Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Βράβευση μαθητή μας στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Δήμου Περιστερίου !

Δεκ 20189

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι  ο μαθητής της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Ανδρέας Οικονόμου βραβεύτηκε στον 6ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα την καλύτερη χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά που διοργάνωσε και εφέτος ο Δήμος Περιστερίου.

Το έργο του Ανδρέα όπως και όλα τα έργα των παιδιών από τα υπόλοιπα σχολεία του Περιστερίου που βραβεύτηκαν έχουν αναρτηθεί σε ειδικά φωτιζόμενες προθήκες  στο πάρκο απέναντι από τον ΟΤΕ.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ανδρέα από όλους τους δασκάλους και τους συμμαθητές του !

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία»

Δεκ 20187

Αγαπητοί γονείς της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στο εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία». Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:45 π.μ θα έρθουν στο σχολείο μας εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να μιλήσουν στα παιδιά και να μοιράσουν δώρα… . Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να υπογράψετε και να φέρετε στο σχολείο τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Συντήρηση των πυροσβεστήρων του σχολείου μας

Δεκ 20187

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 7/12/2018 πραγματοποιήθηκε η ετήσια συντήρηση των πυροσβεστήρων του σχολείου μας από την εταιρεία FORMULA. Δείτε τη σχετική βεβαίωση εδώ.

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση των μαθητών μας για την ανακύκλωση λαμπτήρων !

Δεκ 20182

Αγαπητοί γονείς,

Την Παρασκευή 7/12/2018 θα γίνει ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης λαμπτήρων από εκπροσώπους της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ (μετά από σχετική άδεια του ΥΠ.Π.Ε.Θ). Στο τέλος της ενημέρωσης θα παραχωρηθούν δωρεάν στο σχολείο μας κάδοι ανακύκλωσης λαμπτήρων (διαφόρων μεγεθών) από σκληρό χαρτί.Πρόκειται για κάδους που πιθανόν να έχετε δει και σε διάφορα μεγάλα καταστήματα.
Το σχολείο μας θα έχει μόνιμα αυτούς τους κάδους και σας καλεί να συμμετέχετε στη δράση αυτή φέρνοντας λαμπτήρες που δε χρειάζεστε πια, συμβάλλοντας και εσείς, δια του παραδείγματος, στην εκπαίδευση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης και γενικότερα προστασίας του περιβάλλοντος.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση Γονέων – Παράδοση βαθμολογίας 1ου τριμήνου

Δεκ 20182

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο αλλά και τη συμπεριφορά των μαθητών καθώς και η παράδοση της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου για τις τάξεις  Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 1:15 μ.μ (στο σχόλασμα).

Επισημαίνουμε ότι η παραμονή των μαθητών στον χώρο του σχολείου μετά τις 13:15 (ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών) μπορεί να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων όσον αφορά στην εποπτεία τους.

Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Έναρξη διαδικασίας φοίτησης μαθητών ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο το σχολικό 2019 – 2020

Νοέ 201827

Αγαπητέ γονέα μαθητή/τριας της ΣΤ΄ τάξης,

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δ.Ε Γ΄ Αθήνας ξεκίνησε σήμερα 27/11/2018 τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών της (φετινής) ΣΤ΄ τάξης του σχολείου στα Γυμνάσια το επόμενο σχολικό έτος 2019 – 2020.

Για τον λόγο αυτό καλείστε έως και την 7η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή :

  • Να συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον Διευθυντή του σχολείου (μέσω της δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης) τη σχετική Δήλωση Στοιχείων.
  • Να προσκομίσετε (επίσης μέσω της δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης) στον Διευθυντή του σχολείου.:

α) Πρωτότυπο Λογαριασμό ΕΥΔΑΠ στο όνομα του ενός εκ των δύο κηδεμόνων  

ή

β) την τελευταία υποβληθείσα φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1, τέσσερις σελίδες) με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να  γίνει επικαιροποίηση της διεύθυνσης μονίμου κατοικίας των μαθητών.

      Όσοι μαθητές έχουν αδερφό/η σε Γυμνάσιο στην Α΄ ή Β΄ τάξη παρακαλούμε να συμπληρώσετε το σχετικό πεδίο στη δήλωση στοιχείων. Για την απόδειξη της φοίτησης του αδελφού/ής στο Γυμνάσιο είναι απαραίτητη η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης φοίτησης από τον διευθυντή/ντρια του Γυμνασίου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ανάθεση της επιστημονικής – παιδαγωγικής ευθύνης του Σχολείου μας σε Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου

Νοέ 201823

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης καταργήθηκε ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου. Στη θέση του δημιουργήθηκε ο θεσμός του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου με κύρια ευθύνη, μεταξύ άλλων, την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των σχολείων αρμοδιότητάς του. Στην περιοχή μας ιδρύθηκε το 3ο Περιφερειακό  Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) στο οποίο ανήκουν οι  Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των περιοχών Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής. Δείτε την κατανομή των σχολείων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κάνοντας κλικ εδώ.

Την επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου μας αναλαμβάνει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, συνάδελφος (Π.Ε 70) κ. Τσιαμπάση Φανή την οποία και καλωσορίζουμε, ευχόμενοι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτασμός επετείου Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Νοέ 201814

Αγαπητοί γονείς,                                                                                                       

Σας ενημερώνουμε ότι η εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα ολοκλήρωσης της εορτής : 9:30 π.μ. Οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο με τη λήξη της εορτής με ευθύνη των γονέων τους.

Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

                                   Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σχολικό Σύμβουλο του σχολείου μας κ. Στέλιο Κρασσά

Νοέ 20181

Αγαπητέ συνάδελφε,

Με τη λήξη της θητείας σας ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπό σας για την άψογη συνεργασία μας,  τόσο για θέματα επίλυσης καθημερινών προβλημάτων λειτουργίας της σχολικής μονάδας, όσο και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλάβατε με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Υπηρετήσατε έντιμα και με αρχές έναν δασκαλογέννητο θεσμό που κατακτήθηκε με αγώνες και πρόσφερε πολλά στη διάρκεια των ετών στον μαχόμενο εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση γενικότερα.

Όλα τα χρόνια της θητείας σας υπήρξατε αμέριστος συμπαραστάτης στα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σχολείο. Πάντοτε με συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά στη «διδακτική καθημερινότητα» του σχολείου.  Πετύχατε κάτι πραγματικά δύσκολο. Φίλος και ταυτόχρονα υπηρεσιακός – παιδαγωγικός προϊστάμενος του σχολείου.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μετέπειτα διαδρομή σας στον χώρο της εκπαίδευσης, στην οποία είμαστε βέβαιοι πως έχετε να προσφέρετε ακόμα πολλά με τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία  σας, όπως πάντοτε κάνατε με ζήλο και σθένος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

41ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

7/11/2018 : Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών – Λειτουργία σχολείου

Οκτ 201829

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ). Δείτε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ με την οποία χορηγείται άδεια μίας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δήμου Περιστερίου ! Στηρίζουμε και φυσικά, συμμετέχουμε!!!

Οκτ 201824

Αγαπητοί γονείς,

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου του Δήμου Περιστερίου, 1.000 μέτρων για τα παιδιά (ώρα εκκίνησης 9.30 π.μ.) και 10,2 χιλιομέτρων για τους ενήλικες (ώρα εκκίνησης 10.30 π.μ.), με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου (στάση Μετρό «Περιστέρι»). Η συμμετοχή είναι εντελώς Δωρεάν! Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 26 Οκτωβρίου 2018. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-5025380, 210-5062951, 210-5062958 και στο laikosagonasdimosperisteriou@gmail.com.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

6ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου με θέμα τα Χριστούγεννα. Συμμετέχουμε !

Οκτ 201824

Αγαπητοί γονείς,

Για μία ακόμα χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στον (6ο) διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει ο Δήμος Περιστερίου με θέμα : «Χριστούγεννα των Ονείρων». Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου μας ζωγραφίζοντας σε ειδικό πλαίσιο που θα τους δοθεί από το σχολείο. Μόνος περιορισμός, η ζωγραφιά να έχει σχέση με τα Χριστούγεννα. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει με ένα (1) έργο.

Τα 52 καλύτερα έργα, σύμφωνα με τις οδηγίες, θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από τον Δήμο Περιστερίου. Τα έργα που θα βραβευθούν θα εκτεθούν στην πλατεία απέναντι από τον ΟΤΕ σε ειδικές, φωτιζόμενες προθήκες.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δωρεάν TEST Παπανικολάου και μαθήματα γονεϊκότητας στις μανούλες του σχολείου μας σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου !

Οκτ 201823

Αγαπητέ γονέα,

Ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Αγ. Ιεροθέου, κ. Χρόνόπουλος Πολυχρόνης σας ενημερώνει πως στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου μας με το ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου με επίκεντρο την ανάπτυξη δράσεων αγωγής και προαγωγής υγείας, πραγματοποιείται δωρεάν λήψη τεστ Παπανικολάου καθώς και δωρεάν μαθήματα γονεϊκότητας (ανώδυνος τοκετός, μαθήματα θηλασμού). Στόχος μας είναι η ενημέρωση όλων και ιδιαίτερα του γυναικείου πληθυσμού, στα πλαίσια παροχής προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης.

  Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Οκτ 201822

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 08:30 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν γύρω στις 09:30 π.μ με ευθύνη των γονέων τους. Το Ολοήμερο την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσει.

Μετά τη γιορτή ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες της 1ης περιόδου με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού κ. Κάλπη Ιωάννας θα μεταβούν για την τελετή της κατάθεσης στεφάνου στον χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Πρόσκληση των μαθητών μας σε δωρεάν θεατρική παράσταση στον χώρο του σχολείου μας !

Οκτ 201818
Αγαπητοί γονείς,
Το 41ο και το 17ο Δ.Σ Περιστερίου σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου και τον αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Θεοδωράκο σας προσκαλούν στη δωρεάν θεατρική παράσταση «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» στο αμφιθέατρο του 41ου Δημοτικού Σχολείου την Κυριακή 21/10/2018 στις 12 :00.
Η παράσταση διαρκεί μία ώρα και 15 λεπτά.
Δείτε και την επισυναπτόμενη πρόσκληση
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ίδρυση Τάξης Υποδοχής – ΖΕΠ στο σχολείο μας !

Οκτ 201818

Αγαπητοί γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας η πρόταση του σχολείου μας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Π.Ε κ. Αδάμ Στάμο, για ίδρυση Τάξης Υποδοχής στα πλαίσια της Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας Ι. Δείτε το σχετικό ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η απόφαση.

Τι είναι όμως οι Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ Ι ;

Οι Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ δημιουργούνται για την υποστήριξη της ένταξης των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο ελληνικό σχολείο με κύριο αντικείμενο την (εντατική) εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή και παραμονή τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επανδρώνονται από έναν επιπλέον δάσκαλο ο οποίος διδάσκει σε ξεχωριστή τάξη όλα μαζί αυτά τα παιδιά (εννέα στον αριθμό για τη φετινή σχολική χρονιά) σε ώρες που καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

 

Γενίκευση του προγράμματος αποστολής εγγράφων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους γονείς όλων των τάξεων του σχολείου μας !

Οκτ 201818

Αγαπητοί γονείς,

Μετά την ευρεία αποδοχή της πρωτοβουλίας του σχολείου μας για αποστολή των ενημερώσεων για τις δράσεις του, αλλά και γενικότερα τη διάθεσή του να ενημερώνει ηλεκτρονικά για οποιοδήποτε θέμα κρίνει, κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα, ότι απαιτείται ενημέρωση ή συγκατάθεση των γονέων για τις ενέργειές του αποφασίσαμε την επέκτασή του και στις υπόλοιπες τάξεις (Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ – ΣΤ΄ ).

Στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής είναι και η ελαχιστοποίηση της χρήσης του χαρτιού με προφανή οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και η ταχύτητα και αξιοπιστία της ενημέρωσής σας δεδομένου ότι κάποιες φορές οι ανακοινώσεις – ενημερώσεις του σχολείου δε φτάνουν σε εσάς, ως τελικός αποδέκτης. Είναι προφανές ότι γονέας που θα συμμετάσχει στη δράση αυτή θα ενημερώνεται προσωπικά αποκλειστικά και μόνο στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (mail).

Εννοείται ότι ενημέρωση θα συνεχίσει να υπάρχει στην ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/41dimperi/ και στον πίνακα ανακοινώσεων στην εξώπορτα. Επίσης σε περίπτωση που κάποιος γονέας, για οποιοδήποτε λόγο δε συμμετέχει στη δράση, θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται με τον «παραδοσιακό» τρόπο. Προφανώς μπορεί οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή να ενταχθεί, ή και να αποχωρήσει από το πρόγραμμα, με την υπογραφή σχετικού εγγράφου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κλήρωση σημαιοφόρων και παραστατών βάσει του Π.Δ 79/2017 για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Οκτ 201812

Αγαπητοί γονείς

Σήμερα 12 Οκτωβρίου 2018 και από ώρα 9:40 – 10:00 π.μ (στο 1ο διάλειμμα) διενεργήθηκε η προβλεπόμενη από το Π.Δ 79/2017 (παρ. 5 του αρ. 3 του ΠΔ 79/2017 – ΦΕΚ 109Α)  καθώς και την Υπουργική Απόφαση Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1/13-9-2017 κλήρωση για την ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2018 – 2019 μεταξύ του συνόλου των μαθητών της (φετινής) ΣΤ΄ τάξης.

Στην κλήρωση παρίστατο το σύνολο των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης καθώς επίσης ο διευθυντής και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων (πλην των εφημερευόντων εκπαιδευτικών). Εξηγήθηκε επίσης δημόσια και συμφωνήθηκε η διαδικασία ανάδειξης των μαθητών.

Από την κλήρωση αναδείχθηκαν οι παρακάτω μαθητές οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στις δύο περιόδους (1η περίοδος έως 31 Ιανουαρίου 2019 – 2η περίοδος 1 Φεβρουαρίου 2019  – 14 Ιουνίου 2019)

1η Περίοδος – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ                                 :           ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ           :           ΤΑΦΚΑ ΑΝΤΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ     :           ΜΠΟΡΔΟΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ                   :           ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ             :           ΒΟΝΤΙΤΣΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

ΠΙΣΩ ΜΕΣΗ                                         :           ΤΣΙΑΚΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

2η Περίοδος – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες :

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ                                 :           ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ           :           ΤΑΤΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ     :           ΜΠΟΥΦΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ                   :           ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ             :           ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΙΣΩ ΜΕΣΗ                                         :           ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ ΗΛΙΑΝΑ

 

ΔΙΜΟΙΡΙΤΗΣ ΑΓΟΡΙΩΝ                 :           ΝΙΚΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΔΙΜΟΙΡΙΤΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ              :           ΜΠΟΥΦΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                     :           ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Συμμετοχή του σχολείου μας σε πρόγραμμα E-Twinning με σχολεία της Ευρώπης !

Οκτ 201811

Αγαπητοί γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά η Ε΄ τάξη του σχολείου μας θα πάρει μέρος σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning. Το eTwinning είναι μια πλατφόρμα μέσω της οποίας επικοινωνούν και συνεργάζονται σχολεία από όλη την Ευρώπη. Στο πρόγραμμα που συμμετέχουμε εμείς συμμετέχουν ακόμα μαθητές δημοτικών σχολείων από την Ισπανία, τη Γαλλία,  τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Ουκρανία και την Πολωνία. Τίτλος του προγράμματος είναι My country, your country – (Η χώρα μου, η χώρα σου). Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος για το σχολείο μας είναι η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Βλάχου Αικατερίνη.

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά να συνεργάζονται, να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες καθώς βεβαίως και να βελτιώσουν τη γλωσσική τους ικανότητα στην Αγγλική Γλώσσα η οποία είναι και η αποκλειστική γλώσσα επικοινωνίας του προγράμματος. Επίσης τα παιδιά θα μάθουν για τις κουλτούρες των χωρών που συμμετέχουν αλλά και ταυτόχρονα θα διαδώσουν, θα επικοινωνήσουν την κουλτούρα της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές θα εργαστούν πάνω σε θέματα όπως παρουσίαση της τάξης τους, του σχολείου τους, των χριστουγεννιάτικων εθίμων της χώρας τους αλλά και της τοπικής κουζίνας ή των διάσημων προσωπικοτήτων της κάθε χώρας.

Όλο το υλικό που θα παραχθεί θα αναρτηθεί και στο Ιστολόγιο του σχολείου μας αλλά και σε ειδικά σχεδιασμένο για το πρόγραμμα ιστότοπο που θα σας κοινοποιηθεί σε λίγες ημέρες.

ΕΠΕΙΓΟΝ – Κλειστά τα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας την Παρασκευή 28/9/2018

Σεπ 201827

Αγαπητοί γονείς,

Ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από τη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής τα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας για αύριο Παρασκευή 28/9/2018 θα μείνουν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών.

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Σαν σήμερα

  1. 13/12/1943: Οι ναζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν και τους 1.101 άνδρες κατοίκους του.

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

  • Εναρξη προγραμμάτων 4ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. (Νοέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019) 15/11/2018
    Ξεκίνησαν από αυτή την εβδομάδα (από 12/11/2019) τα προγράμματα της 4ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ στα οποία συμμετέχουν 6.755 εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα ή το Εξωτερικό (ελληνικά σχολεία της ομογένειας). Έτσι, μαζί με τις προηγούμενες τρεις περιόδους που έχουν διεξαχθεί από τον Μάιο 2017 μέχρι σήμερα, […]
  • Προσωρινοί Κατάλογοι για την Εκπαίδευση 300 Νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε. 12/11/2018
    Γνωστοποιείται ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων επιμορφωτών (Π647/4-6-2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ) της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ)», η οποία διενεργήθηκε από την προς τούτο ορισθείσα Επιτροπή Αξιολόγησης. Οι προσωρινοί κατάλογοι επιτυχόντων – […]

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 ιδρύθηκε Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 4528/17-10-2018 τ. Β΄.

Το τρέχον σχολικό έτος (2018 – 2019) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 123 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .

Ο καιρός στην Αθήνα !

booked.net

Μετρητής επισκεψιμότητας ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων