«Μένουμε σπίτι…μαζί» – e twinning project

11 Μαρτίου 2020- 1η Ιουνίου 2020: στης καραντίνας τον καιρό, εκπαιδευτικοί και παιδιά, βρήκαν τρόπο να περνούν όμορφα με βιωματικές και διασκεδαστικές δράσεις!

Στη δύσκολη  περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει και τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ανάγκης συνεργαζόμαστε σε έργο eTwinning με πάνω από 100 συναδέλφους νηπιαγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Με το έργο «Μένουμε σπίτι… μαζί», εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Στόχοι του έργου: Επικοινωνία και έκφραση, υιοθέτηση πρακτικών για ψυχολογική αντιμετώπιση του εγκλεισμού στο σπίτι, καλλιέργεια αυτοεκτίμησης και αυτοαποτελεσματικότητας, ανάπτυξη ικανότητας θέσπισης εφικτών και πραγματοποιήσιμων στόχων, ανάπτυξη τεχνικών για να ξεπεραστεί ο φόβος της πανδημίας, ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ανάληψη ενεργητικών ρόλων, συνεργασία και συμμετοχή οικογένειας στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την ομάδα, ενθάρρυνση δημιουργικότητας μέσω της τέχνης, επικοινωνία και συνεργασία μέσω νέων τεχνολογιών, αξιοποίηση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία.  

 

Το δίπλωμα εξερευνητή το πήραμε με το σπαθί μας!

Να και το ενθύμιο από το έργο μας:

Συνολικά οι δράσεις μας βρίσκονται παρακάτω. Πατάτε πάνω σε κάθε εικόνα και την βλέπετε:

 

Ευχαριστώ θερμά όλους τους γονείς που συμμετείχαν σε αυτό το έργο!

Διάκριση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2020

 

 

Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools 2020 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 236 σχολεία, 657 πρωτοβουλίες και περισσότερους από 29.000 ενεργούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ψηφίζοντας τις δράσεις των σχολείων!

Μπορείτε να δείτε συνολικά τις φετινές συμμετοχές  ΕΔΩ.  

Ολοκληρώνοντας το φετινό Bravo Schools 2020, λάβαμε συνημμένα:

  • τον έπαινο συμμετοχής του σχολείου μας στο διαγωνισμό 
  • τη προσωπική βεβαίωση συμμετοχής στο Bravo Schools,
  • Το σήμα ένταξης του σχολείου μας στο  SGDs Schools Club
  • Το σήμα των μαθητών που χαρακτηρίζονται ως Πρεσβευτές των Παγκόσμιων Στόχων 

Με τη συμμετοχή  μας στο Bravo Schools, το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και έτσι γινόμαστε μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

Τα αποτελέσματα του Bravo Schools 2020 θα ανακοινωθούν σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 29 Ιουνίου και ώρα 6 το απόγευμα και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Διάκριση στον Διαγωνισμό του UNCHR «όσα δεν μπαίνουν σε μια βαλίτσα»

Κατά την διάρκεια της επεξεργασίας της ενότητας «Δικαιώματα των παιδιών» αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στον Διαγωνισμό του UNCHR «όσα δεν μπαίνουν σε μια βαλίτσα».  Ετοιμάσαμε λοιπόν, μια αφίσα με το τι δεν μπορεί να χωρέσει στη βαλίτσα ενός  παιδιού πρόσφυγα… Σε μια βαλίτσα δεν χωράνε τα παιδικά όνειρα. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται. Οι νεράιδες «Προστασία», «Βοήθεια», «Ασφάλεια» να πραγματοποιήσουν τα παιδικά όνειρα.

Αξιοποιώντας τον Η/Υ της τάξης, και έχοντας ως γλωσσικό στόχο την ανάπτυξη του ψηφιακού εγγραμματισμού των παιδιών, οι μαθητές έγραψαν στον υπολογιστή το κειμενάκι και στη συνέχεια το εκτυπώσαμε, κόψαμε τις λέξεις και τις κολλήσαμε στη σωστή σειρά.

Πριν λίγο καιρό λοιπόν, λάβαμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και με χαρά είδαμε ότι είμαστε μέσα στα διακριθέντα σχολεία. Μάλιστα, μας περίμενε κι ένα δέμα με τα αναμνηστικά μας δωράκια!

Βραβείο «You Smile» από το Χαμόγελο του Παιδιού….

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε από το Χαμόγελο του Παιδιού ότι διακριθήκαμε στην κατηγορία «Ενήλικας που ενεπνευσε παιδιά» κερδίζοντας το βραβείο «You Smile». Η ενήλικας που μας ενέπνευσε και βραβεύθηκε είναι η κυρία Μαρία Λαδα, Γ. Γραμματέας του Σωματείου Α.Μ.Ε.Α. «Υπερίων». Πρόκειται για μια Άξια Γυναίκα, μια σύγχρονη αγωνιστρια,  με πείσμα και αποφασιστικότητα, με αξιοπρέπεια κσι αισιοδοξία.

Η δράση για την οποία διακριθήκαμε ήταν μέρος της θεματικής «Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι» που επεξεργαστήκαμε τον Δεκέμβριο 2019. Σε πρώτη φάση, η κυρία Λαδά αποδέχτηκε την πρότασή μας να μας επισκεφθεί στο σχολείο. Μιλήσαμε για την διαφορετικότητα ως μέρος της καθημερινότητάς μας, για την στάση των άλλων και αν τελικά πρέπει να μας επηρεάζουν, για τον σεβασμό, την δύναμη του μυαλού και πώς ξεπερνάει την αδυναμία του σώματος. Μάθαμε να μην το βάζουμε κάτω και κυρίως και πάνω από όλα να Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους…γιατί, όπως παρατήρησε κι ένα από τα σπουδαία μας νήπια «το μόνο ίδιο που έχουμε είναι ότι είμαστε άνθρωποι που πατάμε τη γη».

Εφαρμόζοντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, στο οποίο βασικό στόχο αποτελεί το άνοιγμα του σχολείο στην κοινωνία και η αλληλεπίδραση των μαθητών με το ανθρωπογενές περιβάλλον, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του Σωματείου Α.Μ.Ε.Α. «Υπερίων», συστηθήκαμε, ξεναγηθήκαμε, εκφράσαμε τις απορίες μας, παίξαμε…

Στο τέλος της επεξεργασίας της θεματικής, τα νήπια είχαν ωφεληθεί ουσιαστικά από τις δύο επισκέψεις, κάτι που φάνηκε από τα αυθόρμητα παιχνίδια τους. Για παράδειγμα, έφτιαχναν με τα τουβλάκια κάστρα και έβαζαν ράμπες για τους ανάπηρους ιππότες, επίσης δεν απομάκρυναν τα ζωάκια και τα ανθρωπάκια που τους έλειπε χέρι ή πόδι , αλλά το ενέτασαν στο παιχνίδι ρόλων

.

Πρόσκληση

Αξιότιμες και αξιότιμοι Γονείς, Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Μαθητές/τριες,
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε e- Ημερίδα (Webinar) με θέμα: Υποστήριξη Παιχνιδοποιημένης
Σωματικής Άσκησης μέσα και έξω από τα Σχολεία, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της παρουσίασης του
Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Sport SUGAPAS. Η παρουσίαση διοργανώνεται από τις ομάδες έργου
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, την Τετάρτη 24 Ιουνίου (18.30-20.30).

Η ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά Εδώ    

το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι στο:

SUGAPAS-Webinar Agenda_GR

Οι συμμετοχές της τάξης μας στον Μαθητικό Διαγωνισμό Bravo Schools! Ψηφίστε μας!

3ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός

για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Το σχολείο μας 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
συμμετέχει στο

Bravo Schools

τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό

για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους

στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών για

 τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

 

Ψηφίστε τώρα τις καλύτερες πρωτοβουλίες & δράσεις

με στόχο την επιβράβευση των σχολικών προτάσεων.

 

Ενημερωθείτε & αναδείξτε τις καλύτερες πρακτικές

για να ενταχθεί το σχολείο μας στο

Δίκτυο Πρεσβευτών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 

ως κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής μας κοινότητας.

Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, είναι σημαντική η ανάδειξη και η στήριξη των δράσεων απ’ όλους!

Διάρκεια ψηφοφορίας από 5/6 έως 15/6

 

 

Ψηφίστε ΕΔΩ

 

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/2o-nhpiagwgeio-lhksoyrioy.459.html

Το Schools@SNFCC προσκαλεί τα παιδιά να σχεδιάσουν το δικό τους γραμματόσημο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  • Το Schools@SNFCC με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, προσκαλεί παιδιά και εφήβους (ηλικίας 4-17 ετών) να σχεδιάσουν το δικό τους γραμματόσημο.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σε όλα τα επίπεδα (σχεδίαση και κατασκευή, λειτουργία, αποτύπωμα στο τοπικό οικοσύστημα), γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έναν τρόπο διαφορετικό που του επιτρέπει να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους μαθητές και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον. Καλεί, λοιπόν, όλα τα παιδιά να εμπνευστούν από το φυσικό περιβάλλον και τον πλανήτη μας και να ζωγραφίσουν όποιο θέμα τους αρέσει. Το ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, θα τυπώσει σε γραμματόσημα τις πρώτες 200 ζωγραφιές που θα λάβει και θα ταχυδρομήσει στα παιδιά το γραμματόσημο με τη ζωγραφιά τους. Επιπλέον, όλες οι ζωγραφιές που θα σταλούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Στείλτε, λοιπόν, άμεσα τη ζωγραφιά σας και μπορεί να είστε ένα από τα παιδιά που θα τη δουν να γίνεται γραμματόσημο!

Μπορείτε να στείλετε τα έργα σας από τις    5 έως τις 30 Ιουνίου 2020.

όλες οι πληροφορίες εδώ

η φόρμα συμμετοχής :ΕΔΩ

Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντεςΛήψη αρχείου