Πρόγραμμα Erasmus+ για το Νηπιαγωγείο μας!

erasmus arxikh selida

Το Νηπιαγωγείο μας, το σχολικό έτος 2024-2025,  πρόκειται να υλοποιήσει Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Υιοθετώντας μεθόδους ενεργητικής μάθησης στην Ειδική Αγωγή με τη χρήση ΤΠΕ και την εφαρμογή τους στα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας”  (κωδ. 2023-1-EL01-KA122-SCH-000129016) μετά από έγκριση χρηματοδότησης 8.368 € από το IKY  (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα λάβουν χώρα 2 δραστηριότητες κινητικότητας και 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τα παρακάτω επιμορφωτικά σεμινάρια:

  • From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach, Βαρκελώνη – Ισπανία
  • STEM: Digital learning & hands-on approach, Γάνδη – Βέλγιο

Οι εκπαιδευτικοί θα αξιοποιήσουν τις νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσουν, εφαρμόζοντάς τες στα αντικείμενα της ειδικότητάς τους. Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, θα υλοποιήσουν δραστηριότητες που θα εμπλουτίσουν το μάθημα και γενικότερα τη σχολική ζωή. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές επιμορφωτικές δράσεις, προκειμένου να γίνει καλύτερη του πρόγραμματος  και των αποτελέσματων του.

Με το πρόγραμμα αυτό θα επιδιώξουμε να αναβαθμίσουμε το σχολείο μας σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό οργανισμό, δημιουργώντας ένα περιβάλλον, όπου οι μαθητές/τριες θα ενθαρρύνονται, εκφράζονται και προετοιμάζονται για το μέλλον. Επίσης, ευελπιστούμε ότι μετά από αυτή την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις και συνεργασίες, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου μας.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία στην εφαρμογή του προγράμματος!

Κατηγορίες: Erasmus+. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.