Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία 4-4-2022 Ερωτήσεις-Απαντήσεις

 Ερωτήσεις-απαντήσεις για το νέο Πρωτόκολλο 

ΑΛΛΑΓΕΣ 

  • Από δύο σελφ τεστ σε ένα τεστ την εβδομάδα όλοι.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη οι εμβολιασμένοι ή με νόσηση 2 σελφ τεστ από τρία και οι ανεμβολίαστοι 2 ραπιντ και 2 σελφ από δύο ραπιντ και τρία σελφ

Δηλαδη ένα σελφ λιγότερο την εβδομάδα σε κάθε περίπτωση 

Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και να το δηλώνουν  στο edupass. (ΑΛΛΑΓΗ ένα τεστ από δύο)

  • Τι θα γίνεται αν μαθητής διαγνωστεί θετικός σε COVID-19; Για πόσο καιρό προβλέπεται καραντίνα; Πότε και με ποιους όρους επιστρέφει στο σχολείο;

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον.

Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες και επιστρέφει στο σχολείο 

(α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και

(β) με αρνητικό σελφ τεστ την 6 ημέρα ο εμβολισμένος ενώ ο ανεμβολιάστος με αρνητικό rapid την 6 ημέρα.  Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

εάν είναι 12 ετών και άνω,η επιστροφή γίνεται με χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας

  • Τι προβλέπεται για μαθητές σε περίπτωση  επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 εντός σχολείου

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη,  (ΑΛΛΑΓΗ  4 τεστ από 5) 

(α)  Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν  4 δωρεάν τεστ, στο διάστημα των  5 ημέρων . Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και δύο σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών,  το επιπλέον σελφ τεστ θα τους το διαθέτει το σχολείο ( το ένα  τα παίρνετε από τα φαρμακεία)

Ανεμβολίαστοι μαθητές 
Ημερομηνία Έλεγχος Ενέργεια
1 ΗΜΕΡΑ Rapid test Nα πραγματοποιήσετε τον εργαστηριακό έλεγχο, να δηλώσετε το αποτέλεσμα στο edupass προσκομίσετε στο σχολείο   το έγγραφο αποτελέσματος rapid test.
 2 ΗΜΕΡΑ     ή

4 ΗΜΕΡΑ

  Self-test Nα πραγματοποιήσετε τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και να δηλώσετε το αποτέλεσμα στο edupass
3 ΗΜΕΡΑ Self-test  Nα πραγματοποιήσετε τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και να δηλώσετε το αποτέλεσμα στο edupass
5 ΗΜΕΡΑ Rapid test Nα πραγματοποιήσετε τον εργαστηριακό έλεγχο, να δηλώσετε το αποτέλεσμα στο edupass προσκομίσετε στο σχολείο   το έγγραφο αποτελέσματος rapid test.

(β) Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές (ΑΛΛΑΓΗ  2 τεστ από 3)

θα κάνουν σύνολο 2 σελφ τεστ δωρεάν εκείνες τις ημέρες.το επιπλέον σελφ τεστ θα τους το διαθέτει το σχολείο ( το ένα  το παίρνετε από τα φαρμακεία)

Εμβολίαστοι μαθητές 
Ημερομηνία Έλεγχος Ενέργεια
 1 ΗΜΕΡΑ   Self-test Nα πραγματοποιήσετε τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και να δηλώσετε το αποτέλεσμα στο edupass
5 ΗΜΕΡΑ   Self-test Nα πραγματοποιήσετε τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και να δηλώσετε το αποτέλεσμα στο edupass
  • Τι προβλέπεται για μαθητές σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 εκτός σχολείου; Δηλαδή, τι γίνεται όταν, π.χ., υπάρχει κρούσμα στο σπίτι;

Σε περίπτωση που μαθητές  είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου:

 (α) Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5 μετά την τελευταία επαφή.

 (β) Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ μετά την 5η ημέρα από την τελευταία επαφή με κρούσμα  και επιστρέφουν στο σχολέιο εφόσον δεν έχουν συμπτώματα.

εάν είναι 12 ετών και άνω,η επιστροφή γίνεται με χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας.

  • Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει;

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

 

Βεβαιώσεις εμβολιασμού και διαγνωστικών ελέγχων

 

Τροποποίηση απόφασης σχετικά με τη λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων κατά την έναρξη του σχολ. έτους 2021-22 για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού

ΝΕΟ ΦΕΚ 1539/01-04-2022



Λήψη αρχείου

 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

 29-03-2022  Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

 

Εγκύκλιος για τις πολυήμερες και μονοήμερες εκδρομές 4-4-2022 πατήστε εδώ

Επιτρέπεται η πραγματοποίηση των μονοήμερων σχολικών εκδρομών, σχολικών περιπάτων, διδακτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων με τους περιορισμούς και τα πρωτόκολλα που ισχύουν ανά δραστηριότητα.

  • Επιτρέπεται η πραγματοποίηση πολυήμερων εκδρομών υπό την προϋπόθεση επίδειξης αρνητικού rapid test ή αρνητικού PCR test που πραγματοποιείται εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την αναχώρηση.
  • Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι μαθητές/τριες και οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες εκπαιδευτικοί διενεργούν μία (1) φορά την εβδομάδα αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), ενώ οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί διενεργούν εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις διατάξεις

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων