Σας καλοσωρίζουμε….

 

Σημείωμα για γονείς και κηδεμόνες

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο  του σχολείου μας που λειτουργεί υπό την αιγίδα  του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου !!

Εδώ θα βρείτε χρήσιμο παιδαγωγικό υλικό για δημιουργική απασχόληση των παιδιών  , τις επιλογές και την επιμέλεια του οποίου έχουν κάνει οι νηπιαγωγοί του σχολείου.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών δεν παρακολουθούν την εξ αποστάσεως  εκπαίδευση για διαφορετικούς λόγους το καθένα  αλλά και τα παιδιά που προσπαθούν να παρακολουθήσουν  το κάνουν με πολλά προβλήματα στη σύνδεση , αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ιστολόγιο σαν αποθετήριο παιδαγωγικών προτάσεων για όσους γονείς έχουν τον  χρόνο αλλά και την διάθεση να ασχοληθούν.

Την παιδαγωγική ευθύνη για το παιδί την έχετε αυτή τη στιγμή εσείς  , καθώς εμείς  δεν μπορούμε να έχουμε φυσική παρουσία . Αυτό καθιστά τον ρόλο σας πιο καθοριστικό στην αποτελεσματικότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης .Αν καταφέρετε να έχετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας , εκμεταλλευτείτε τις προτάσεις που σας δίνουμε.

Έτσι , τα παιδιά που  συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν ή δεν ακούν τι τους λέμε   λόγω προβλημάτων στην σύνδεση, θα μπορούν σε δεύτερο χρόνο να επεξεργαστούν το υλικό που παρουσιάσαμε με την βοήθεια των γονέων. Μη πιέζετε τα παιδιά να κάτσουν παρά τη θέληση τους στην οθόνη  , είναι υγιής η αντίδραση τους  να  βαριούνται με τα προβλήματα της σύνδεσης . Ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα . Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε  αλλά αν τα παιδιά δεν θέλουν μη τα πιέζετε.

Τα παιδιά που δεν παρακολουθούν το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα ξέρουν μέσα από το ιστολόγιο  τα θέματα που προτείνουμε την συγκεκριμένη εποχή . Αν  σταθείτε δίπλα  στα παιδιά σας και αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο  ασχολούμενοι με ότι σας προτείνεται ..θα έχετε κάνει σίγουρα κάτι καλό με το παιδί σας !!!!

Στην κατηγορία « η βιβλιοθήκη μας » φιλοδοξούμε να υπάρχει κάθε βδομάδα ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που μπορείτε να απολαμβάνετε με τα παιδιά.

Στις περισσότερες δραστηριότητες θα υπάρχουν χρήσιμες επεξηγήσεις  που καλό είναι να ρίχνετε μια ματιά .

Συγχωρήστε μας πιθανές τεχνολογικές αδυναμίες αλλά πιστέψτε μας ,  ξαφνικά κληθήκαμε να ξέρουμε τα πάντα ……

Το ιστολόγιο είναι υπό διαμόρφωση και εμπλουτίζεται συνεχώς.

Καλή πλοήγηση λοιπόν !!! ελπίζουμε να είναι η ευκαιρία να έχετε γόνιμες και δημιουργικές  στιγμές με το παιδί σας ….

Οι νηπιαγωγοί