. Ο Σκρουτζ θα πρέπει να μαλακώσει την καρδιά του, για να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής και να επανορθώσει τα σφάλματα του, προτού είναι πολύ αργά…

Ευγένιος Τριβιζάς «Ένα δέντρο μια φορά»

Δημοσιευμένο στις 16 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Το «Ένα δέντρο, μια φορά», ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία του Eυγένιου Τριβιζά, που προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, γίνεται ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων (3d animation).
Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο που φυτρώνει στο άχαρο πεζοδρόμιο μιας πόλης και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο, που βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζηλεύει, ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως, δεν έχει στολίδια, ούτε και χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα καχεκτικό δέντρο στη μέση ενός παγωμένου, βρόμικου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική…
Την ταινία, ένα απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια (family show) με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις του χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, σε πρωτότυπο σενάριο του ίδιου του Ευγένιου Τριβιζά, τη σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας (συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ). Την παραγωγή υπογράφουν ο Παναγιώτης Ράππας και ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ και υποψήφιος για το ANNIE 2007, Νάσος Βακάλης.

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι – Ένα δέντρο, μια φορά!

Σε λίγο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα… Η πτώση ηθικών αξιών και ο υλιστικός ευδαιμονισμός κυριαρχούν και δημιουργούν μία πραγματικότητα από αντιθετικές εικόνες, οι οποίες συγκλονίζουν. Άνθρωποι φορτωμένοι με σακούλες και δώρα και άνθρωποι ρακένδυτοι και άρρωστοι από το κρύο να κοιμούνται σε παγκάκια. Στολισμένες βιτρίνες και ζαχαροπλαστεία με λαχταριστά γλυκίσματα και επαίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια για αποφάγια. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Τα φετινά Χριστούγεννα μπορούν να γίνουν μοναδικά για εσένα, όχι επειδή θα σου δώσουν οι άλλοι δώρα, αλλά γιατί μπορείς να προσφέρεις εσύ μέσα από την αγάπη σου και τη φιλία σου.

Είναι πολύ δυνατό και ζωντανό το θαύμα της αγάπης και της φιλίας και πρέπει να το ζήσουμε, όπως μας διδάσκει ο Ευγένιος Τριβιζάς στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Ένα δέντρο, μια φορά»…

Ένα δέντρο, μια φορά

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Ένα δέντρο μια φορά»  καταφέρνει να μας συγκινήσει και να μας αφυπνίσει χωρίς μελοδραματικές εξάρσεις. Το έργο αυτό κινείται σε δύο κόσμους: στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας και στον κόσμο τον πραγματικό. Δυστυχώς, η πραγματικότητα που βιώνει το παιδί και το δέντρο είναι σκληρή και δεν είναι άλλη από αυτή των περιθωριοποιημένων ανθρώπων και των περιβαλλοντικών συνεπειών από την έλλειψη οικολογικής συνείδησης αντίστοιχα.

Ο συγγραφέας προετοιμάζει το σκηνικό, για να κινηθεί τελικά σε ένα επίπεδο ονειρικό, κατά το οποίο θα επέλθει κάθαρση στο δράμα των «ηρώων». Με άλλα λόγια, επιλέγει να φύγει από τη σφαίρα της πραγματικότητας για να σώσει τους ήρωές του. Προτού όμως καταφύγει εκεί φροντίζει με έναν ευφυή τρόπο να στηλιτεύσει την πραγματικότητα και να φανερώσει τη μοναξιά που βιώνει κανείς στις μεγαλουπόλεις, τις απάνθρωπες σχέσεις, τον ατομικισμό και την αδιαφορία για τους άστεγους ανθρώπους, στέλνοντας παράλληλα και οικολογικά μηνύματα. Το παιδί τη στιγμή που δεν έχει βιώσει ποτέ θαλπωρή και ζεστασιά προσφέρει ανιδιοτελώς την αγάπη του στο δέντρο. Και τότε γίνεται το θαύμα….

Βασικά σημεία του παραμυθιού

…Κάποτε σε μία παγωμένη πολιτεία ήταν ένα δέντρο. Οι περαστικοί «βλοσυροί» και «βιαστικοί» όχι μόνο δεν του έδιναν σημασία, αλλά του πετούσαν αποτσίγαρα, φλούδια και το φτύνανε. Κανείς δεν το πρόσεχε. Κανείς δεν το φρόντιζε. Κανείς δεν του έδινε την παραμικρή σημασία. Ποτέ δεν είχε βιώσει τον καθαρό αέρα του δάσους και ποτέ πουλιά δεν κάθισαν πάνω στα κλαδιά του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κατάλαβε από κάτι μηχανικούς ότι θα πλάταιναν το δρόμο πλάι του. Τη θλίψη του συμπλήρωσε και η εικόνα που αντίκρισε. Στρέφοντας τα μάτια του στα παράθυρα των σπιτιών διέκρινε χριστουγεννιάτικα έλατα που τα στολίζανε και ζήλευε. Πόσο θα ήθελε και αυτό να είναι χριστουγεννιάτικο έλατο στη θαλπωρή ενός σπιτιού;

Ήταν κι ένα παιδί. Την ημέρα έκανε δουλειές του ποδαριού και το βράδυ κοιμόταν σε ένα πλυσταριό στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου. Κανείς δεν το φρόντιζε. Κανείς δεν του έδινε την παραμικρή σημασία. Ποτέ δεν είχε βιώσει τη ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς, τη θαλπωρή ενός σπιτιού. Εκείνο το κρύο χριστουγεννιάτικο βράδυ έμαθε ότι μετά τις γιορτές θα κατεδαφιζόταν το κτήριο και δεν θα είχε που να μείνει.

Τη θλίψη του συμπλήρωναν οι εικόνες που αντίκριζε. Τυλιγμένο στο τριμμένο μάλλινο παλτό του κοιτούσε τα

στολισμένα σαλόνια με τα γκι, τις φρουτιέρες, αγόρια και κορίτσια να στολίζουν με χαρά χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζήλευε. Και ζήλευε πολύ. Πόσο θα ήθελε και αυτό να στόλιζε ένα έλατο στη θαλπωρή ενός σπιτιού; Κάποια στιγμή το δέντρο και το παιδί συναντήθηκαν… Και το δέντρο ζητά μία χάρη από το παιδί. Θα εκπληρωθεί άραγε η ευχή του; Εκείνη η νύχτα είναι μία νύχτα μαγική και ονειρική…

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ένα δέντρο, μια φορά» με την αριστουργηματική εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου γίνεται ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων το 2009. Την ταινία σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας σε σενάριο του Ευγένιου Τριβιζά.

Την ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τον ρόλο του δέντρου αναλαμβάνει ο Διονύσης Σαββόπουλος, του αγοριού η Δανάη Σκιάδη και της ρωσίδας πριγκίπισσας η Μαρία Ναυπλιώτου. Συμμετέχουν ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Μιχάλης Μητρούσης, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Τάκης Τζαμαργιάς και ο Παύλος Χαϊκάλης. Τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν η Φωτεινή Δάρρα και ο Μπάμπης Τσέρτος.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω.
Το έργο του είναι μεγάλο, καθώς έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά. Μάλιστα, έχει βραβευθεί από διάφορους οργανισμούς για το αξιόλογο αυτό έργο.

https://www.kidsgo.com.cy/

Εκπαιδευτική τηλεόραση_Ιστορίες χωρίς τέλος – Είναι ο νεογέννητος Χριστός εδώ;

Δημοσιευμένο στις 15 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Όλοι στο χωριό μιλούσαν για το μεγάλο αστέρι. Όλοι εκτός από τη Μπάμπουσκα, που ήταν απασχολημένη στο σπίτι της, το πιο καθαρό και περιποιημένο σπίτι του χωριού. Μετά έφτασαν οι τρεις ξένοι, που ακολουθούσαν το αστέρι. Έμειναν στο σπίτι της Μπάμπουσκας, της είπαν για την αναζήτησή τους και όταν έφυγαν της ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Από τότε η Μπάμπουσκα τριγυρνά αναζητώντας παντού το νεογέννητο Χριστό, γιατί ο χρόνος δε μετράει όταν ψάχνεις για κάτι αληθινό. Μια τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ιστορία που βασίζεται σε ένα παραδοσιακό Ρώσικο παραμύθι.

Εκδρομή στο Παρίσι

Δημοσιευμένο στις 12 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή


Δείτε στο Slide.ly

Στο Παρίσι πήγα στις 26  Οκτωβρίου  του   2018 , μαζί με την οικογένειά μου, τη νονά μου την ξαδέρφη μου και τη φίλη μου.

Όταν  ξεκινήσαμε  από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης  ένιωθα    λίγο   παράξενα, επειδή  ήταν  η πρώτη  φορά που ανέβηκα   στο αεροπλάνο. Μόλις  κάθισα στο αεροπλάνο, η αλήθεια είναι πως φοβήθηκα .Παρόλα αυτά όταν  φτάσαμε  στην  Αθήνα   και πήγαμε  στο αεροδρόμιο  για το Παρίσι ένιωθα  ενθουσιασμό  και   πολλή χαρά .

Φτάνοντας  στο Παρίσι, την πρώτη  μέρα, πήγαμε στην περίφημη Αψίδα του  Θριάμβου και στον πανύψηλο πύργο του Άιφελ.

Τη  δεύτερη  μέρα  πήγαμε  στην  φαντασμαγορική Disneyland. Εκεί   γνώρισα  όλους  τους   ήρωες   της  Disneyland. Το πρώτο  παιχνίδι  ήταν  το καρουζέλ  που κουνιότανε πάρα πολύ αργά.   Όμως το δεύτερο παιχνίδι ήταν κάτι το ξεχωριστό .Ήταν ένας ιπτάμενος  ελέφαντας που τον  κινούσες με έναν μοχλό πάνω και κάτω. Όταν ανέβηκα  και άρχισε  να κουνιέται  ζαλίστηκα   λίγο. Μετά  βγήκα μία φωτογραφία  με τον Μίκη.  Ύστερα πήγαμε  στον παραμυθένιο ήρωα Πήτερ Παν και ήταν τέλεια, γιατί ανεβήκαμε  σε αεροπλανάκια που χωρούσαν   δύο άτομα. Φυσικά  εγώ ανέβηκα με τη μαμά και ο αδερφός με τον μπαμπά.

Αλλά το καλύτερο και το πιο συναρπαστικό  ήταν  το τελευταίο παιχνίδι ,οι πειρατές  τις    Καραϊβικής. Ανεβήκαμε πάνω σε μικρές βαρκούλες που  χωρούσαν 12  άτομα. Μόλις ξεκινήσαμε  με τη βάρκα  διασχίσαμε  δύο εντυπωσιακούς καταρράκτες . Στο τέλος είδαμε την παρέλαση  της   Disneyland.

Την τελευταία  μέρα  πήγαμε  στην διάσημη  Παναγία των Παρισίων και στο εντυπωσιακό Μουσείο του Λούβρου.

Μόλις  ήρθε η ώρα να  φύγουμε   αποχαιρέτησα  μέσα  από τη καρδιά μου  το Παρίσι.

Γεωργία Προκοπίδου

Η Αργοναυτική εκστρατεία

Δημοσιευμένο στις 10 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

]
http://users.sch.gr/vaskitsios/katsba/dim/#3

Ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες

Δημοσιευμένο στις 3 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

Κ25 Ισοδύναμα κλάσματα

Δημοσιευμένο στις 3 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή
Επόμενη σελίδα »