“Μένουμε σπίτι…μαζί” – e twinning project

11 Μαρτίου 2020- 1η Ιουνίου 2020: στης καραντίνας τον καιρό, εκπαιδευτικοί και παιδιά, βρήκαν τρόπο να περνούν όμορφα με βιωματικές και διασκεδαστικές δράσεις!

Στη δύσκολη  περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει και τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ανάγκης συνεργαζόμαστε σε έργο eTwinning με πάνω από 100 συναδέλφους νηπιαγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Με το έργο «Μένουμε σπίτι… μαζί», εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Στόχοι του έργου: Επικοινωνία και έκφραση, υιοθέτηση πρακτικών για ψυχολογική αντιμετώπιση του εγκλεισμού στο σπίτι, καλλιέργεια αυτοεκτίμησης και αυτοαποτελεσματικότητας, ανάπτυξη ικανότητας θέσπισης εφικτών και πραγματοποιήσιμων στόχων, ανάπτυξη τεχνικών για να ξεπεραστεί ο φόβος της πανδημίας, ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ανάληψη ενεργητικών ρόλων, συνεργασία και συμμετοχή οικογένειας στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την ομάδα, ενθάρρυνση δημιουργικότητας μέσω της τέχνης, επικοινωνία και συνεργασία μέσω νέων τεχνολογιών, αξιοποίηση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία.  

 

Το δίπλωμα εξερευνητή το πήραμε με το σπαθί μας!

Να και το ενθύμιο από το έργο μας:

Συνολικά οι δράσεις μας βρίσκονται παρακάτω. Πατάτε πάνω σε κάθε εικόνα και την βλέπετε:

Μετάβαση στο padlet.com

Ευχαριστώ θερμά όλους τους γονείς που συμμετείχαν σε αυτό το έργο!

Αφήστε μια απάντηση