Το Ιστολόγιο του 41ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κάκτου & Αγ. Ιεροθέου – Τηλ. & FAX 2105759937

Συμμετοχή του σχολείου μας στον 13ο Διαγωνισμό της ΕΜΕ «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Φεβ 201915

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ την 1η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή, κατά τις διδακτικές ώρες (8.15 π.μ έως 10.15 π.μ) με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος. Προκειμένου το παιδί σας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό είναι απαραίτητη η υπογραφή από μέρους σας της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και η παράδοσή της στη δασκάλα της τάξης έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα (κάποια από τα προηγούμενα θέματα θα διδαχθούν μέσα στην τάξη αλλά λόγω του μεγάλου όγκου των θεμάτων είναι πρακτικά αδύνατο να διδαχθούν όλα) κατεβάζοντας τα θέματα (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης) και τις λύσεις (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης) όλων των προηγούμενων διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε.

Καλή επιτυχία στους μαθητές μας !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο σχολείο μας ! «Το κουκλοθέατρο του Μάστρο – Πέδρο»

Φεβ 20198

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 5/2/2019 όλοι οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν δωρεάν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την όπερα κουκλοθεάτρου «Το κουκλοθέατρο του μαστρο-Πέδρο» (EL RETABLO DE MAESE PEDRO) του Μανουέλ ντε Φάγια, από μουσικούς και κουκλοπαίχτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.     

Το έργο του ντε Φάγια, εμπνευσμένο από τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, παντρεύει τον μαγικό κόσμο της όπερας με το κουκλοθέατρο. Αυτή η μονόπρακτη παράσταση, γεμάτη φαντασία, χιούμορ, ανατροπές, υπέροχες μαριονέτες και ισπανικές μελωδίες, διασκέδασε τους μαθητές μας δίνοντας μια πολύ ευχάριστη νότα σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτή Τριών Ιεραρχών : Διαδραστικός… αγιασμός και αρτοκλασία στο αμφιθέατρο του σχολείου μας μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων !

Ιαν 201931

Αγαπητοί γονείς,

Σε εκτέλεση της σχετικής απόφασης της Δ/νσης Σπουδών του ΥΠΠΕΘ ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε τη μεταφορά μέρους του εορτασμού της εορτής των Τριών ιεραρχών την Πέμπτη 31/1/2019 με μια πραγματικά πρωτότυπη δράση.

Αφού οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς (την Τρίτη 29/1) και συζήτησαν στις τάξεις για το νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών στη συνέχεια την Πέμπτη 31/1 με τη βοήθεια του συναδέλφου του Τμήματος Ένταξης π. Αθανάσιου Παπαευθυμίου που έχει και την ιδιότητα του ιερωμένου καθώς και του καθηγητή Μουσικής κ. Δημητρίου Αποστολόπουλου που εκτέλεσε (με μεγάλη επιτυχία) χρέη ιεροψάλτου τελέσαμε «διαδραστικό… αγιασμό» και αρτοκλασία παρουσία όλων των μαθητών του σχολείου, των εκπαιδευτικών και αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στο αμφιθέατρο του σχολείου ! Σε πολλά σημεία ο π. Αθανάσιος σταματούσε και εξηγούσε στα παιδιά είτε τα λόγια είτε τη διαδικασία κάτι που άρεσε στα παιδιά και βοήθησε στη διατήρηση της προσοχής τους !

Με προτροπή του π. Αθανασίου μάλιστα οι μαθητές μας, συμμετείχαν ως «μικροί ψάλτες» στην τελετή κάτι που πραγματικά τους ενθουσίασε !

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον πατέρα Αθανάσιο και τον συνάδελφο Δημήτρη όσο και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που αποδέχθηκε την πρότασή μας και παρέστη στην τελετή !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

Δείτε σχετικές φωτογραφίες !

Κόψαμε και φέτος την πίτα σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας !

Ιαν 201931

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβε και φέτος ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Με ενέργειές του προσφέρθηκαν στο σχολείο μας βασιλόπιτες (μία για κάθε τάξη). Σε κάθε τάξη ένας μαθητής που κέρδισε «το φλουρί» έλαβε και ένα όμορφο δώρο, προσφορά και αυτό του Συλλόγου Γονέων.

Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε υγεία και προκοπή σε εσάς και τα παιδιά σας !

Σύλλογος Διδασκόντων 41ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Δείτε, ενδεικτικά, σχετικές φωτογραφίες !

Αργία για τα σχολεία η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Ιαν 201923

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου 2019) αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 32 του ΦΕΚ 38/2-3-2018 τ. Α. Παράλληλα, καταργήθηκε  η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄ 112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις. Επίσης η κείμενη νομοθεσία ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ιατρικός έλεγχος των μαθητών μας από το ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου

Ιαν 201922

Αγαπητοί γονείς

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις ελέγχου και πρόληψης της υγείας των μαθητών του σχολείου μας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 ως εξής :

  • Για τους μαθητές όλων των τάξεων έλεγχος των βιβλιαρίων εμβολίων και επισήμανση τυχόν ελλείψεων
  • Ορθοπεδικός έλεγχος για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης
  • Οδοντιατρικός έλεγχος και ομιλία για τα οφέλη της σωστής στοματικής υγιεινής για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας

Για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος καλείστε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε το σχετικό έντυπο ενημέρωσης – συγκατάθεσης γονέα.

Την ημέρα του ελέγχου ο μαθητής θα πρέπει να έχει τη σχετική δήλωση υπογεγραμμένη στην τσάντα του μαζί με το βιβλιάριο εμβολίων (Προσοχή – ΟΧΙ το βιβλιάριο υγείας).

Μη υπογραφή της σχετικής δήλωσης  θα σημαίνει τη μη έγκριση του γονέα για τη διενέργεια του ανωτέρω ορθοπεδικού ελέγχου.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι πρόσβαση σε εμβολιαστική κάλυψη έχουν πλέον ΔΩΡΕΑΝ όλα τα παιδιά, ασφαλισμένα και ανασφάλιστα, με μόνη προϋπόθεση την προσέλευση στον σταθμό Μάνας Παιδιού στο ΠΕΔΥ Αγ. Ιεροθέου με ραντεβού στο 210 5719643.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα

Ιαν 201915

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων καθορίζονται τουλάχιστον δύο (2) σαββατοκύριακα για κάθε μήνα του διδακτικού έτους, κατά τα οποία τα βιβλία (όχι οι τσάντες) των μαθητών παραμένουν στο σχολείο. Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί δεν αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά τα σαββατοκύριακα αυτά διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα της τάξης τους.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη υλοποίησης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου ενημερώνει εγγράφως (ή και ηλεκτρονικά) τους γονείς των μαθητών του σχολείου σχετικά με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Η ίδια ανακοίνωση αναρτάται και στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων μεριμνούν για την ορθή εφαρμογή της απόφασης. Θέματα που αφορούν την εφαρμογή της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης μπορούν να ρυθμίζονται με εγκυκλίους του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΣΣ : Η μόνη αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι πλέον θα παραμένουν τα βιβλία 2 Σαββατοκύριακα στο σχολείο και η τσάντα (προφανώς μόνο με γόμες κλπ) θα πηγαίνει στο σπίτι άδεια.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση για την εορτή του Αγίου Αντωνίου – Λειτουργία σχολείου

Ιαν 201915

Αγαπητοί γονείς                                                                                                                                    

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 το σχολείο μας (όπως και όλα τα σχολεία του Περιστερίου) θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω της εορτής του πολιούχου Αγ. Αντωνίου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κλειστά τα σχολεία του Περιστερίου την Τρίτη 8/1/2019

Ιαν 20198
Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρδη που δημοσιοποιήθηκε στις 00:30 π.μ όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8/1/2019 λόγω  των έντονων καιρικών φαινομένων.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας !

Δεκ 201818
Αγαπητοί γονείς,
 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σας εύχεται ολόψυχα… 
Χρόνια πολλά με υγεία και πρόοδο 
σε εσάς και τους αγαπημένους σας !!!!
Δείτε τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα μας εδώ!

Εκκλησιασμός των μαθητών του σχολείου μας ενόψει Χριστουγέννων

Δεκ 201814

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 19/12/2018 το 1ο δίωρο θα υπάρξει εκκλησιασμός των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού ενόψει Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγ. Ιεροθέου.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κοινωνήσει το παιδί σας παρακαλούμε να το προετοιμάσετε σχετικά.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Βράβευση μαθητή μας στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Δήμου Περιστερίου !

Δεκ 20189

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι  ο μαθητής της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Ανδρέας Οικονόμου βραβεύτηκε στον 6ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα την καλύτερη χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά που διοργάνωσε και εφέτος ο Δήμος Περιστερίου.

Το έργο του Ανδρέα όπως και όλα τα έργα των παιδιών από τα υπόλοιπα σχολεία του Περιστερίου που βραβεύτηκαν έχουν αναρτηθεί σε ειδικά φωτιζόμενες προθήκες  στο πάρκο απέναντι από τον ΟΤΕ.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ανδρέα από όλους τους δασκάλους και τους συμμαθητές του !

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία»

Δεκ 20187

Αγαπητοί γονείς της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στο εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία». Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:45 π.μ θα έρθουν στο σχολείο μας εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να μιλήσουν στα παιδιά και να μοιράσουν δώρα… . Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να υπογράψετε και να φέρετε στο σχολείο τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Συντήρηση των πυροσβεστήρων του σχολείου μας

Δεκ 20187

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 7/12/2018 πραγματοποιήθηκε η ετήσια συντήρηση των πυροσβεστήρων του σχολείου μας από την εταιρεία FORMULA. Δείτε τη σχετική βεβαίωση εδώ.

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση των μαθητών μας για την ανακύκλωση λαμπτήρων !

Δεκ 20182

Αγαπητοί γονείς,

Την Παρασκευή 7/12/2018 θα γίνει ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης λαμπτήρων από εκπροσώπους της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ (μετά από σχετική άδεια του ΥΠ.Π.Ε.Θ). Στο τέλος της ενημέρωσης θα παραχωρηθούν δωρεάν στο σχολείο μας κάδοι ανακύκλωσης λαμπτήρων (διαφόρων μεγεθών) από σκληρό χαρτί.Πρόκειται για κάδους που πιθανόν να έχετε δει και σε διάφορα μεγάλα καταστήματα.
Το σχολείο μας θα έχει μόνιμα αυτούς τους κάδους και σας καλεί να συμμετέχετε στη δράση αυτή φέρνοντας λαμπτήρες που δε χρειάζεστε πια, συμβάλλοντας και εσείς, δια του παραδείγματος, στην εκπαίδευση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης και γενικότερα προστασίας του περιβάλλοντος.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση Γονέων – Παράδοση βαθμολογίας 1ου τριμήνου

Δεκ 20182

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο αλλά και τη συμπεριφορά των μαθητών καθώς και η παράδοση της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου για τις τάξεις  Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 1:15 μ.μ (στο σχόλασμα).

Επισημαίνουμε ότι η παραμονή των μαθητών στον χώρο του σχολείου μετά τις 13:15 (ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών) μπορεί να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων όσον αφορά στην εποπτεία τους.

Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Έναρξη διαδικασίας φοίτησης μαθητών ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο το σχολικό 2019 – 2020

Νοέ 201827

Αγαπητέ γονέα μαθητή/τριας της ΣΤ΄ τάξης,

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δ.Ε Γ΄ Αθήνας ξεκίνησε σήμερα 27/11/2018 τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών της (φετινής) ΣΤ΄ τάξης του σχολείου στα Γυμνάσια το επόμενο σχολικό έτος 2019 – 2020.

Για τον λόγο αυτό καλείστε έως και την 7η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή :

  • Να συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον Διευθυντή του σχολείου (μέσω της δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης) τη σχετική Δήλωση Στοιχείων.
  • Να προσκομίσετε (επίσης μέσω της δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης) στον Διευθυντή του σχολείου.:

α) Πρωτότυπο Λογαριασμό ΕΥΔΑΠ στο όνομα του ενός εκ των δύο κηδεμόνων  

ή

β) την τελευταία υποβληθείσα φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1, τέσσερις σελίδες) με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να  γίνει επικαιροποίηση της διεύθυνσης μονίμου κατοικίας των μαθητών.

      Όσοι μαθητές έχουν αδερφό/η σε Γυμνάσιο στην Α΄ ή Β΄ τάξη παρακαλούμε να συμπληρώσετε το σχετικό πεδίο στη δήλωση στοιχείων. Για την απόδειξη της φοίτησης του αδελφού/ής στο Γυμνάσιο είναι απαραίτητη η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης φοίτησης από τον διευθυντή/ντρια του Γυμνασίου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ανάθεση της επιστημονικής – παιδαγωγικής ευθύνης του Σχολείου μας σε Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου

Νοέ 201823

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης καταργήθηκε ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου. Στη θέση του δημιουργήθηκε ο θεσμός του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου με κύρια ευθύνη, μεταξύ άλλων, την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των σχολείων αρμοδιότητάς του. Στην περιοχή μας ιδρύθηκε το 3ο Περιφερειακό  Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) στο οποίο ανήκουν οι  Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των περιοχών Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής. Δείτε την κατανομή των σχολείων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κάνοντας κλικ εδώ.

Την επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου μας αναλαμβάνει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, συνάδελφος (Π.Ε 70) κ. Τσιαμπάση Φανή την οποία και καλωσορίζουμε, ευχόμενοι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτασμός επετείου Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Νοέ 201814

Αγαπητοί γονείς,                                                                                                       

Σας ενημερώνουμε ότι η εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα ολοκλήρωσης της εορτής : 9:30 π.μ. Οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο με τη λήξη της εορτής με ευθύνη των γονέων τους.

Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

                                   Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σχολικό Σύμβουλο του σχολείου μας κ. Στέλιο Κρασσά

Νοέ 20181

Αγαπητέ συνάδελφε,

Με τη λήξη της θητείας σας ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπό σας για την άψογη συνεργασία μας,  τόσο για θέματα επίλυσης καθημερινών προβλημάτων λειτουργίας της σχολικής μονάδας, όσο και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλάβατε με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Υπηρετήσατε έντιμα και με αρχές έναν δασκαλογέννητο θεσμό που κατακτήθηκε με αγώνες και πρόσφερε πολλά στη διάρκεια των ετών στον μαχόμενο εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση γενικότερα.

Όλα τα χρόνια της θητείας σας υπήρξατε αμέριστος συμπαραστάτης στα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σχολείο. Πάντοτε με συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά στη «διδακτική καθημερινότητα» του σχολείου.  Πετύχατε κάτι πραγματικά δύσκολο. Φίλος και ταυτόχρονα υπηρεσιακός – παιδαγωγικός προϊστάμενος του σχολείου.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μετέπειτα διαδρομή σας στον χώρο της εκπαίδευσης, στην οποία είμαστε βέβαιοι πως έχετε να προσφέρετε ακόμα πολλά με τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία  σας, όπως πάντοτε κάνατε με ζήλο και σθένος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

41ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !!!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιο και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Σαν σήμερα

  1. 16/02/1985: Εγκαινιάζεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 12.000 φιλάθλων, κατά την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου

Μετάφραση του Ιστολογίου

Πρόσφατα σχόλια !

Σκακιστική άσκηση

RSS Τα νέα του Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που εδρεύει στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κάκτου & Αγίου Ιεροθέου, ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 289/1-10-1977 και η οργανικότητά του (6θέσιο) ορίστηκε με το ΦΕΚ 190 τ.Α΄/22-08-1979, ενώ το Ολοήμερο ορίστηκε με το ΦΕΚ 1130/30-08-2001. Με το ΦΕΚ 1346/31-8-2004 τ. Β΄, προστέθηκε μία (1) επιπλέον οργανική θέση δασκάλου (Π.Ε 70) στο Ολοήμερο.

Το σχολικό έτος 2005 – 2006 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Π.Ε 11) με το ΦΕΚ 492/18-4-2006 τ. Β΄

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε οργανική θέση καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας (Π.Ε 06) με το ΦΕΚ 2491/12-8-2016 τ. Β΄. Η θέση καλύφθηκε από το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2015 – 2016 ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 2540/18-8-2016 τ. Β΄. Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας επανδρώθηκε το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 ιδρύθηκε Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ στο σχολείο μας με το ΦΕΚ 4528/17-10-2018 τ. Β΄.

Το τρέχον σχολικό έτος (2018 – 2019) το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) τμήματα και έχει 123 μαθητές.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόβλημα ή/και καλόπιστη κριτική μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 / 5759937  ή/και στο 41dimperisteriou@gmail.com .

Ο καιρός στην Αθήνα !

booked.net

Μετρητής επισκεψιμότητας ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων