Ευχαριστήριο μήνυμα του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

 

Στις 04-07 Απριλίου 2024 το σχολείο μας είχε τη μοναδική εμπειρία να συμμετάσχει στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Θεματικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη, Πολίτες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης», που πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη. Το θέμα της παρουσίασής μας ήταν: «Ο χορός ως εργαλείο μνήμης και συγχώρησης»

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στον Διευθυντή κ. Χρήστο Ρουμπίδη, αλλά και την οργανωτική επιτροπή, για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου και την επιλογή του σχολείου μας ανάμεσα στα 110 που συμμετείχαν με παρουσίαση σ΄ αυτό από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ωραιοκάστρου, που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ετοίμασαν τα δώρα (ένα βιβλίο και ένα καλάθι με προϊόντα παραγωγών του τόπου μας)  που προσφέραμε προσωπικά στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα και Οικουμενικό μας Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, στον Διευθυντή της Πατριαρχικής Μεγάλης Σχολής, κ. Δημήτριο Ζώτο, καθώς και στον Διευθυντή του Ζωγραφείου Γυμνασίου – Λυκείου κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, που μας δέχτηκαν με εγκαρδιότητα και πολλή αγάπη. Κοντά τους νιώσαμε κι εμείς μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ομογένειας της Πόλης των πόλεων!

Ευχαριστούμε πολύ τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ωραιοκάστρου και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της κ. Αναστάσιο Χαλκίδη για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση, αλλά και για την τιμή που μας έκανε να μας συνοδεύσει στο ταξίδι μας.

Ευχαριστίες οφείλουμε στον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό και Αθλητικό Σύλλογο Παλαιοκάστρου  «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και τον πρόεδρό του κ. Φώτη Παρπόρη, αλλά και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης ΟΥΣΑΚ για τον δανεισμό των παραδοσιακών φορεσιών που φόρεσαν οι μαθητές μας στην παρουσίαση των χορών στο Συνέδριο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο «ΤΙΤΑΝ» για την ευγενική χρηματική χορηγία που μας πρόσφερε για την πραγματοποίηση της εκδρομής μας καθώς και τον γονέα μαθητών μας που με τη μεγάλη χρηματική του προσφορά συνέβαλε στη μείωση του κόστους όλων των συμμετεχόντων μαθητών.

Ευχαριστούμε επίσης το ζαχαροπλαστείο «Ρωξάνη» για την προσφορά των πλούσιων εδεσμάτων που μας συνόδευαν κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού μας στην Κωνσταντινούπολη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς των μαθητών και των μαθητριών που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σ΄αυτό το ονειρικό ταξίδι, ένα ταξίδι ζωής!

Τέλος, ο Διευθυντής και οι υπεύθυνες καθηγήτριες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλα τα παιδιά μας για το ήθος, τη συνέπεια και την υπακοή που έδειξαν αυτές τις 4 μέρες στην Κωνσταντινούπολη αλλά και για την εξαιρετική παρουσία τους στο συνέδριο, τόσο τα παιδιά που χόρεψαν, όσο και την Κλειώ και τον Γιώργο που παρουσίασαν! Τα θετικά σχόλια και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στο Ζωγράφειο από όλα τα μέρη της Ελλάδας αποτελούν τα βραβεία τους!

Οι εμπειρίες όμως που έζησαν οι 40 μαθητές και οι μαθήτριές μας αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη, αυτά που είδαν, άκουσαν και γεύτηκαν, δεν περιγράφονται με λόγια… θα μείνουν στον νου και στην καρδιά για όλη τους τη ζωή!

Σας ευχαριστούμε που γίνατε όλοι συνοδοιπόροι μας σ΄αυτό το μοναδικό ταξίδι…

Ευχόμαστε ολόψυχα να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες ψυχωφελείς και διδακτικές δράσεις για τα παιδιά μας έχοντας όλους εσάς αρωγούς και συμπαραστάτες σε κάθε μας προσπάθεια.

εικόνα Viber 2024 04 15 21 25 26 816 εικόνα Viber 2024 04 15 21 26 11 044 εικόνα Viber 2024 04 15 21 26 51 148 εικόνα Viber 2024 04 15 22 04 58 647εικόνα Viber 2024 04 15 21 26 29 370

 

 Ο Διευθυντής  του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

  Δημήτριος Δεληγιάννης

 

 Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Γερασίμου Χρυσούλα

Ντεμογιάννη Σταυρούλα

 Παπαδοπούλου Σουλτάνα

 Χαντακωμένου Μαρία

  Χατζηιορδάνου Αρίστη

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων