Επέτειος του Πολυτεχνείου

Την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου θα γίνει η καθιερωμένη γιορτούλα μας για την  επέτειο του Πολυτεχνείου. Η γιορτή μας θα αρχίσει στις 9:00 και θα τελειώσει στις 10:30. Τα παιδιά  θα παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, το αγαπημένο τους παραμύθι  «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.

DSC07113

114108918_rHjsoSlI_1416076231

114113748_Acu7tt6_1416078979

Ακούστε το τραγούδι της Ντενεκεδούπολης πατώντας την παρακάτω εικόνα…

κατάλογος

Θέατρο Σκιών

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου τα παιδιά   παρακολούθησουν στο χώρο του σχολείου την παράσταση θέατρου σκιών « Ο Καραγκιόζης μανέστρος » από την καλλιτεχνική ομάδα Σκιάς Όναρ.

DSC07153

DSC07157

DSC07161

  Τα παιδιά συμμετείχαν στην παράσταση, γέλασαν και διασκέδασαν! Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις στιγμές μας με το Καραγκίζη…
θέατρο σκιών στο σχολείο μας

  « Ο Καραγκιόζης  μανέστρος » 

     524135_795342900507560_6541003843912922362_n      

Ενημερωτικό σημείωμα

  Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος  με θέμα την παραδοσιακή μουσική και τίτλο « Απ’ τον τόπο  που είμ’γω, ξεύρω να χορεύω και να τραγουδώ »  την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου τα παιδιά  θα παρακολουθήσουν στο χώρο του σχολείου την παράσταση θέατρου σκιών « Ο Καραγκιόζης μανέστρος » από την καλλιτεχνική ομάδα Σκιάς Όναρ . Η τιμή του Εισιτηρίου είναι 3,5 ευρώ.

Δεν διαταράσσεται το πρόγραμμα του σχολείου .

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα Σκιάς Όναρ : https://www.youtube.com/user/skiasonarthess/videos

πολιτιστικό πρόγραμμα

   « Απ’ τον τόπο  που είμ’γω,   ξεύρω να χορεύω και  να τραγουδώ »

 

    traditional_dance

                             

 

                              

 

 

Ενημέρωση προς τους γονείς

Στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που θα διεξάγει φέτος το σχολείο μας με θέμα την παραδοσιακή μουσική και τίτλο « Απ’ τον τόπο  που είμ’γω ξεύρω να χορεύω και να τραγουδώ » θα σας παρακαλούσαμε να σημειώσετε τα στοιχεία που σας ζητάμε και να συζητήσετε με τα παιδιά για τον τόπο καταγωγής των γονιών σας .

Όσοι χειρίζεστε με ευχέρεια την τεχνολογία θα μπορούσατε να δείτε στον χάρτη την περιοχή καταγωγής και να αναζητήσετε ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό τραγούδι της  .

Αν κάποιος γονιός ή παππούς /γιαγιά θέλει να’ρθει στο σχολείο και να μας τραγουδήσει δεν έχει παρά να μας το πει .

Ενημερώστε μας επίσης αν γνωρίζεται κάποιον μουσικό που παίζει ένα παραδοσιακό όργανο και μπορούμε να τον προσκαλέσουμε στο σχολείο μας .

Τα παιδιά θα δουλέψουν σε ομάδες με βάση τον τόπο καταγωγής τους και θα ζητάμε την συμμετοχή σας προκειμένου τα παιδιά να μας παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους .,

Αναγνωρίζοντας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχετε, θα συγχωρήσουμε όσους δεν ανταποκριθούν αλλά θα χαρούμε πολύ αν κάποιοι μας βοηθήσετε να ανακαλύψουμε το παρελθόν μας μέσα από την μουσική .

Αν οι ρίζες της καταγωγής σας είναι από πολλές περιοχές επιλέξτε αυτή που σας ενδιαφέρει περισσότερο .

Όνομα παιδιού : ……………………………………………………………………………

Όνομα παππού ή γιαγιάς : …………………………………………………………..

Τόπος καταγωγής του παππού/γιαγιάς  ( χωριό , πόλη . γεωγραφικό διαμέρισμα ) : ………………………………………………………………………………………….

Αναφέρετε ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό τραγούδι από τον τόπο καταγωγής  και σε ποια περίπτωση το τραγουδούσαν: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………………………………………………………………………

Πιθανό link που μπορούμε να ακούσουμε το τραγούδι στο διαδίκτυο:

…………………………………………………………………………………………………………………………